Sektör Eğitim Öğretim Okul - Burs
Yayınlama Tarihi 02 Ağustos 2010
Telefon 0850 200 46 10
Resmi Web Sitesi http://www.atasehirweb.com/firma-rehberi/tc-anadolu-universitesi-aof-internet-hizmetleri-aof-sinav-s

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi 


TC ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÖF INTERNET HİZMETLERİ - AÖF SINAV SONUÇLARI

Yunusemre Kampüsü Tepebaşı 26470 ESKİŞEHİR / TÜRKİYE

[email protected]

Telefon : 0850 200 46 10 – 19 ve 444 10 26


Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi 

AÖF SINAV SONUÇLARI

AÖF INTERNET HİZMETLERİ


AÖF öğrencileri; okul kayıtları, harç bilgileri, ders notları vb. bilgilere buradan ulaşabilirler. Ayrıca Sınav Giriş belgesini de buradan alabilirler ve gerektiğinde adres değişikliklerini de burada yaptırabilirler.

AÖF Büro-Web Hizmeti İçin Tıklayınız




E-posta hesabı oluşturma, e-posta okuma ve yazma, şifre değişikliği, şifre hatırlatma kaydı vb. hizmetleri AÖF E-Posta Hizmeti sayfamızda bulabilirsiniz. E-postalarına, Outlook, Thunderbird vb. e-posta istemci uygulamalarıyla ulaşan kullanıcılarımız, yapmaları gereken ayarları da buradan öğrenebilirler.

AÖF E-Posta Hizmeti İçin Tıklayınız



Geçerli döneme ait ders notlarınıza ve sınav sonuçlarına buradan ulaşabilirsiniz.

AÖF Sınav Sonuçları için Tıklayınız




Anadolu Üniversitesi Mezunlar Birliği web sitesi.

Mezunlar Birliği için Tıklayınız




Sorumlu olduğunuz derslerin Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) kredilerinin belirlenmesine ilişkin anketi burada bulabilirsiniz.

Kredi Sınama Anketi için Tıklayınız



Avrupa Bilgisayar Yetkinlik Sertifikası (ECDL) Eğitimi, Anadolu Üniversitesi öğrencileri ve personeli için başladı. Ayrıntılar için tıklayınız.

ECDL Eğitimi için Tıklayınız



Sınav sonuçlarının, önemli tarihlerin ve hatırlatma mesajlarının otomatik olarak ve ücreti karşılığı cep telefonunuza geleceği Kısa Mesaj Servisi bulunmaktadır. Hizmetin içeriği hakkındaki ayrıntılı bilgiyi, ilgili şirketin web sitesinden alabilirsiniz, bu hizmet Üniversitemiz tarafından verilmemektedir.

Mobil Öğren için Tıklayınız



AÖF Büro-Web Hizmetleriyle ilgili sıkça sorulan sorulara ve cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular İçin Tıklayınız



AÖF öğrencileri; fakülteleri, bölümleri, dersleri, notları vb. konulardaki istek, şikayet ve ihtiyaçlarını bu adrese e-posta ile bildirebilirler.

AÖF Yardım için Tıklayınız   

  [email protected];



AÖF öğrencileri, AÖF Internet hizmetlerimiz ile ilgili istek, şikayet ve ihtiyaçlarını bu adrese e-posta ile bildirebilirler.

AÖF Teknik Yardım için Tıklayınız   
[email protected]>;


Açıköğretim e-Öğrenme Portalı                         




TC ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÖF BÜRO-WEB HİZMETLERİ       https://aofburo.anadolu.edu.tr/job1.htm



ÖSYM Sınav Sonuçları    http://sonuc.osym.gov.tr/



ÖSYM:::Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi   
http://www.osym.gov.tr/Genel/Default.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF4376734BED947CDE


2010 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)  
http://www.osym.gov.tr/Genel/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFF8DF7C92FCA5B4D05E03BFC818972E45C





Okulöncesi Eğitimin Önemi ve Gerekliliği

Okulöncesi eğitim, insan gelişiminin en hızlı ve en duyarlı dönemini oluşturur. Yaşamın ilk yıllarında alınan eğitimin ve geçirilen deneyimlerin, ileri yaşlardaki öğrenme yeteneği ve gelecekteki başarı üzerinde de önemli etkileri vardır. Okulöncesi dönem alarak adlandırılan 0-6 yaş dönemi, çocuğun öğrenmesinin en yoğun olduğu, temel alışkanlıklarının, zihinsel yeteneklerinin en hızlı geliştiği ve biçimlendiği dönemdir.

