Sektör Spor Kulübüpleri - Mağazaları
Yayınlama Tarihi 16 Şubat 2011
Telefon 0 531 717 74 47
Resmi Web Sitesi http://www.atasehirweb.com/firma-rehberi/dogukan-dojo-aikido-7143.html
DOĞUKAN DOJO - AİKİDO

Girne cad. No:51 Ataşehir/İSTANBUL

 TEL. . 0 531 717 74 47

AİKİDO ( 合気道 )
 
Aİ ( 合 ): Uyum
 
Kİ ( 気 ): Ruh, Enerji
 
DO ( 道 ): Yol
 
hecelerinin birleşmesiyle oluşmuş bir kelime olup "Ruhun Uyum Yolu" ya da "Evrensel Enerji İle Uyum Yolu" anlamlarına gelmektedir.
 
AİKİDO için dövüş sporu terimini kullanmak doğru olmaz. Tabii ki zor durumlarda, çok mecbur kalındığı taktirde Aikido tekniklerini kullanarak kendini savunan kişi, bir dövüşe girmek zorunda kalabilir ancak Aikido'nun amacı ve öğrettiği şey dövüş değildir.
 
Spor da demek doğru olmayacaktır. Her ne kadar Aikido çalışmaları beden kullanılarak yapıldığı için sportif bir aktivite olsa da, sadece spor amaçlı yapılan bir çalışma olmadığı için spor demek yeterli olmayacaktır.
 
İşte bu nedenledir ki;
 
AİKİDO; olası saldırılara karşı kişinin kendisini savunabileceği ve saldırganı etkisiz hale getirebileceği teknikleri içeren ve kökeni yaklaşık 100 yıl öncesine dayanan bir Japon savaş, mücadele ve savunma sanatıdır.
 
AİKİDO; bir savaş sanatı olarak, ilk doğduğu dönemlerde gerçekten insanların hayatta kalabilmeleri için verdikleri gerçek savaş mücadelelerinde kullanılmak üzere ortaya çıkmasına karşın, günümüzde sadece savaşlarda düşmanla göğüs göğüse çarpışma gerektiren durumlarda başvurulan yakın mücadele tekniklerini değil, modern yaşamda kişinin karşı karşıya kalacağı her türlü mücadeleye karşı eğitim vermeyi hedefler.
 
AİKİDO; kişinin en büyük rakibinin kendisi olduğu ve en büyük zaferin de kişinin kendisini yenmesi olduğu felsefesi ile hareket etmektedir. Böylelikle, sürekli olarak çatışmak yerine, zorlukları kontrol altında tutarak ortadan kaldırmayı amaçlar.
 
AİKİDO; çocuklara sistemli, düzenli ve disiplinli bir yaşam tarzı aşılayarak, okuldaki başarılarına destek olmasının yanı sıra özgüven gelişimini destekleyerek toplum içerisinde sosyal bir birey olmasına da yardımcı olur. Aynı zamanda bedensel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlayan sportif bir aktivitedir.
 
AİKİDO; yetişkinlerde, gündelik hayatın stres ve yorgunluğunun atılmasına yardımcı olurken bir yandan da dinlenmiş bir zihin ile yapılan teknik çalışmalar sayesinde beden ile zihnin uyumlu bir şekilde çalışmasına da katkı sağlar.


DOĞUKAN DOJO;
 
2009 yılında kurulmuş, eğitimin 2. Kademe Aikido Antrenörü tarafından verildiği bir
Aikido Dojosudur.
 
DOĞUKAN DOJO;
 
Yalnız Aikido eğitimi veren Ataşehir'deki tek Dojodur !
 
DOĞUKAN DOJO'da;
 
Yaklaşık 160 m2'lik bir alan üzerinde yaklaşık 120 m2 çalışma alanı bulunmaktadır. Bu sebeple çalışmalar geniş bir alanda rahatlıkla yapılmaktadır !
 
DOĞUKAN DOJO'da;
 
Aikido Eğitimi  5 yaşından itibaren başlamaktadır !
 
Deneme dersine katılmak  için lütfen irtibat kurunuz !


2. KADEME AİKİDO ANTRENÖRÜ EŞLİĞİNDE,

5 YAŞINDAN İTİBAREN AİKİDO EĞİTİMİ !

DENEME DERSİNE KATILABİLİRSİNİZ !

KİŞİ VE GRUPLARA ÖZEL DERS VERİLİR !


DERS SAATLERİMİZ

5 - 7 YAŞ (MİNİK GRUBU)
 
ÇARŞAMBA:  19:00 - 20:30
CUMARTESİ: 10:00 - 11:30
 
8 - 11 YAŞ (ÇOCUK GRUBU)
 
CUMA:          19:00 - 20:30
CUMARTESİ:  12:00 - 13:30
 
12 YAŞ VE ÜSTÜ (YETİŞKİN GRUBU)
 
PAZARTESİ:   19:30 - 21:00
PERŞEMBE:    19:30 - 21:00
CUMARTESİ:  13:45 - 15:15