Sektör Su Bayileri
Yayınlama Tarihi 28 Temmuz 2010
Telefon 0216 324 32 01
Resmi Web Sitesi http://www.atasehirweb.com/firma-rehberi/canpinar-su-6476.html
CANPINAR SU

Telefon numarası : 0216 324 32 01 pbx
TEL. 444 2 226
Adres : Ortabahar Cd. No: 29 Yenisahra - Ataşehir/ İST


DANIŞMA HATTI TEL. : 444 2 226

Genel Merkez:
Ortabahar Cd. No: 29 Yenisahra - KADIKÖY / İST.
Tel : 0216 324 32 01 pbx
Faks : 0216 315 66 35

Dağıtım Merkezi:
Göztepe Mh. Orhangazi Cd. No: 10 Bağcılar - İST.
Tel : 0212 446 71 05
Faks : 0212 446 65 47

Dolum Tesisleri:
Muradiya Köyü Sapanca -SAKARYA
Tel : 0264 582 67 07
Faks : 0264 582 67 08

Yazılı ve Görsel basında ; Su damacanalarının altındaki sembollerle alakalı çıkan haberlere belgeleriyle  cevapları. (daha net anlaşılabilmesi için soru-cevap şeklinde açıklanmıştır)  aynı gazete bu haberle ilgili tekzip haberide çıkmış olup, tekzip haberinide bu yazının devamında görebilirsiniz.

SORU 1     :Yapılan haberin kısaca idda ettiği  konuda bizleri bilgilendirir misiniz?

Son günlerde yurtdışı basınında(bu haber kopya edilerek ülkemizdede haber yapılmıştır), özellikle de ABD ve Kanada’da polikarbonat ürünlerle ilgili çok sayıda haber çıkmaktadır. Medya raporları polikarbonat plastik ve epoksi reçinesi içerisinde Bisfenol A (BPA)’ nın güvenliliği ve kullanımı ile ilgili endişe yaratmış ve bu nedenle halkı boş yere endişe ve korkuya sevk etmiştir. Hem ABD Ulusal Toksikoloji Programı (NTP) hem de Health Canada tarafından yayınlanan yakın dönem taslak raporlarını yanlış betimleyerek BPA güvenliği ile ilgili yeni bilimsel bulgular oldugunu öne sürmektedir.
Bu haberler kanada sağlık kuruluşu tarafından 18 nisan’da yayınlanan bir rapora dayanmaktadır. Bu raporda polikarbonatın hammaddesi olan Bisphenol A (BPA)’nın vücuda girmesi durumunda potansiyel olarak bazı sağlık sorunlarına yol açabileceği, bu sebeple özellikle bebek biberonlarında polikarbonat kullanılmasının sakıncalı olabileceğinin altı çizilmiştir. Buna dayanarak Amerika ve Kanada’da bazı zincir mağazalarda polikarbonattan üretilen bebek biberonlarının satışı durdurulmuştur.

Avrupa plastik üreticileri tarafından yayınlanan bu rapor ve çıkan haberlerle ilgili bazı aydınlatıcı bilgileri sunan bu yazıda da belirtildiği üzere BPA’nın sağlık sorunlarına yol açtığı bilimsel olarak kesin dayanaklara sahip değildir. Şişe ve biberon gibi polikarbonattan yapılan ürünler aracılığı ile BPA’nın insan vücuduna girmesi muhtemel miktar çok düşüktür ve BPA insan vücudu tarafından 24 saatte dışarı atılmaktadır. Bu miktarlardaki BPA’nın hiçbir sağlık sorununa yol açmadığı Amerikan FDA ve Avrupa Birliği Gıda Güvenliği kuruluşları tarafından defalarca raporlanmıştır. Ürün güvenliği ile ilgili ortak bir amaç paylaştığımız için, BPA güvenliği ile ilgili gerçekleri bizzat sizinle paylaşmak istiyoruz: BPA’ nın kanser, doğum kusurları, genetik etkiler veya kısırlık ile ilişkilendirildiği yönündeki iddialar ağırlıklı bilimsel delillerce desteklenmemektedir. İnsanın BPA ya maruz kalması son derece düşük olup diyet yoluyla maruz kalındığında insanlar BPA yı derhal metabolize ederek (24 saat içerisinde) elimine ederler. Dünya çapındaki hükümet ve sağlık kurumları tarafından incelenen yoğun bilimsel deliller ile son 50 seneyi aşkın süredir derlenen polikarbonat plastik deneyimleri Bisfenol A ya dayanan ürünlerin tüketici kullanımı için güvenli olduğunu teyit etmektedir. ABD Gıda ve İlaç İdaresi, Avrupa Gıda Güvenliği Kurumu ve Japon Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanlığı insanlar tarafından maruz kalınan düşük seviyelerdeki BPA nın insan sağlığına bir risk teşkil etmediğini tespit etmiş ve polikarbonat resinlerinin gıda ile temas uygulamalarında kullanılmasını onaylamışlardır. Ocak 2007 tarihinde Avrupa Gıda Güvenliği kurumu şu beyanatı vermistir: “Bebekler ve çocuklar dahil BPA perhiz maruziyetine tabi olan insanların yeni TDI (Tahammül Edilebilir Günlük Alım)* nın bir hayli aşağısında oldukları tahmin edilmektedir.”