İnsan yaşamında böylesine önemli bir yeri olan bu yılların en yi biçimde değerlendirilmesi, nitelikli bir okulöncesi eğitimle gerçekleşebilir. Bu nedenle, okulöncesi eğitimin niteliğini artırmak, en etkili biçimde düzenlemek ve tüm yaş grubuna hizmet edecek biçimde yaygınlaştırmak çok önemlidir.

Okulöncesi eğitim, özellikle, 20. yüzyılın son çeyreğinde hemen her ülkede giderek daha fazla önem kazanmıştır. Pek çok ülkede değişik okulöncesi eğitim modelleri denenmiş, ulusal ve uluslararası kuruluşların desteği ile çeşitli projeler gerçekleştirilmiştir. Ülkemiz ve diğer ülkeler dikkate alındığında, okulöncesi eğitim her geçen gün daha da yaygınlaşmaktadır.
Okulöncesi Eğitim Nedir?

Okulöncesi eğitim; 0-72 ay grubundaki çocukların gelişim düzeylerine ve bireysel özelliklerine uygun, zengin ve uyarıcı çevre olanakları sağlayan; onların bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönlerden gelişimlerini destekleyen; toplumun kültürel değerleri doğrultusunda en iyi biçimde yönlendiren ve onları ilköğretime hazırlayan; temel eğitim bütünlüğü içinde yer alan eğitimdir.
Okulöncesi Eğitime Öğretmen Yetiştirme

Okulöncesi eğitime verilen çok yönlü görevler, okulöncesi eğitime öğretmen yetiştirmeyi de o denli çok yönlü ve önemli bir uğraş durumuna getirmektedir. Okulöncesi eğitimde görevli bir öğretmen, çok çeşitli bilgi ve becerileri öğrencilerine kazandıracak bilgi ve deneyimi elde edecek özellikte yetişmiş olmalıdır. Okulöncesi eğitim hizmetlerinin gerçekleştirilmesinde fiziksel ortam, araç-gereç ve program ne denli yeterli olursa olsun, okulöncesi eğitim hizmetlerinden beklenen yararın sağlanması, bu programları uygulayacak öğretmenlerin gerek nicelik gerekse nitelik yönünden yeterli olmalarına bağlıdır. Öğretmenin niteliği, okulöncesi eğitimin niteliğinin geliştirilmesi bakımından büyük önem taşımaktadır.

Bugün okulöncesi eğitim öğretmenleri üniversitelerin eğitim fakültelerinde yetiştirilmektedir. Türkiye'de hedeflenen okullaşma oranını sağlayacak okulöncesi öğretmeni sayısı yeterli değildir. Hedefler doğrultusunda gereksinim duyulan öğretmenlerin örgün yüksek öğretim programlarıyla kısa sürede karşılanmasına da olanak bulunmamaktadır. Ülke gerçekleri göz önüne alındığında, nitelikten ödün vermeden istenilen sayıda ve en kısa sürede okulöncesi öğretmeni yetiştirebilmek için en rasyonel çözüm uzaktan öğretim sistemi ile öğretmen yetiştirmektir. Bu kapsamda 2000-2001 öğretim yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak yürütülen program çerçevesinde, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi de okulöncesi eğitime öğretmen yetiştirmeye başlamıştır.




Uzaktan Eğitim Programları

    * Bilgi Yönetimi Önlisans Programı
    * Coğrafi Bilgi Sistemleri Önlisans Programı
    * Eczane Hizmetleri Önlisans Programı
    * Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Önlisans Programı
    * Kimya Teknolojisi Önlisans Programı
    * Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Önlisans Programı
    * Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Önlisans Programı

Duyurular

    * Sosyal Ağ Tarama Testi

      Değerli öğrencimiz,

      Bireylerin benzer ilgi alanlarına göre sosyal gruplar kurarak her türlü yazılı, görsel paylaşımı web üzerinden gerçekleştirebildikleri sosyal ağ internet siteleri ve çeşitli konu başlıkları altında bilgi paylaşımında bulunulan forumlar geçtikçe önem kazanmaktadır.

