Sektör Kasap - Tavukcular
Yayınlama Tarihi 03 Ağustos 2010
Telefon 0 216 561 80 00
Resmi Web Sitesi http://www.aytac.com.tr/
AYTAÇ İLETİŞİM BİLGİLERİ

 
Merkez : Genel Müdürlük
Osmangazi Mah. Yıldızhan Cad.No:3
Samandıra - Kartal / İstanbul
Tel:     0 216 561 80 00
Fax:     0 216 561 80 20
e-posta:     [email protected]     [email protected]
 www.aytac.com.tr
 

Kurumsal Bilgiler

Aytaç, Türkiye’den üç müteşebbis, bir İsviçre bankası ve Dünya Bankası’nın ortaklığıyla 1993 yılında kurulmuş, 1996 yılında Yimpaş Grubu’na geçmiştir.

Çankırı-Çerkeş’te 852.000 metrekarelik alan üzerine kurulu Aytaç Et, Süt, Yem ve Hayvancılık tesislerinde 1000 uzman personelle, 7 ayrı işletmede üretim yapılmaktadır. Dünyanın en büyük entegre yatırımlarından biri olan Aytaç tesisleri, günde 750 büyükbaş, 2500 küçük baş hayvan kesimi ve 60 bin ton/yıl hayvan işleme kapasitesine sahip, günümüzün en gelişmiş gıda teknolojisiyle donatılmış tesis olma özelliğini taşımaktadır.

Tesislerde canlı hayvan beslenmesinden kesime hazırlanmasına, hazır paket et ve et ürünlerinden (sucuk, salam, sosis, jambon, kavurma, pastırma, füme dil, hamburger, döner vb.) sevkiyatına kadar tüm işlemler bilgisayar kontrolünde gerçekleştirilmektedir.

Üretim ve Hizmet Anlayışımız

Aytaç, hammadde tedarikinden üretime, üretimden nakliyeye, nakliyeden pazarlamaya yani üretimden sofraya kadar “a kalite” garantisini vurgulamakta ve halkımızın dini duyarlılıklarına uygun olarak üretimlerini yapmaktadır.

Tüketici ve çevre sağlığına duyduğumuz saygı yalnızca tüketilmeye hazır göz önünde bulunan ürünlerimiz için değil, ürünlerin perde arkası olan üretim aşamalarımız için de temel ilkemizdir.

1993 yılı itibariyle kuruluş maliyeti 200 milyarı bulan arıtma tesisine öncelik verilmesi bu konudaki hassasiyetimizin somut göstergesidir. Bu tesisler Aytaç’a 1994 yılında, Çevre Bakanlığı’nın “Çevre Koruma Ödülü’nü” ve “Çevre Teknolojisi Uygulayıcıları Derneği Ödülü’nü” kazandırmıştır.

Üretim tesislerimiz hammadde tedarikinden nakliyeye kadar “a kalite” üretim ve ürünlerini 1999 yılında Uluslararası TUV MANAGEMENT SERVICE ISO 9001 belgesiyle tescil ettirmiştir.

Aytaç, gıdada hijyen ve sanitasyon standartlarında temel kontrol sistemi olarak kabul edilen ve üreticiler açısından çok önemli olan HACCP (Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizleri) sisteminin ilk uygulayıcılarından biridir.

Firmamızın çalışma ruhunu oluşturan temel kriter, “a kalite” güvenilir ürün ve hizmet üretmek ve siz tüketicilerimizin beğenisine sunmaktır.

 


KURUMSAL İLKELERİMİZ

Kimliğimiz

1993 yılında doğan Aytaç, Yimpaş Holding’e bağlı, et/et mamulleri, süt/süt mamulleri, su, meyve suyu ve diğer temel gıda maddeleri üreticisi ve pazarlama şirketidir.

Vizyonumuz:

Aytaç , “a kalite”dir.

