Sektör Çocuk Yuvaları - Kreşler
Yayınlama Tarihi 29 Kasım 2011
Telefon 0216 315 46 63
Resmi Web Sitesi http://www.atasehirekolanaokulu.k12.tr/Kategoriler.aspx?KategoriId=58
ATAŞEHİR EKOL ANA OKULU


Adres     :     Barbaros Mah. Mimar Sinan Cad. No: 125 (Pk:34746) Ataşehir / İSTANBUL

Telefon   :     0216 315 46 63 - 216-3155345pbx
Fax         :     0216 315 48 70

E-Mail     :     [email protected]



Yuva Sıcaklığında Anne Sevgisi ile Çocuklarınızı Hayata Hazırlıyoruz.

Ataşehir EKOL Anaokulu'na Hoş Geldiniz...

"EKOL Anaokulu ile Eğitimde Farkı Yakalayın..."




ANLAYIŞIMIZ

       Eğitim uzun araştırmalar sonucu ortaya çıkan bilimsel çalışmalara dayalı uzmanlık isteyen bir iştir. Moda, anlık uygulamalarla kalıcı ve etkili sonuçlar elde edilemez. Eğitimde modasal yaklaşımlar değil bilimsel yaklaşımlara yer verilmelidir.

        EKOL Anaokulu daha kaliteli, daha çağdaş eğitim öğretim arayışı içerisinde olan, veli ve öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacıyla kurulmuş bir eğitim kurumudur. Ekol Anaokulu dersliklerini 12-16 öğrenciyle sınırlandıran, konusunda uzman, pedagojik yeterlilikleri üst seviyede olan, eğitim teknolojilerine ve yeni okul öncesi programına hakim öğretmen kadrosuyla kurulmuş olan, bir eğitim kurumudur.

        Kurumumuzda eğitim programları hazırlanırken çocuğun doğası ve dinlenme ihtiyacı göz önünde bulundurulmakta, öğrenciler  "birey" olarak değerlendirilmekte ve bireye özgü çözümler geliştirilmektedir. Öğrencilerinin zamanlarını akademik ve sosyal olarak "anlamlı" kılmayı hedefleyen ve bu doğrultuda hizmet veren bir eğitim kurumu olarak hedeflerine doğru yürümektedir...

        Reggio   Emilia   yaklaşımına   göre   çocuk,   büyüme   sürecinde   gelişimini engelleyen bir duvarla karşı karşıyadır. Bu duvar, eskimiş ve kalıplaşmış katı kurallar, yetişkinler tarafından benimsenmiş ancak çocuklar tarafından anlaşılması oldukça güç olan  ve  geçerliliğini  yitirmiş  davranış  kalıpları  ve  geleneksel  eğitim  metotlarından meydana  gelmektedir. Bundan  dolayı öncelikli  olarak  çocuğun  yaşadığı  toplumdaki yeni kültürel değerleri ve rolleri öğrenmesi için desteklenmesi gerekmektedir. Bu destek sağlandıktan sonra çocuk, gelişimini engelleyen ve eski değer yargılarından oluşan bu “duvarı” kendi kendine aşmayı başarmalıdır!


HAKKIMIZDA

Ataşehir Ekol Anaokulu: 30 yıldır bu alanda eğitimci,yönetici ve danışman olarak çalışan kurucumuzun;Okul Öncesi Eğitim alanında ülkemizde ciddi anlamda sıkıntı yaşandığını gözlemlemesi ve bazı yanlış uygulamaların erken çocukluk eğitimi olarak topluma empoze edildiğini bizzat danışmanlık yaptığı kurumlarda bire bir yaşaması sonucu;bu alanda olması gereken doğru eğitimin örneklerini sergilemek amacı ile kurulmuştur.

2 Ekim 2010 tarihinde hizmete girmiş olup, kısa bir sürede Regio Emilia sistemine dayalı Bireysel Eğitim modeli ile büyük başarılar elde etmiş ve, doğru erken çocukluk eğitim yöntemi ile kısa sürede altın çağ denilen 0-6 yaş döneminde neler başarılacağını göstermiş bulunmaktadır.İdeallerin gerçekleştirilmesi için kurulan ATAŞEHİR EKOL ANAOKULU ülkemizin geleceğine her alanda yön vererek lider nesiller yetiştirme uğraşı ile eğitim hayatında var olmaya devam edecektir.

EKOL Anaokulu daha kaliteli, daha çağdaş eğitim öğretim arayışıiçerisinde olan, veli ve öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacıyla kurulmuş bir eğitim kurumudur.Ekol Anaokulu dersliklerini 12-16 öğrenciyle sınırlandıran, konusunda uzman, pedagojik yeterlilikleri üst seviyede olan, eğitim teknolojilerine ve yeni okul öncesi programına hakim öğretmen kadrosuyla kurulmuş olan bir eğitim kurumudur.

Kurumumuzda eğitim programları hazırlanırken çocuğun doğası, bireysel özellikleri ve yeteneklerinin geleceğe yönelik olarak şekillendirilmesi göz önünde bulundurularak, öğrenciler “birey” olarak değerlendirilmekte ve bireye özgü çözümler geliştirilmektedir.Öğrencilerin zamanlarını akademik ve sosyal olarak “anlamlı” kılmayı hedefleyen ve bu doğrultuda hizmet veren bir eğitim kurumu olarak hedeflerine doğru yürümektedir….

 
AİLE DANIŞMANLIK HİZMETİ

Okulumuz kurucu Müdürü Pedagog ,( Aile Danışmanlık sertikası bulunan)Behiye Sakaoğlu velilerimizn yoğun talebi ile aile danışmanlık hizmetini okulumuzda saat 18,00-20,00 arsaı vermeye başlamıştır.


BRANŞ DERSLERİMİZ

Ritmik Cimnastik Derslerimiz İstanbul Cimnastik Fedarasyonuna kayıtlı Turkuaz Cimnastik kulubünün (Rusya da önemli dereceleri ve başarıları bulunan,bu alanda uluslar arası antrenörlük belgesine sahip)BOTAKOZ HOCABAYEVE tarafından okulumuz spor salonunda haftada 3 gün olarak yapılmaktadır.

Binicilik Derslerimiz Dila Country Culpta Haftada bir gün olarak bu konuda üniversite eğitimi almış,pedagojik formasyonu bulunan eğitimciler tarafından süreklilik arz ederek yapılmaktadır. Yüzme Derslerimiz Galatasaray Yüzme Antrenörü Ruhan KUROĞLU TARAFINDAN Anabilim Kolejinin Havuzunda haftada ikigün olarak sürekli yapılmaktadır.

İngilizce Derslerimiz ise:haftada 5 gün olarak( her grupta ayrı ayrı uygulanmakta olup)İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili Ve Edebiyatı Fakültesi mezunu olan ,ayrıcada İngilterede Alanında yüksek lisans eğitimi almış bulunan ve okulöncesi Eğitim alanında deneyimli olan Didem ERGÖR ASLAN tarafından yürütülmektedir. Ayrıca Branş Derslerimizle ilgi resimleri albümler bölümünde bulabilirsiniz.