      Siz öğrencilerimizin kullanımına yönelik Anadolu Üniversitesi tarafından oluşturulması düşünülen sosyal ağ internet sitesinin içeriğinin belirlenmesi için düzenlediğimiz ankete vereceğiniz samimi cevaplarla katkıda bulunmanızı bekliyoruz. Katılımınız için teşekkür ederiz.

      Ankete katılmak için tıklayınız.

    * Eczane Hizmetleri Önlisans Programı staj duyurusu için burayı tıklayınız.
    * Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Önlisans Programı staj duyurusu için burayı tıklayınız.
    * Kimya Teknolojisi Önlisans Programı yaz okulu kayıt yenileme duyurusu için burayı tıklayınız.
    * Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Önlisans Programı staj duyurusu için burayı tıklayınız.


Öğretim ve Sınav Yönetmeliği

    *
      Genel Hükümler
    *
      Kayıt ve Kayıt Yenileme
    *
      Sınav Esasları ve Değerlendirme
    *
      Öğretim Süresi, Muafiyet ve Geçiş
    *
      Lisans Diploması, Önlisans Diploması ve Öğrenim Belgesi
    *
      Kaldırılan Hükümler, Yürürlük ve Yürütme

Genel Hükümler

Dayanak

Madde 1- Bu Yönetmelik 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun değişik 44 üncü maddesi hükümlerine dayanılarak hazırlanmıştır.

Amaç ve Kapsam

Madde 2- Bu Yönetmeliğin amacı, Anadolu Üniversitesi'nde açıköğretim sistemine göre eğitim-öğretim yapan fakültelerde uygulanacak ilkeleri belirlemektir.

Bu Yönetmelik, Batı Avrupa Programları, İngilizce Öğretmenliği Programı ve Bilgi Yönetimi Programı hariç açıköğretim sistemine göre eğitim-öğretim yapan fakültelerdeki tüm bölüm ve programları kapsar. (Değişik: 07.09.2006 tarih ve 26282 sa. R.G.)

Madde 3- Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerde eğitim-öğretim ve dersler yıl esasına dayalı olarak, aşağıdaki kurallar çerçevesinde yürütülür.

    * Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerde derslere devam zorunluluğu yoktur.
    * Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerde sınıf geçme sistemi uygulanır. Ancak, bulunduğu sınıftaki derslerin en çok ikisinden başarısız olanlara bir üst sınıfın dersleri verilir. Üç ve daha fazla dersten başarısız olanlar, başarısız oldukları dersleri tekrar ederler, bu öğrenciler üst sınıftan ders alamazlar.
    * 1 inci sınıf derslerinin tümünden başarılı olamayan öğrenciye 3 üncü ve 4 üncü sınıftan, 2 nci sınıf derslerinin tümünden başarılı olamayan öğrenciye 4 üncü sınıftan ders verilmez.

Madde 4- Derslerin verilmesinde, uzaktan öğretim teknolojisiyle hazırlanmış basılı ders malzemeleri, iletişim araçları ve yöntemleri kullanılır. Fakülte yönetim kurulunca belirlenecek dersler için uygun bulunan bölge ve zamanlarda Akademik Danışmanlık ve Uygulama Hizmetleri (yüz yüze öğretim) düzenlenir.

Madde 5- Okutulacak dersler, staj ve uygulama çalışmaları fakülte kurulunca belirlenir, Üniversite Senatosu tarafından onaylanır. Öğrenciler, staj ve uygulama konulması halinde bu çalışmalara katılmak zorundadırlar.

Kayıt ve Kayıt Yenileme

Kayıt

Madde 6- Kayıt için başvuru tarihi, süresi, şekli, kayıtta istenecek belgeler ve kayıt koşulları, ilgili fakültelerin yönetim kurullarınca ortak olarak belirlenir.

