Sektör SİGARA BIRAKMA MERKEZLERİ
Yayınlama Tarihi 16 Eylül 2011
Telefon 90 212) 570 42 42 - 583 38 86
Resmi Web Sitesi www.sigarayiterket.com

BAKIRKÖY MORA TERAPİ MERKEZİ


Op. Dr. Bahattin Uçar
Gsm: (90 532) 213 24 20
Tel: (90 212) 570 42 42 - 583 38 86
Fax: (90 212) 570 42 42

Adres
Yücetarla Cad. Erciyes Apt. No: 9 D: 2
Zuhuratbaba Bakırköy / İSTANBUL
 

www.sigarayiterket.com

Sigara Bırakma merkezi


Sigara Nedir ?

Kağıda sarılmış tütün içeren ve genellikle 85-100 mm uzunluk ve 4-8 mm genişliklerinde üretilen keyif verici madde. Öfori etkisi için içilen sigara bir süre sonra fiziksel bağımlılık ortaya çıkarır.

Sigara içindeki nikotin'in bağlandığı doğuştan vicutta olan nikotinik reseptörler sigara içildikçe artar ve zamanla bunları rahatlatmak için içilen miktarda artmaya başlar. Sigara bırakılınca bu reseptörler rahatsız olur ve bir süre yoksunluk sendromu belirtileri görülür. Ancak zaman ile bu reseptörlerin sayısı azalmaya başlar ve yoksunluk sendromu belirtileri azalır.

Sigara'nın kullanan kişiye ve çevresine verdiği zarar bir çok kanıtla sabittir. Ancak fiziksel bağımlılık bırakmayı zorlaştırır. Yardımcı yöntemler olsa da en etkili bırakma yöntemi kişinin birden bire iradesi ile sigarayı terk etmesidir.

Sigarayı bırakmayı geciktirmek için birçok nedeniniz bulunduğunu, sigaranın bir dayanak olduğunu, stresi azalttığını düşünebilirsiniz. Görünürde çevrenizdeki herkes hâlâ sigara içerken sizin bırakmanızın zor olduğuna inanabilirsiniz. Ama her yıl onbinlerce insan sigarayı bırakmaktadır. Siz de bunlardan biri olabilirsiniz!

Sigarayı bırakmak daha uzun yaşama şansınızı büyük ölçüde artırmak için yapabileceğiniz tek şeydir. Vücudunuz bir kez sigaradan kurtuldu mu, yıllarca sigara içmenin verdiği zararı 20 dakika içinde gidermeye başlar. Sigarayı bırakıp vücudunuzun sağlığını yeniden kazanmaya başlamasını sağlayın!

Sadece Hayal Edin !

Hayatınızda yapacağınız en önemli şeyi hayal edin! Sigarayı bıraktığınızı, kendinizi mükemmel hissettiğinizi ve sigaraya harcadığınız o paraların artık cebinizde durduğunu hayal edin!

Sağlıklı Bir Yaşam Sürün!

Kanser, kalp ve akciğer hastası olma riskinizi önemli ölçüde azaltın!
Sigarayı bırakıp ,çevrenizdekilerin sigara dumanınızı solumalarını engelleyerek sevdiklerinizin sağlığını koruyun!
Sağlıklı bir hamilelik ve bebek ihtimalinizi artırın!
Nefes alış kapasitenizi ve genel formunuzu artırın!
Yiyeceklerin tadına daha iyi varın!

Kendinize Güveninizi Artırın!

Saçınızda, derinizde ve elbiselerinizdeki sigara kokusundan kurtulun!
Sağlıklı parlak cildinizle, dişlerinizle daha çekici olun!
Kimseyi sigara dumanınızla rahatsız etmeyerek, kamusal alanlarda daha güvenli ve rahat olun!
Arkadaşlarınızı artırın!Sigara içmek karşı cins arkadaşlarınız için itici bir sebep olacaktır.Sigarayı bırakınca artan cazibeniz karşısında şaşırabilirsiniz.
Temiz ve etkileyici, nikotin kokusu ve lekeleri olmayan bir eve sahip olun!

Bir kez sigaradan kurtuldunuz mu, geriye bakacak ve bu alışkanlık uğruna harcamış olduğunuz bütün o zaman, para ve insan enerjisine inanamayacaksınız.