Misyonumuz:

Tüketicilerin beklentilerini, modern teknoloji ile kalite - fiyat dengesini gözeterek karşılamak, helâllik - sağlık konusundan taviz vermeksizin her zaman yeniliklerin gerçekleştiricisi olmaktır.

Aytaç , kurumsal rekabet bilinci içinde sürekli gelişmeyi ve toplam kaliteyi hedefler.
Aytaç , ürünlerinin tanıtımında millî ve manevî değerleri gözetir; tercihini geleneksel ve ahlakî olandan yana yapar; reklamı değil tanıtımı, bilinçli tüketim kalıplarının yerleşmesini esas alır.

Aytaç , üretim birimlerini ülke geneline yaymıştır; bu birimlerini kurduğu bölgelerin tarımsal gelişimine katkıda bulunmayı, bölge insanı için istihdam sağlamayı ve bu sayede erişilecek katma değeri oluştuğu yerde kullanmayı seçmiştir.

Yönetim Ve Çalışma İlkemiz:

Aytaç , emeğe saygılıdır; çalışanları arasındaki ilişkileri karşılıklı güven ve sorumluluk esasına göre yürütür.

Aytaç ’ın kurumsal vizyonu evrensel sorumluluğudur. Çevreyi koruma ilkesine sıkı sıkıya bağlıdır. Türkiye’de ve çalıştığı tüm ülkelerde saygın bir kurumsal kimliğe sahiptir. Sürekli öğrenim ve eğitimle çalışanlarını geleceğini garanti altına alır.

Aytaç , çalışanlarına, güvene dayalı bir ortam sağlar, kendi kararlarını uygulamaları için yetki verir. Gerekli değişiklikleri, cesareti ve inancıyla gerçekleştirir.

Aytaç çalışanı rakiplerinin önünde olmak için her zaman kendini aşmak zorunda olduğunu bilir, bunun için çalışır.

Aytaç yöneticileri, her iş, tutum ve davranış ile çalışanlarına örnek olur.

Aytaç , girişimciliği ve hayal gücünü destekler; risk alır ve yaratıcılığı sayesinde ümit vadeden fikirlerin kısa zaman içinde başarılı çözümlere dönüşmesini sağlar. Aynı zamanda başkalarının iyi ve gerçekçi fikirlerini de destekler.

Aytaç çalışanları sürekli öğrenmek için çaba gösterir. Açık konuşmayı içtenlikle karşılar ve destekler. En iyi elemanı, kendi yanlışlarımızdan da öğrenen elemanıdır. Yeni fırsatları tanımlamakta ve bunları, çözümlerine, organizasyonuna ve davranışlarına uyarlamakta başkalarından daha hızlı davranır. Herkesin katkı sağlayıp yararlanabileceği bir bilgi ağı kurar.

Bunlar Aytaç çalışanlarının iş alanlarında en iyi takım olmasını sağlar. Düşünce ve davranışları ortak hedeflerine erişmek için yönlendirir.

Aytaç , sektöründeki liderliğini sürdürürken sağladığı katma değeri sürekli artırır ve kârlılık hedefleriyle çalışır. Bu, Aytaç’a, ihtiyacı olan girişimcilik özgürlüğünü verir ve güvenilir bir partner olmasını sağlar. Başarıyı ulaşmak için, bütün işlerinde zaman, kalite ve maliyeti en iyi şekilde değerlendirir.


İşbirliği İlkemiz:

Aytaç ’taki işbirliğinin temeli, güven, dürüstlük, karşılıklı saygı ve açık iletişimdir.

Bu doğrultuda Aytaç’ın bayileriyle olan kurumsal bağı vazgeçilemez, ihmal edilemez, feda edilemez bir bağdır, çünkü Aytaç için bayileri büyük Aytaç ailesinin fertleri ve riskleri müştereken paylaştığı doğal iş ortaklarıdır.

Denetmenimiz:

Aytaç ’ın nihai ve gerçek denetmeni tüketicidir.