Madde 7- Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelere kaydolabilmek için aşağıdaki şartları taşımak gerekir.

    * Lise veya lise dengi meslek okulu mezunu olmak. (yabancı ülke liselerinden alınan diplomaların denkliğinin Milli Eğitim Bakanlığı'nca onaylanması gerekir.)
    * Yükseköğretime giriş sınavları sonunda fakülteye kayıt hakkı kazanmış olmak.
    * Kayıt için dekanlıkça öngörülen belgeleri sağlayıp, koşulları yerine getirmek.
    * Yasa, Yönetmelik ve fakülte yönetim kurulunca belirlenen harç ve bedelleri ödemiş olmak.

Kayıt Hakkının Kaybedilmesi

Madde 8-

    * 6 ncı ve 7 nci maddede belirtilen şartları yerine getirmeyen ve kayıtlarını süresi içerisinde yaptırmayanlar, kayıt hakkını kaybederler.
    * Anadolu Üniversitesi'nde açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelere kayıtlı iken, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavına girerek, bu sisteme göre öğretim yapan fakültelere yeniden yerleştirilen öğrenciler, eski kayıtlarını sildirmeden kayıt yaptırdıkları takdirde, hangi sınıfta olurlarsa olsunlar, önceki kayıtları silinerek, yeni yaptırdıkları kayıt geçerli sayılır. Bu öğrenciler eski kayıtları için hiçbir hak iddia edemezler.

Kayıt Yenileme

Madde 9- Kayıt yenileme için başvuru tarihi, süresi, şekli, kayıt yenilemede istenecek belgeler ve kayıt yenileme koşulları; ilgili fakültelerin yönetim kurullarınca ortak olarak belirlenir.

Madde 10- Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelere kayıtlı öğrenciler, öğrenime devam edebilmek için her öğretim yılı başında 9 uncu maddedeki esaslara uygun olarak kayıtlarını yenilemek zorundadırlar.

Kaydını yenilemeyen öğrenciler, o öğretim yılında sınavlara giremezler ve öğrencilik haklarından yararlanamazlar. Bu öğrencilerin öğrenime devam edebilmeleri için izleyen öğretim yılında mutlaka kayıtlarını yenilemeleri gerekir.

İki yıl üst üste kaydını yenilemeyen öğrencilerin fakülteden kayıtları silinerek ilişkileri kesilir.

Sınav Esasları ve Değerlendirme

Sınav Esasları

Madde 11- (Değişik: 02.10.1997 tarih ve 23128 sa. R.G.) Her öğretim yılında birer kez ara, yıl sonu ve bütünleme sınavı yapılır. Ara, yıl sonu ve bütünleme sınavlarının tarihleri, ilgili fakültelerin yönetim kurullarınca ortak olarak belirlenir.

    * Öğrenciler, sınavlara girebilmek için kendilerinden istenen belgeleri yanlarında bulundurmak ve görevlilerce istendiğinde göstermek zorundadırlar. Kendini tanıtıcı yeterli özel kimlik belgesi ve öğrenci kimlik kartı olmayanlar sınavlara giremezler. Aksi halde sınavları Dekan tarafından geçersiz sayılır.
    * Öğrenciler, Sınava Giriş Belgesi'nde gösterilen sınav ili, bina, salon, sıra, sınav tarihi ve saatinde sınavlara girmek zorundadırlar. Sınava Giriş Belgesi'nde gösterilen il, bina, salon, sıra ve tarihte sınava girmeyip, bir başka il, bina, salon, sıra ve tarihte sınava giren öğrencilerin sınavları Dekan tarafından geçersiz sayılır.
    * Sınav kurallarını, düzenini ve işleyişini bozan, sınavın yapılmasını uzun veya kısa süre engelleyen, sınav görevlilerine hakaret eden, sınav salonunu kendilerine duyurulan süreden önce terkeden, sınav görevlilerinin sınavla ilgili düzenlemelerini reddeden öğrencilerin sınavları, sınav görevlilerince düzenlenen salon sınav tutanağına göre Dekan tarafından geçersiz sayılır.
    * Sınav sırasında kopya çeken, çekmeye girişen, kopya veren, alan, kopya yapılmasına yardım edenlerin sınavları, sınav görevlilerince düzenlenen salon sınav tutanakları, görevlendirilen il sınav gözlemcileri raporları veya sınavları gerçekleştiren merkezin bilgisayar taraması sonucu verdiği raporlara dayanılarak Dekan tarafından geçersiz sayılır.
      Sınav görevlileri kopya çekmeye, vermeye, almaya kalkışanları uyarmak zorunda değildirler.
    * Öğrenciler, sınavlarda kendilerine verilen cevap kağıtlarını usule uygun olarak yanıtlamak zorundadırlar. Bir derse ait cevaplar, cevap kağıdında bir başka derse ait sütuna işaretlendiği takdirde dekanlıkça düzeltme yapılmaz.
    * Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerin sınavlarında uygulanacak kurallar, sınavlarda öğrencilerin yanlarında bulundurması veya bulundurmaması gereken araç ve donanım, fakülte yönetim kurulunca belirlenir. Yasaklanan araç ve donanımı yanında bulunduranlar, bu araç ve donanımı sınav sorumlusuna teslim ettikleri takdirde sınava girebilirler.