SORU 2     : Bu haberde damacananın altında Özellikle 7 değil de 1 yazan damacanaların kullanılması gerektiği belirtilmiştir. Bu konuda daha detaylı bilgi verebilir misiniz?
Damacana su şişeleri polikarbon malzemeden imal edildiği için tamamının altında 7 numarası bulunmaktadır. Polikarbondan üretilmiş bir damacananın altında 1 numarasını bulamazsınız bu tüketiciyi kandırmak olur.  Zaten bakanlık yönetmeliği de dikkate alınırsa altında 1 yazan pet malzemeden yapılmış bir damacananın dönüşümlü olarak kullanılması mümkün değildir. Medyada yer alan ve damacana şişelerin altında yazılı bulunan numara hakkında kamuoyunu bilgilendirmeye çalışan haber mesnetsizdir. Bu konuda herhangi bir bilgisi olmayan paparazi habercileri tarafından yazıldığı aşikârdır. Türkiye’ deki tüm şişelerin(Damacanaya dolum yapan firmaların hepsi) altını kontrol etseniz bu şişelerin hepsinin altında 7 rakamının olduğunu görürsünüz. Sadece son zamanlarda üretime giren ve firmamız tarafından da üretilen 19 lt geri dönüşümsüz (kullan at) pet şişelerin altında bu 1 rakamını bulursunuz. Bu şişeler tek kullanımlıktır. Yine son zamanlarda bazı firmalar pet malzemeden geri dönüşümlü kap üretmek istemişler fakat Bakanlığın bu konudaki yönetmeliğinin net olmasından dolayı gerekli izinleri alamamışlar ve üretimlerini durdurmuşlardır.

SORU 3     :Damacana su olarak bilinen 19 lt Damacana şişelerde satılan suların hangi tip malzemeden üretilmiş şişelere dolum yapılacağını kim ve nasıl belirliyor?

Bu şişelerin malzemeleri ve tiplerinin tanımları Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenir ve bu konudaki yönetmeliğin ismi “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik “ olarak geçmektedir. Bu konu hakkındaki madde aşağıdaki gibidir.

Madde 4 —Bu yönetmelik, 24/4/1930 tarihli ve 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 235 ve 242 nci maddeleri, 27/5/2004 tarihli ve 5179 sayılı gıdaların üretimi, tüketimi ve denetlenmesine dair kanun hükmünde kararnamenin değiştirilerek kabulü hakkında kanunun 26 ncı maddesi, 13/12/1983 tarihli ve 181 sayılı sağlık bakanlığı teşkilat ve görevleri hakkında kanun hükmünde kararnamenin 43 üncü maddesine dayanılarak,
Ayrıca, Avrupa Birliğine üye ülkelerce esas alınan insani kullanım amaçlı suların kalitesine dair 98/83/ec sayılı konsey direktifi, Doğal Mineralli Suların çıkartılması ve pazarlanmasına ilişkin üye devletlerin kanunlarının uyumlaştırılması hakkındaki 15/7/1980 tarihli ve 80/777/eec sayılı konsey direktifi ile Doğal Mineralli Sular için konsantrasyon limitleri ve etiketleme bilgileri hakkında liste oluşturulması ve Doğal Mineralli Suların ve Kaynak Sularının ozonla zenginleştirilmiş hava ile işleme tabi tutulmasının şartlarını belirleyen 16/5/2003 tarihli ve 2003/40/ec sayılı konsey direktifine paralel olarak, hazırlanmıştır.
Tanımlar