DAĞITIM

Aytaç ürünlerinin bölge, bayii, ulusal ve yerel mağazalara dağıtımı, şirketlerimize ait araç filosuyla yapılmaktadır. Dağıtımda ürün niteliğine göre filomuzda bulunan Safkar veya Thermoking araçlar kullanılmakta olup, ürünlerin uzun süre muhafazasından, mikrobiyolojik, kimyasal ve fiziksel özelliklerinin korunmasından ve raf ömrünü etkileyebilecek soğuk zincir prensibinden taviz verilmemektedir.

ÜRÜN PORTFÖYÜMÜZ

Portföyümüzde 17 ana ürün kategorisi ve 600 adet barkotlu ürün bulunmaktadır.

Kırmızı etten beyaz ete, şarküteriden süt ve süt ürünlerine, sıvı ve katı yağdan kahvaltılık ürünlerine, su ve meyve suyundan catering ürünlerine kadar pek çok çeşidiyle sofralarda yeralan Aytaç, her geçen gün farklı bir ürün dilimini yelpazesine eklemektedir. Portföyümüzde bulunan ürün çeşitlerimizi ürünlerimiz sayfamızdan inceleyebilirsiniz.


AR-GE

Alternatif üretim kombinasyonları sağlanarak farklı çeşitler elde edilmesi konusunda şirket olarak çalışmalarımız AR-GE departmanımız tarafından yürütülmektedir. Bu çalışmalarla tüketim alışkanlıkları, damak tatları, mutfak kültürleri farklı olan insanlara da hizmet ulaştırmayı planlıyoruz.

İHRACAT

Aytaç, hızla dünya markası haline gelme çalışmaları yapmaktadır. Aytaç’ın su, meyve suyu ve bisküvi başta olmak üzere diğer gruplardaki ürünleri de birçok ülkeye ihraç edilmektedir. Özellikle Kuzey Irak ve Ortadoğu ülkelerine et mamulleri ihraç edilmektedir.

Yakın bir gelecekte açılışını yapacağımız  Belçika’daki et fabrikamızın hizmete girmesiyle Avrupa ayağımızı sağlamlaştırmış olacağız. Avrupa’nın en büyük entegre et fabrikalarından biri olacak bu işletmemizden Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Ortadoğu ülkeleri ve Türkî Cumhuriyetler’ e de kırmızı et ve ileri işlenmiş et ürünleri ihracatı yapmayı planlamaktayız.


HEDEFİMİZ

Aytaç markası, gerek kendi tesislerinde ürettiği gerekse tali firmalarda ürettirdiği ürünlerin güvenilirliğinin tescili, garanti imzasıdır.

Aytaç olarak on yıllık yürüyüşümüzde markamızı sağlam temellerle inşa ederek ürünlerimizin farkını ortaya koymaya çalışıyoruz.

Biz tüm gelir gruplarına hitap edecek “a kalite” ürünleri üretmek ve her sofrada yer almak istiyor, bu isteğimizi gerçekleştirmeyi bir yükümlülük olarak görüyoruz.

Hedefimiz sadece yerel bir marka olmak değil global bir çizgiye ulaşmaktadır.


AYTAÇ  FABRİKALAR

Aytaç Entegre Et Fabrikası
Kuruluş :
   
1992
Kurulu Alanı :
   
217.000 m2
Kapalı Alan :
   
135.000 m2
Ticari Faaliyet :
   
Entegre Et ve Et Ürünleri Çeşitleri Üretimi
Üretim Kapasitesi :
   
Kesimhane :
   
750 büyükbaş / gün 2.500 küçükbaş / gün
Et Üretimi :
   
5.000 ton / yıl
Şarküteri :
   
4.700 ton / yıl Sucuk, 4.000 ton / yıl Sosis, 3.000 ton / yıl Salam
Donuk Ürün :
   