Madde 12- (Değişik: 02.10.1997 tarih ve 23128 sa. R.G.) Sınavları geçersiz sayılan öğrenciler bu ders veya derslerden sıfır almış kabul edilirler.

(Değişik: 01.07.2001 tarih ve 24449 sa. R.G.) Kopya nedeniyle sınavları geçersiz sayılan öğrenciler, kopya olayının gerçekleştiği sınav dönemini izleyen ilk sınav döneminde hiç bir dersin sınavına giremez.

Madde 13- Her ne sebep ve mazeretle olursa olsun, sınavlara katılamayan öğrenciler için telafi sınavı açılmaz.

Ancak, ara sınavına katılamayan öğrenciler, ara sınav notunu sıfır (0) kabul ederek, isterlerse yıl sonu ve bütünleme sınavlarına katılabilirler.

Yıl sonu sınavına katılamayan öğrenciler bütünleme sınavına katılabilirler.

Madde 14- Milli ve Dini Bayramlar dışında Cumartesi ve Pazar günleri sınav yapılabilir.

Değerlendirme

Madde 15- Sınavlarda değerlendirme yüz (100) tam not üzerinden yapılır. Her ders için başarı notu; ara sınavı notunun % 30' u ile yıl sonu veya bütünleme sınavı notunun % 70' i toplanarak bulunur.

Bir dersten başarılı sayılabilmek için yukarıdaki değerlendirmeye göre bulunan başarı notunun en az elli (50) olması gerekir. Başarı notu küsurlu çıkarsa en yakın tam sayıya yuvarlanır.

Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgiişlem yöntemleri kullanılır. Sınav sonuçları duyuruluncaya kadar hiç bir surette açıklanmaz. Duyurulan sınav sonuçları kesin olup, itiraz edilemez. Sınav evrakı iki yıl saklanır.

Öğretim Süresi, Muafiyet ve Geçiş

Öğretim Süresi

Madde 16- Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerin öğrencileri, kayıt yaptırdıkları yıldan başlamak üzere önlisans için dört, lisans için yedi yıl süreyle öğrencilik haklarından yararlanabilirler. Öğrenciler kayıt yenilemedikleri yılda öğrencilik haklarından yararlanamazlar. Kayıt yenilemedikleri öğretim yılları dört ve yedi yıllık öğretim süresinin hesabına katılır.

Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerin öğrencileri, sınav hakkı dışındaki öğrencilik haklarından yararlanmamak kaydıyla 2547 sayılı Yasa' nın değişik 44 üncü maddesindeki sürelerle kısıtlı değildirler.