Madde 5 — Bu yönetmelikte geçen:

o) Geri dönüşlü kap: Kaynak suyu ve içme suyu dolumun da bir defadan fazla kullanılan ve su ile etkileşim yapmayan cam, metal, krom-nikel, polikarbonat(çevrim kodu 7) ve benzeri kapları,
ö) Geri dönüşsüz kap: Su dolumun da bir defadan fazla kullanılmayacak pet(çevrim kodu 1), cam, metal, krom-nikel ve benzeri kapları,

SORU 4     :Geri dönüşümlü olarak kullanılan polikarbon şişelerin üzerinde hangi bilgiler bulunmaktadır ve bunlar ne anlama gelmektedir?

Üretici plastik firması tarafından bu şişelerin üzerine aşağıdaki bilgiler yazılmaktadır.
Logo   :Dolum yapacak olan firmanın marka unvan bilgisini içerir.
Marka            :Plastik şişeyi üreten üretici firmanın kim olduğunu belirtir. Şirket unvanı ve iletişim bilgileride yer alır.
Parti ve Seri no         :Üretilen şişelerde meydana gelebilecek kusurların takibini ve üretim bilgilerinin yer aldığı simgelerdir. Üretimde ve denetimlerde izlenebilirliği sağlar.
Geri Dönüşüm Kodu            :Plastikler günlük hayatımızda çeşitli alanlarda kullanılmaktadır. Plastikler küresel enerji ihtiyaçlarını minimize etmeye yardımcı olur ve yenilenmeyen kaynakların ömrünü uzatır. Piyasada kullanılan tüm plastikler kolay teşhis edilip, ayrıştırılmaları için kimliklerine göre kodlanırlar. Kodlamalar plastik malzemelerin kolay teşhis edileceği ve görüleceği yerlere yapılmalıdır. Kodlanmayan plastiklerin satışları önlenmelidir.

SORU 5     :Bu geri dönüşüm sembolleri ve kodlarının ne anlama geldiğini açıklayabilir misiniz?

Plastikler düşük yoğunluklu, kuvvetli, istenen şekilde şekillendirme özelliğine sahip ve düşük maliyetinden dolayı daha fazla alanda kullanılmaya başlanılmıştır. Kullanım kapasitesi sürekli olarak artmaktadır. Plastikleri ayırt etmek için plastik teşhis etme kodu kullanılır. Genelde kullanılan 7 tür plastik teşhis etme kodu var. Bunlar, polietilen tereftalat (pet veya pete veya pe), yüksek yoğunluklu polietilen (hdpe), polivinil klorür (pvc), düşük yoğunluklu polietilen (ldpe), polipropilen (pp), polistiren (ps), genişletilmiş (veya köpükleştirilmiş) polistiren (eps) ve diğeridir.
Ambalaj malzemelerinin kodları

    SORU 6     :Bu haberde özellikle bebek biberonlarının dikkate alınmasının sebebi nedir?

Kaldı ki, özellikle bebek biberonlarının dikkate alınmasının bir nedeni, bebek mamalarının biberon içerisindeyken ısıtılması alışkanlığından kaynaklanmaktadır. Ayrıca biberonlar genellikle kaynama sıcaklığı civarında sterilize edilmektedir.  Bu şekilde polikarbonatın içerisindeki BPA’nın yüksek sıcaklık ile degrade olması (polimer zincirinin kırılması) ve bunun da zaten düşük hacimli mama içerisine normalden daha fazla girebilmektedir. NTP ve Health Canada yeni doğmuşlar ve bebekler ile ilgili olarak daha ihtiyatlı hareket etmişlerdir. Bu ihtiyatlı yaklaşım bazı deneysel hayvan araştırmalarındaki sınırlı deliller ile NTP ve Health Canada’nın yeni doğmuşlar ve bebeklerdeki BPA maruziyetinin sağlık etkilerine yol açacak seviyelerin altında olmasına rağmen, potansiyel etkilerin oluşabileceği seviyelere yaklaşabilirliği perspektifine dayanmaktadır. Bebekler ve yeni doğmuşlar maruziyete esas olarak çok yüksek ısı derecesine maruz kalmış polikarbonat biberonlar ile epoksi reçinesi içerisindeki bebek mamaları yoluyla tabi olmaktadırlar.

