Sektör Köy Dernek Vakıf
Yayınlama Tarihi 04 Eylül 2010
Telefon numarası : 0532 427 04 25 – 0535 492 71 46 Adres : ÇAVUNDUR BELDESİ KURŞUNLU ÇANKIRIataşehirweb rehberi

 ÇAVUNDUR KAPLICASI'NIN FAYDALARI

Çavundur : Belediye (Santral)     0376 485 50 09
Çavundur : Belediye        Fax     0376 485 51 14
Çavundur : Kaplıca                    0376 485 51 18
Çavundur : Kaplıca Pansiyon     0376 485 51 20
Çavundur : Belediye Başkanı     0376 485 50 10

47AEISFcavundur_otel_ve_kaplicalari_kursunlu_cankiri_1-730.jpg


    " Doğal sıcaklığı nedeniyle tüm ağrılı hastalarda kullanılabilmesi söz konusudur. Ancak uygulamaların banyo ve hareketsiz uygulamalı türleri için 37-38 °C'a kadar, hareketli havuzlar için 27-28 °C'a kadar soğutulması gerekmektedir.

58VPMBBcavundur_otel_ve_kaplicalari_kursunlu_cankiri_4-730.jpg

DT89W99cavundur_otel_ve_kaplicalari_kursunlu_cankiri_4-730.jpg

    Banyo uygulamaları şeklinde inflamatuvar romatizmal hastalıkların ( romatiod artrit,ankilozan spondilit başta olmak... üzere ) kronik dönemlerinde: kronik bel ağrısı,osteroartrit gibi noninflamatuvar eklem hastalıklarının; miyozit,tendinit,fibromiyalji sendromu gibi yumuşak doku hastalıklarının tedavisinde tamamlayıcı tedavi unsuru olarak .Ortopedik operasyonlar,beyi ve sinir cerrahisi sonrası gibi uzun süreli hareketsiz kalma durumlarında mobilizasyon çalışmalarında,kronik dönemdeki seçilmiş nörolojik rahatsızlıklarda,cerebral palsy gibi hastalıkların tedavisinde rehabilitasyon amacıyla,stres bozukluğu,nörovejetatif distoniler örneklerindeki gibi genel stres bozukluklarında ve spor yaralanmalarında tamamlayıcı tedavi unsuru olarak kullanılabilir niteliktedir.

P64NIJYcavundur_otel_ve_kaplicalari_kursunlu_cankiri_2-730.jpg


    *Alkalik özelliğine bağlı olarak, içme kürleri şeklinde değerlendirilmesi halinde karaciğer, safrakesesi ve safra yolları yetmezliklerinde kullanılabilecektir. Sarılık sonrası bozulan karaciğer fonksiyon testlerinin düzeltilmesi amacı ile, pankreasla ilgili kronik hastalıklarda, Diabetes Mellitus ve Gut hastalığında yararlı olabilir. Kronik mide ve bağırsak iltihapları, böbrek ve idrar yolları kronik iltihaplarında, böbrek taşı oluşumunu engellemek için içme kürleri şeklinde değerlendirilebilir. Ancak içme kürleri için suyun sıcaklığının genellikle 20 ila 30 °C soğutulması gereklidir.

IAAN0IGcavundur_otel_ve_kaplicalari_kursunlu_cankiri_3-730.jpg


    Su, sodyum iyonu içerdiğinden dolayı üst solunum yolları ve akciğerin allerji ve kronik iltihaplarında inhalasyon-aerosol tedavisi olarak değerlendirilebilir.

MA5BCMTcavundur_otel_ve_kaplicalari_kursunlu_cankiri_5-730.jpg


SHIDLKZcavundur_otel_ve_kaplicalari_kursunlu_cankiri_6-730.jpg


Çavundur ßeLdesi Tarihi ve ßilgileri :

Çavundur Boyu (Çavuldurlar)

Yirmi dört Oğuz boyundan biri.

    Üçokların Gök Han Oğulları koluna bağlı olup, alâmet olarak sungur/akdoğan kuşunu kullanırlardı. “Nâmuslu ve ünü uzaklara yayılmış” manâsına gelen “Çavuldur” kelimesi bazı kaynaklarda “Çavundur” şeklinde geçer. Çavuldur boyu, 10. yüzyılda diğer Oğuz boylarıyla birlikte yurtlarından Mangışlak/Siyahkûh Yarımadasına göç etti. Bir kısım Çavuldur mensubu, Mangışlak’ta kalırken, bir kısmı Selçuklular'la birlikte Anadolu’ya geldi. Bunlardan Emir Çavuldur, Sultan Alparslan’ın; Çavuldur Caka da Danişmend Gâzi'nin Anadolu fetihlerine komutan olarak iştirak ettiler. Bu akınlarla gelen Çavuldurlardan Anadolu’ya gelip yerleşenler de oldu. Kurdukları köylere, boylarının adlarını verdiler. Bu isimle Anadoluda , 20. yüzyıl ortalarında on yedi köyün varlığı tespit edilmiştir.

    Mangışlak Yarımadasında kalan Çavuldur boyu mensupları ise, 16. yüzyılda Kalmukların baskısıyla Kafkasya’nın kuzeyine göç ettiler



    Not: Beldemiz hakkında tarihi bilgiler araştırılmaya devam ediliyor. Elinizde olan bilgileri bizim ile paylaşırsanız bu sürece katkı sağlamış olursunuz.

    Çavundur
    Çankırı
    ßilgiler
    Posta Kodu : 18300
    ALAN Kodu : 0376
    Coğrafi Bölge İç Anadolu Bölgesi
    İL : Çankırı
    İLÇE : Kurşunlu,
    ßelde : Çavundur
    ßelde ßaşkanı : ßayram Yukarıdere

    Çavundur Belediye ßaşkanı irtibat :0532 427 04 25 – 0535 492 71 46

    Mahalleri :Fatih Mah & Hürriyet Mah.
    Muhtarları :Kazım ßaş & İhsan Tülütepe

    Ekonomi : Köyün Ekonomisi Tarım ve Hayvancılığa dayalıdır

    Nufüs : Nufüs hakkında Elimde bilgi yok ..!?
    2000 :
    2005 :
    2010 :

    İklim :İç anadolu iklimidir

    Muhtarlık : Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır

    Altyapı bilgileri : Köyde, ilköğretim okulu vardır yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi ve imece üsülü yapılan camiisi vardır. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.