Muafiyet

Madde 17-

    * Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerin öğrencileri, kaydedildikleri ve bulundukları sınıf, bölüm ve programda okutulan derslerin tümünü almak zorundadırlar. Öğrencilere, yükseköğretim kurumlarında (açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakülteler dahil) daha önce okudukları ve başardıkları dersler dolayısıyla hiçbir şekilde muafiyet tanınmaz.
    * Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerin öğrencisi iken, yeniden Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavına girerek, kayıtlı olduğu bölüm ve programdan, başka bir bölüm ve programa yerleştirilenler, önceki kaydını sildirmek koşuluyla, yerleştirildikleri bölüm ve programın 1 inci sınıfına kayıt yaptırabilirler. Bu öğrencilere fakültelerde daha önce okudukları ve başardıkları dersler dolayısıyla hiç bir şekilde muafiyet tanınmaz.

Geçiş

Madde 18-

    * Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelere kayıtlı olan öğrenciler, her ne sebeple olursa olsun; fakülte, bölüm ve programlar arasında yatay geçiş yapamazlar.
    * Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerdeki bölüm ve programlardan, örgün yükseköğretime geçiş yapılamaz.

Lisans Diploması-Önlisans Diploması ve Öğrenim Belgesi

Madde 19-

    * Açıköğretim sistemine göre lisans öğretimi yapan fakültelerde, dört yıllık lisans öğrenimini tamamlayıp, derslerin tümünden başarılı olan mezun öğrencilere, ilgili fakülteye ait "T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ LİSANS DİPLOMASI" verilir.
    * Açıköğretim sistemine göre önlisans öğretimi yapan fakültelerde iki yıllık önlisans öğrenimini tamamlayıp, derslerin tümünden başarılı olan mezun öğrencilere, ilgili fakülteye ait "T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS DİPLOMASI" verilir.
    * (Değişik: 14.06.2006 tarih ve 26198 sa. R.G.) Diplomanın kaybı veya kullanılamaz duruma gelmesi halinde, mezunlara daha önce verilen diplomadaki bilgilerin aynen yer alması koşuluyla yeni bir diploma düzenlenir. Bu diplomanın ön yüzünde "İkinci Nüsha(Duplikata)" ibaresi yer alır.

Diploma Derecesinin Hesaplanması

Madde 20- Öğrencinin, öğrenim süresi içinde aldığı başarı notlarının toplamı, aldığı ders sayısına bölünerek mezuniyet notu saptanır. Mezuniyet notunun ifade ettiği başarı derecesi, fakülte yönetim kurulunca belirlenen esaslara göre düzenlenir. Mezuniyet notları, diplomaya yazılmaz. Diploma ile birlikte her mezuna ayrı bir not durum belgesi verilir.

Madde 21- (Değişik: 14.06.2006 tarih ve 26198 sa. R.G.) Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakülte mezunları için düzenlenen lisans, ön lisans diplomasına fotoğraf yapıştırılmaz.

Madde 22- (Değişik: 01.07.2001 tarih ve 24449 sa. R.G.) Başka yükseköğretim kurumlarından çeşitli şekillerde fakültelere geçiş yapan öğrencilerin, başarı ve mezuniyet notunun belirlenmesinde; önceki yükseköğretim kurumundan almış oldukları notlar dikkate alınmaz.

Madde 23- Bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde, ilgili fakülte yönetim kurulu kararları uygulanır.

Kaldırılan Hükümler - Yürürlük ve Yürütme

Kaldırılan Hükümler

Madde 24- 29 Mart 1989 tarih ve 20123 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ile değişiklikleri yürürlükten kaldırılmıştır.

Ek Madde 1– (Değişik: 04.10.2007 tarih ve 26663 sa. R.G.) İlk kez eğitim gördüğü sınıfta bütün derslerini başaran ve o öğretim yılında almış olduğu bütün derslerini başarmış ve not ortalaması 87,50 veya üzeri olanlar yüksek onur öğrencisi, not ortalaması 75,00 ile 87,49 arasında olanlar onur öğrencisi sayılır. Ancak disiplin cezası alan öğrenciler belirtilen not ortalamalarını sağlasalar bile yüksek onur öğrencisi veya onur öğrencisi sayılmazlar.