SORU 7     :Halkın büyük çoğunluğunun kullandığı damacana su şişeleri içinde böyle bir risk bulunmadığını nasıl iddia edebiliyorsunuz?

Su damacanalarında böyle bir durum söz konusu değildir. Sıcak ortamda yıkanan damacanalarda ortaya çıkabilecek BPA, deterjanlı suyun durulanması esnasında dışarı atılmakta ve içme suyuna karışma ihtimali olmamaktadır. Zaten dünyanın her yerinde geri dönüşlü su damacanalarında polikarbonat en güvenli ve ekonomik hammadde olarak kullanılmaya devam etmekte ve hiçbir gıda güvenliği kuruluşunun bunun aleyhinde bir çabası bulunmamaktadır. Ayrıca Kanada Sağlık Bakanlığı’ da su damacanalarında polikarbonat kullanımının hiçbir sakıncası olmadığını teyit etmiştir.

SORU 8     :Bununla ilgili olarak bu şişelerin temizliği ve dolum şartlarını düzenleyen bir yönetmelik var mıdır?

Yine sağlık bakanlığı tarafından hazırlanmış olan İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliğinin ilgili maddesi aşağıda yer almaktadır.

Kaplar            :
Madde 31 - Suyun dolumun da kullanılacak kaplar ilgili Bakanlığın iznine tabidir. Bu kaplar, suyun niteliğini değiştirmeyecek ve su ile etkileşmeyecek, izin alınmış bir maddeden yapılır.
Ambalajda cam dışındaki malzemeden yapılmış kapların kullanılması halinde, bu kapların sağlık açısından sakıncalı olmadığına, kullanım ve üretimine ilişkin bilgi ve belgeler ilgili Bakanlığa ibraz edilerek izne bağlanır.
Suyun dolumun da kullanılan kaplar, geri dönüşlü ve geri dönüşsüz olmak üzere iki ayrı grupta değerlendirilir:
a) Geri Dönüşlü kaplar: 55–70 °c sıcaklıktaki su ve uygun temizlik maddesi ile tam otomatik olarak el değmeden yıkanabilecek ve ayrıca kullanımı ve yıkama sonucu herhangi bir deformasyona uğramayacak nitelikte olur. Bu kapların detektör ve benzeri sistemle niteliğinin değişmediğinin kontrol edilmesi gerekir.
Geri Dönüşlü polikarbonat damacanalarda suyun adı ve/veya şirket ismi ve/veya tescilli amblemi veya logosu kabartma şeklinde kap üzerine yazılır ve bu kaplara farklı su dolumu yapılamaz.

SORU 9     :Peki bu geri dönüşümün amacı nedir?

Plastikleri geri kazanmanın temel esası,

*  Depolama alanlarında katı atık bertaraf ücretinin artması plastikleri geri kazanmayı hızlandırmıştır. Plastikler hafif malzemeler olmakla birlikte hacimsel olarak büyük yer işgal ettikleri için depolama alanlarının ömrünü kısaltmaktadır. Son yıllarda çeşitli ülkelerde depolama alanlarına uygulanan vergilendirme veya birim ton başına bertaraf ücreti geri kazanmayı hızlandırmıştır.

    * Plastik madde üretiminde orijinal maddelerin yanında geri kazanılan ürünlerinde kullanılmasının zorlanması plastikleri geri kazanmayı geliştirmiştir. Hala geri kazanılan plastiklerin ücreti orijinal plastiklerin fiyatlarından daha yüksektir.

    * Geri kazanılmış plastikten yapılmış ürünlere pazar talebinin teşvik edilmesi ile plastiklerin geri kazanılmasını hızlandırmıştır.
    * Oped tarafından petrole yapılan zamlar plastiklerin geri kazanılmasını hızlandırmıştır.

