Sektör İnşaat Ustası Çini Ustası Sıvacı
Yayınlama Tarihi 03 Eylül 2010
Adres : ATAŞEHİR SERTİFİKALI KALEBODUR FAYANS USTALARIataşehirweb rehberi

ATAŞEHİR SERTİFİKALI KALEBODUR FAYANS USTALARI

ŞERİF AKMAN
İlçe / İl:     ATAŞEHİR / İSTANBUL
Gsm:     05333611645
   
ŞABAN SARAC
İlçe / İl:     ATAŞEHİR / İSTANBUL
Gsm:     05373686774


MÜSLÜM AYDIN
İlçe / İl:     ATAŞEHİR / İSTANBUL
Gsm:     05327784406

 
FATİH ALTUĞ
İlçe / İl:     ATAŞEHİR / İSTANBUL
Gsm:     05356644150


Karo Seramik Rehberi
Yer ve Duvar Seramikleri Teknik Özellikleri


Çanakkale Seramik ürünleri, ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi güvencesi altında ve yer karoları TS EN 14411 Group BI ve duvar karoları TS EN 14411 Group BIII standardı isteklerine uygun olarak üretilmektedir.
Seramik Karonun Uygulanacağı Mekan Ve Kullanım Alanı

Seramik kaplama malzemeleri, iç mekan, dış mekan, dış cephe, havuz, kamu alanları, ticari yapılar, vb. birçok yerde kullanılır. Uygulanacak alana göre uygun karo seramiklerin seçilmesi gerekir.
İç Mekanlarda Duvar Ve Yer Karolarının Kullanımı

Seramik karo, konut içinde kullanılacaksa, PEI değeri, sertlik, lekelere dayanım, kimyasallara dayanım ve kolay temizlenme gibi teknik özellikler göz önünde bulundurularak duvar karosu, dekor ve yer karosu seçilmelidir.
Dış Mekanlarda Duvar Ve Yer Karolarının Kullanımı

Dış mekanlar için seçilen karoların dona dayanıklı olması gerekmektedir. Dolayısı ile düşük su emme özelliğine sahip olmalıdır. Bu özelliği taşıyan karolar, sırlı porselen, sırsız porselen ve kalıptan çekme yöntemiyle yapılan klinkerdir.
Kamu Alanlarında Yer Karolarının Kullanımı

Bu tip alanlarda karonun maruz kaldığı mekanik ve kimyasal etkinin derecesi yüksektir. Bu alanlar için oldukça sert; aşınmaya, lekelenmeye ve kimyasal etkilere dayanıklı sırlı ya da sırsız porselen bazlı bir ürün seçilmelidir. Özellikle dışarıdan mekana direk girişin olduğu yerlerde parlak ürünler seçilmeden önce iyi düşünülmelidir. Bu tip karolar, dışarıdan gelen aşındırıcı kirlenmeye maruz kalırlar ve zamanından önce matlaşabilirler. Parlak yüzeyler estetik açıdan göze çok hoş görünmekle beraber matlaşmaya daha yatkındır. Ayrıca çizilme ve aşınmalar da bu tip yüzeylerde daha rahat göze çarpar.
Ticari Yapılarda Yer Karolarının Kullanımı

Fabrikalarda seramik karolar, araçlar ve ağır makinelerden dolayı oldukça büyük ağırlıklara maruz kalırlar. Ayrıca insan ve makinelerin hareketinden, aşındırıcı kirden dolayı mekanik yüzey baskısı da fazladır. Yine aşındırıcı kimyasalların yüzeye dökülmesinden dolayı kimyasal baskının da yüksek olduğu bilinmektedir. Yüzeyde sürekli sıvı maddeler bulunacağı için kayma riskinin büyük olmasından dolayı emniyet gereksinimleri de oldukça önemlidir.
Eğer söz konusu fabrika gıdayla ilgili bir mekansa, temizlik de son derece önemlidir. Bu tip mekanlarda kullanılan seramik karolar mekanik özelliğinin yüksek olması için fullbody olmalı ve yüksek ağırlıklara maruz kaldığında korunmanın sağlanması için daha kalın olmalıdır.