3.000 ton / yıl
Telefon :
   
0 376 766 24 40
Fax :
   
0 376 766 34 40
       
   
 
Aytaç Beyaz Et Fabrikası
Kuruluş :
    10.11.2000
Kurulu Alanı :
    18.000 m2
Kapalı Alan :
    12.500 m2
Ticari Faaliyet :
   
Bütün ve Parça Piliç, Bütün ve Parça Hindi, Beyaz Et ve Beyaz Et Şarküteri Çeşitleri Üretimi
Üretim Kapasitesi :
     
Kesimhane :
    8.000 piliç adet / saat
500 hindi adet / saat
Et İşletme Kapasitesi :
    150 ton / gün
Telefon :
    0 376 766 24 40
Fax :
    0 376 766 34 12
       
   
 
Aytaç Yem Fabrikası
Kuruluş :
    1994
Kurulu Alanı :
    45.500 m2
Kapalı Alan :
    5.500 m2
Ticari Faaliyet :
    Yumurta, Broiler, Damızlık, Hindi Gruplarına Yönelik Üretim
Üretim Kapasitesi :
    92.400 ton / yıl
Telefon :
    0 376 766 31 65
Fax :
    0 376 766 31 67
       
   
 
Aytaç Hayvancılık
Kuruluş :
    1992
Kurulu Alanı :
    260.159 m2
Kapalı Alan :
    47.408 m2
Besi Ahırları :
    600 büyükbaş


Süt HayvanıAhırları :
    200 büyükbaş
Sağımhaneler :
    (3 adet) 96 büyükbaş
(sağım süresi 5-6 dk.)
Revirler :
    6 adet revir
K-1 Ahırı :
    200 büyükbaş
K-2 Ahırı :
    Doğum öncesi bekleme ahırları.
Buzağılık :     250 buzağı
G-1-2-3-4-5 :     Her biri 200 büyükbaş kapasiteli.
Koyun Padokları Ve Sağımhane :     8 adet ahır, her biri 300 küçükbaş kapasiteli.
Gübre Tankları :     3500 tonluk iki adet tank.
Telefon:
    0 376 766 24 40
Fax :
    0 376 766 34 40
       
   
 
Aytaç Kaynarca Damızlık Tesisleri
Kuruluş :
    2008
Kurulu Alanı :
    100.000 m2
Kapalı Alan :
    26.000 m2
Ticari Faaliyet :
    Kuluçkalık yumurta üretimi
Üretim Kapasitesi :
     
Telefon :
    0 376 766 24 40
Fax :
    0 376 766 34 12
       
   
 
 
Aytaç Turhal Süt Fabrikası
Kuruluş :
    1975
Kurulu Alanı :
    33.000 m2
Kapalı Alan :
    3.000 m2
Ticari Faaliyet :
    Beyaz Peynir, Kaşar Peyniri Üretimi
Üretim Kapasitesi :
    75 ton / gün
Telefon :
    0 356 275 78 50
Fax :
    0 356 275 34 66
       
   
 
Aytaç Yağ Fabrikası
Kuruluş :
    1990
Kurulu Alanı :
    58.500 m2
Kapalı Alan :
    6.500 m2
Ticari Faaliyet :
    Ayçiçek ve Mısır Yağı Çeşitleri Üretimi
Üretim Kapasitesi :
    19.500 ton / yıl
Telefon :
    0 354 223 60 01
Fax :
    0 354 223 60 15
       
   
 
Aytaç Su ve Meyve Suyu Fabrikası
Kuruluş :
    1997
Kurulu Alanı :
    77.000 m2
Kapalı Alan :
    27.500 m2
Ticari Faaliyet :
    Meyve Suyu ve Su Çeşitleri Üretimi
Meyve Suyu Üretimi:
    100 ton / gün
Su Üretimi :
    750 ton / gün
Telefon :
    0 264 614 94 94
Fax :
    0 264 614 63 56