SORU 10   :Üretici plastik firmasından aldığınız bu damacana şişelerinin uygunluğunu nasıl kontrol ediyorsunuz ve bununla ilgili test raporları elinizde var mıdır?

Gıda yönetmeliğine uygun hammadde kullanılarak ve doğru şartlarda süreç edilmiş olan su damacanalarında BPA migrasyonu söz konusu değildir.  Bizim aldığımız damacanaları üreten firma bu damacanaları yılda 1 kez yurtdışında BPA migrasyon analizine, yılda en az 4 kez de Hıfzısıhha’da toplam migrasyon analizine tabi tutmaktadır. Ekte kullandığımız şişelere ait üretici firmaların yaptırmış olduğu BPA analiz raporunu bulabilirsiniz. Bu raporlarda da görüldüğü üzere içi su dolu olarak 40 c0 sıcaklıkta 10 gün bekletilen su damacanasının içerisindeki suya giren BPA miktarı ölçülebilir (0,005 mg/lt) miktardan düşük çıkmıştır. Avrupa Birliği 2002/72/ec direktifinde verilen azami miktar ise 0,6 mg/lt’dir.

 *Tahammül Edilebilir Günlük Alım : TDI hayat boyunca takdir edilebilir risk olmaksızın
Günlük olarak tüketilebilir bir maddenin miktarının vücut ağırlık bazında ifade edilen hesaplamasıdır.

NTP ve Health Canada’ nın son raporları insan sağlığı üzerinde Bisfenol A’ nın olumsuz etkilerinin olduğu yönünde ciddi kaygıların bulunmadığını teyit etmiştir. Rapor ayrıca polikarbonat ürünlerinin yetişkinler tarafından kullanımı ile ilgili hiçbir kaygı da belirtmemiştir. Kanada sağlık bakanı; “Polikarbonat, hafifliği, kırılmaya karsı dayanıklı ve şeffaf olusu nedeniyle on yıllardır tercih edilen bir materyal olduğu doğrudur. Bu nitelikleri polikarbonatı hokey baslıkları, CD ler ve DVD ler, elektronik ekipmanlar ve bazı metal ve camları değiştirilmesi için kullanıldığı otomobiller gibi spor ve güvenlik ekipmanlarında kullanılması için ideal kılmaktadır. Bu ürünlerde polikarbonat güvenlidir” dedi. “ Kanadalılar ayrıca yeniden kullanılabilir su şişeleri ve plastik sofra takımlarını kullanmaya devam edebilirler.” Polikarbonat 50 yıllık bir güvenlik geçmişine sahiptir. Kırılmaya karsı dayanıklı ve temiz plastik, plastik şişeler, gözlükler, spor güvenliği ekipmanları ile inkübatörler ve böbrek diyaliz makineleri gibi hayat kurtarıcı cihazların bileşenleri dahil çok çeşitli güvenlik ürünlerinde kullanılmaktadır.

Kullanmakta olduğumuz ASE ve NUHDEM marka damacana şişelerini üreten firmaların devletin resmi kuruluşlarından almış oldukları test sonuçları aşağıda yer almaktadır. Bu analiz raporunda bahsi geçen maddenin varlığının miktarı ve yönetmeliğe uygunluğu da yer almaktadır.


Canpınar Doğal Kaynak Suyu, Sakarya ili, Sapanca İlçesi  ,Erdemli Köyü’de  1.150 metre yükseklikteki  Soğucak Yaylasının Sazlı dere Mevkiinde , iki kaya arasından kendiliğinden Doğal olarak çıkmaktadır.

Canpınar Doğal Kaynak suyu, 1999 yılına kadar Sakarya valiliğinden aldığı Ruhsatla  ‘Soğucak  Yayla suyu’  Adı altında , içme suyu taşıyan tankerlerle  ve o zamanki açık su satan su istasyonlarına ulaştırılarak üretime başlamış olup , 05.08.1999 ‘da Damacana su satış ruhsatını Sağlık Bakanlığından alan ilk  firmalardandır.

Canpınar Doğal Kaynak Suyu,  Avrupa Birliği Uyum yasaları çerçevesinde yapılan, tahliller de ve çok titiz çalışmalar neticesinde  24.11.2007  Tarihinde, Avrupa Normlarına göre  Kaynak Suyu İşletme Ruhsatını alarak,  zaten var olan Kalitesini ise TSE Belgesini , ISO 9001-2008 ve  Avrupa dada geçerli olan ISO 22000- 2005  Kalite Yönetim  ve Gıda Yönetim sistemini kurduğunu ve uyguladığını belgeleriyle tescillemiştir.