Bayinizden Seramik Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar


    * Seramiklerin boyut ve renk kodları ambalaj üzerinde printer ve barkod ile yazılmaktadır.
    * Bayinizden seramik alırken aynı boyut, renk kodu, renk değişim kodu ve aynı üretim tarihli kutuları vermesini isteyin ve istediğinizin yerine getirildiğinden emin olun.
    * Çanakkale Seramik seramiklerinin yanında görülen numaralar, Türk ve Avrupa standardı TS-EN ISO 10545-7'ye göre yüzey aşınma dayanım sınıfını belirtir ve PEI değeri olarak adlandırılır. Yüzey aşınması farklı özellik gösteren mekanlar 1'den 5'e kadar sınıflandırılarak belirtilir. Ürünü alırken lütfen PEI değerine dikkat ediniz.
    * Aynı üretim partisindeki karoların, görünüm farklılıklarını (doku, renk, ton ve motif bakımından) ifade eden ve teknik bir özellik olan CTDA değeri, seramik kutularında belirtilir.


Döşeme Sonrası İle İlgili Önemli Notlar


Karonun üzerinde görülen her iz bir sorun gibi görülebilir. Bununla beraber bu izin şikayet konusu olabilmesi için; söz konusu izin döşemenin görünümüne zarar vermesi veya döşemenin normal kullanım şartları altında öngörülen performansında düşmeye yol açması gerekmektedir. Örneğin karonun üzerindeki iz sadece yaklaşıldığında, büyüteç altında veya çok parlak ışıklandırma altında görülüyorsa, bu özellik defo olarak kabul edilemez.
Döşemedeki her sorun eninde sonunda karoya da yansıyacaktır; karolar kırılacak, yerlerinden kalkacak ve buna benzer tepkiler göstereceklerdir.
Karo ile kaplanmış yüzeyin kalitesi uygulanan malzemenin kalitesine, karoların uygulanışına, bakım ve onarıma bağlıdır. Bu nedenle söz konusu sorun bu etkenlerden herhangi birinden kaynaklanmış olabilir.
A- Uygun Karo Kullanılmaması:Duvar karoları yerde kullanılmış olabilir.
B- Yanlış Karo Seçimi:Karoların uygulanacağı alan dikkate alınmamış olabilir.
"Örneğin dona dayanım değeri düşük olan bir karo dış mekanda kullanılmış olabilir.
C- Döşeme Sonrası Temizlik: Yeni karo döşenmiş bir mekan, yıpratıcı temizlik malzemeleriyle hem de vaktinden çok sonra temizlenmiş olabilir.
D- Karolara İyi Bakılmaması:Karolar aşındırıcı kimyasallarla veya yine aşındırıcı materyallerle temizlenmiş olabilir.



Seramik Karo Temizlik Ve Bakım Talimatları
Eğer mat porselen, parlak porselen, anti-slip ve pürüzlü yüzeyli seramik karolar kullanacaksanız; Lütfen dolgu malzemesinin kalıntılarını işlem bittikten sonra mümkün olduğunca çabuk karo yüzeyinden uzaklaştırınız.
A-rutin temizlik:

    * Sırsız (porselen) karolar: Süpürerek temizleyin.
    * Sırlı karolar: Kuru fırça ile narin temizleyin.
    * Sırlı ve sırsız karolar: Ilık su, leke çıkartıcı veya nötr, düşük sülfat içeren deterjanlar ile temizleyiniz.
    * Temizleme işlemi bittikten sonra temiz su ile birkaç defa durulayın.
    * Sırlı karolar için çizici toz içeren temizlik malzemesi kullanmayın.

B-Yağ giderme:

    * Yağ ve yağ içeren malzemelere maruz kalındığında, mümkün olduğunca çabuk biçimde yüzeyden çıkarmak için: Organik çözelti içeren deterjanlar kullanın veya yüksek alkali değerli deterjanlar kullanın (pH>9).

C-Tozlanma:

    * Döşeme yatağı veya ana zeminden kaynaklanan nemin sonucu, yüzeydeki çözünebilir tuzların kristallenmesinden kaynaklanır.
    * Üzerindeki atıklar gidene kadar su ile birkaç defa yıkayınız.

D-Yerleşmiş çimento tabakasının giderilmesi için:

    * Asidik olan yerleri çimento sökücü ile temizleyiniz.
    * Temizleme işleminden sonra su ile iyice durulayınız.

E- Çeşitli lekeler (sırsız karolar için):

    * Leke çıkartıcı kullanınız.
    * Sabunlu su ile fırçalayınız.
    * Parlak porselen seramikler, sırsız karolardır ve aşındırma yöntemi ile parlaklık verilir. Bu sebeple lekelenmeye karşı daha dikkatli temizlik yapılmalıdır.
    * Metal fırça kullanmayınız.
    * Farklı temizlik maddeleri ve çözeltileri kullanmadan önce bu ürünlere ait kullanım talimatını okuyunuz.
    * Temizleme işleminden sonra birkaç kez su ile durulayın






banner110

banner109