Ek Madde 2- (Değişik: 03.02.2003 tarih ve 25013 sa. R.G.) Not ortalaması 87,50 veya üzeri olanlar "Yüksek Onur Öğrencisi", not ortalaması 75,00 ile 87,49 arasında olanlar "Onur Öğrencisi" olarak mezun olur. Ancak, disiplin cezası alan öğrenciler belirtilen not ortalamalarını sağlasalar bile "Yüksek Onur Öğrencisi" veya "Onur Öğrencisi" olarak mezun olamaz.

Yürürlük

Madde 25- Bu Yönetmelik hükümleri 18 Ağustos 1993 tarihinden geçerli olarak yayımlandığı tarihte yürürlüğe girer.

Yürütme

Madde 26- Bu Yönetmelik hükümlerini Anadolu Üniversitesi Rektörü yürütür.


Sınava Girmek İçin Gerekli Belgeler

      Öğrenciler sınava girebilmek için aşağıda sıralanan 3 belgeyi yanlarında bulundurmalıdırlar:

          i. Sınava Giriş Belgesi: İlgili sınava ait öğrencilerin tebligat adreslerine gönderilen veya AÖF Büro-Web İnternet sitesinden alınmış öğrencinin nerede sınava gireceğini gösterir belgedir.
          ii. Öğrenci Kimlik Kartı veya Belgesi: Anadolu Üniversitesi tarafından verilen Öğrenci Kimlik Kartı veya Öğrenci Tanıtım Kartı ya da AÖF bürolarınca verilen fotoğraflı veya onaylı “Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgesi” dir.
          iii. Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi: Nüfus Cüzdanı, Sürücü Belgesi, Pasaport veya bunlara eşdeğer kimlik belgesi.

      Sınava giriş için gerekli bu üç belgeden biri bile eksik olsa öğrenci sınava alınmaz.

      Gönderilen SINAVA GİRİŞ BELGESİ eline geçmeyen veya yitirenler, sınavlardan bir hafta öncesinden başlayarak bu belgeyi AÖF bürolarından veya http://aofburo.anadolu.edu.tr adresinden “AÖF Büro-Web/AÖF E-Posta Hizmetleri Şifresi”ni kullanarak temin edebilirler.

      Öğrenciler, sınavlarda öğrenci kimlik kartlarını yanlarında bulundurmak zorundadırlar. Öğrenci kimlik veya tanıtım kartı olmayan öğrenciler sınavlara alınmazlar. Bu nedenle öğrenci kimlik veya tanıtım kartını yitirenler, sınavlardan en az bir hafta önce, çalışma saatleri içinde, 21. sayfa 2.5. maddedeki açıklamalara uygun olarak AÖF bürolarına başvuracaklardır. Başvuran öğrencilere kimlik veya tanıtım kartları hazırlanıncaya kadar sadece sınavlarda kullanılmak üzere fotoğraflı “Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgesi” verilecektir. Kimlik kartı başvurusu yapmayan öğrencilere bu belge verilmeyecektir. “Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgesi”yle sınava katılan öğrenciler, yeniden öğrenci kimlik veya tanıtım kartı çıkartmak için başvuru yapmazlar ise takip eden sınavlarda kendilerine “Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgesi” verilmeyeceği için, sınavlara katılamayacaklardır.
      Sınava Giriş Belgesi Elinize Ulaşmadıysa

      Gönderilen SINAVA GİRİŞ BELGESİ eline geçmeyen veya yitirenler, sınavlardan bir hafta öncesinden başlayarak bu belgeyi AÖF bürolarından veya http://aofburo.anadolu.edu.tr adresinden AÖF Büro-Web Site Şifrelerini kullanarak temin edebileceklerdir.
      Tutuklu ve Hükümlü Öğrencilerin Sınavları

      Tutuklu ve hükümlü öğrenciler, cezaevi ve tevkifevlerinde sınava katılmak isterlerse her sınav döneminden bir ay önce (tahliye edilme olasılıkları da düşünülerek) cezaevi müdürlükleri ve ilgili savcılıklar aracılığıyla Adalet Bakanlığı Cezaevi ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne başvurmak zorundadırlar.