Canpınar Doğal Kaynak suyu,  2000 metre karesi kapalı alan olmak üzere Toplam 5000 metre kare alan üzerine kurulmuştur. Tesislerde şu anda 5 Lt, 10 Lt  pet ve 19 Lt.  Polikarbon damacanaya dolum yapılmaktadır.

Canpınar Doğal Kaynak Suyu ‘ İçerisindeki Minerallerin zenginliği ile Çocukların kemiklerinin gelişimi ,  Yaşlıların kemik erimesine karşı ve içenlerde oluşturduğu damak tadı ve Çay tiryakileri için  aranan içim zevki ile içenlerin takdirini ve beğenisini  kazanmıştır.



VİZYONUMUZ
Firmamızın kalite ve rekabet gücünü en üst düzeye çıkaracak teknoloji ve stratejiler kullanarak kaynak suyu sektörüne öncülük ve liderlik etmek.

MİSYONUMUZ
Kaynak suyunu modern teknoloji kullanarak kaynağındaki doğal hali ile, sağlıklı ve güvenilir bir şekilde insanlara ulaşmak

TEMEL HEDEFİMİZ
Müşteri beklentilerini karşılayacak kalite ve güvenilir ürünler sunmak.

Tüm çalışanlarımızın katılımı ile sürekli iyileştirmeler yaparak, müşteri memnuniyetini sağlamak.

Müşteri ve çalışanlarımızın eğitim ihtiyaçlarını karşılamak ve verimliliğimizi artırmak.

Çevreye ve topluma karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek.


Genel Merkez:

Ortabahar Cd. No: 29 Yenisahra - KADIKÖY / İST.
Tel : 0216 324 32 01 pbx
Faks : 0216 315 66 35

Dağıtım Merkezi:

Göztepe Mh. Orhangazi Cd. No: 10 Bağcılar - İST.
Tel : 0212 446 71 05
Faks : 0212 446 65 47

Dolum Tesisleri:

Muradiya Köyü Sapanca -SAKARYA
Tel : 0264 582 67 07
Faks : 0264 582 67 08
















ATAŞEHİR, SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
ADATEPE, SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
ALTINTEPE, SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
ALTUNİZADE, SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
ADALAR, SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
ATAŞEHİR, SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
BOSTANCI, SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
BULGURLU, SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
CADDEBOSTAN, SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
ÇEKMEKÖY, SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
CEVİZLİ, SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
ÇAMLICA, SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
ÇİFTEHAVUZLAR, SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
DRAGOS, SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
DUDULLU, SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
ERENKÖY, SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
ESENKENT, SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
ESENYALI, SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
FENERBAHÇE, SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
FENERYOLU, SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
FINDIKLI, SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
FİKİRTEPE, SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
GÖZTEPE, SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
GÜLSUYU, SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
GÜZELYALI, SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
HASANPAŞA, SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
İÇERENKÖY, SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
İDEALTEPE, SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
KADIKÖY, SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
KALAMIŞ, SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
KARAYOLLARI, SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
KARTAL SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
KAYIŞDASI  SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,   
KAYNARCA, SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
KAZASKER , SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ, 
KIZILTOPRAK, SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
KOŞUYOLU , SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
KOZYATASI , SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
KURTKÖY, SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
KÜÇÜKYALI , SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
LİBADİYE , SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,     
MERDİVENKÖY  SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,     MODA  SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
MODOKO SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,   
PENDİK, SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
RAHMANLAR SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
SAHRAYICEDİT  SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,    
SELAMİÇEŞME  SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
SOSANLIK SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ, 
SOYAK, SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
SÖSÜTLÜÇEŞME, SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
SUADİYE  , SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
SÜREYYAPLAJI  , SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,
ŞAŞKINBAKKAL , SU BAYİLERİ, SU BAYİ TELEFONLARI, SU, SU BAYSİSİ, SU İSTASYONU, SU BAYİ TELEFONU, EN YAKIN SU BAYİ,