      Askerî Cezaevi ve Tutukevlerinde tutuklu ve hükümlü bulunan öğrenciler, Askerî Cezaevi ve Tutukevlerinde sınava katılmak isterlerse konu ile ilgili dilekçeleriyle her sınav döneminden en az iki ay önce (tahliye edilme olasılıkları da düşünülerek) Millî Savunma Bakanlığına başvurmalıdırlar.

      Adalet Bakanlığı ve Millî Savunma Bakanlığı sınava gireceklerin listesini Anadolu Üniversitesine bildirmekte olup bu listede yer almayan öğrenciler cezaevlerinde veya tutukevlerinde sınava alınmazlar.

      Bunun dışında öğrencilerin, cezaevi müdürlüklerinin ve ilgili savcılıkların doğrudan Anadolu Üniversitesine, ilgili fakültelere veya illerdeki AÖF bürolarına yaptıkları başvurular işleme alınmamaktadır.
      Sınavlarda Uygulanacak Kurallar

      1. Sınav süresince görevlilerle konuşmak ve soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de öğrencilerle yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Yanında veya sırasında kitap, not vb. bulunduran, sınav sırasında kopya çeken, çekmeye teşebbüs eden, kopya veren yada kopya çekilmesine yardım edenlerin kimlikleri, Bireysel Sınav İptal Tutanağına yazılacak ve o oturumdaki sınavları geçersiz sayılacaktır. Görevliler kopya çekmeye veya vermeye kalkışanları uyarmak zorunda değildir, sorumluluk öğrencilere aittir.

      Sınavda yetki verilmiş görevliler, bu salondaki sınavın kurallara uygun biçimde yapılmadığını, toplu kopya girişiminde bulunulduğunu raporlarında bildirdikleri veya üniversite sınav merkezince yapılan incelemeler sonucu toplu kopya yapıldığı saptandığı takdirde, Anadolu Üniversitesinin yetkili organlarınca bu salonda sınava giren öğrencilerin tümünün o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır.

      2. Öğrenciler sınav sırasında görevlilerin her türlü uyarılarına uymak zorundadır. Gerektiğinde görevliler oturduğunuz yerleri değiştirebilir. Sınavınızın geçerli sayılması, her şeyden önce sınav kurallarına uymanıza bağlıdır. Sınav görevlilerinin talimatlarına uymayan, sınav görevlilerine hakaret eden, fiili saldırıda bulunan ve tehdit edenlerle sınav huzurunu bozacak kadar yüksek sesle konuşan, sınav salonunu terk etmesi yasaklanan zaman içinde terk eden, sınav yapılmasını belli bir süre engelleyenlerin kimlikleri Bireysel Sınav İptal Tutanağına yazılır ve o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır.

      3. Sınav sırasında herhangi bir nedenle dışarı çıkmak yasaktır. Sınavın başlamasını izleyen ilk 30 dakika ve sınav süresinin son 5 dakikası içinde, sınavlarını tamamlasalar bile hiçbir öğrencinin salondan çıkmasına izin verilmeyecektir. Sınavın başlamasını izleyen ilk 15 dakika geçtikten sonra hiçbir öğrenci sınava alınamaz.

      4. Cevaplamaya geçmeden önce size verilecek soru kitapçığının üzerinde ayrılan yere; adınızı, soyadınızı, öğrenci numaranızı ve bu salonun numarasını mutlaka yazınız. Sınav sonunda soru kitapçıkları toplanacak ve sınav merkezinde tek tek incelenecektir. Soru kitapçığının bir tek sayfası eksik çıksa bile o oturumdaki sınavlarınız geçersiz sayılır.

      5. Sınav salonunda size verilen cevap kâğıdı üzerindeki T.C. kimlik no, ad ve soyadın size ait olup olmadığını mutlaka kontrol ediniz. Cevap kâğıdı size ait değilse görevlileri uyarıp size ait cevap kâğıdını alınız. Daha sonra cevap kâğıdı üzerinde ayrılmış olan yerlere T.C. Kimlik numaranızı ve test grubunuzu mutlaka kodlayınız, adınızı, soyadınızı yazınız ve ilgili yeri imzalayınız. Kendisine ait olmayan cevap kağıdını kullanan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır.
      Soru kitapçığı ile cevap kağıdı üzerine T.C. kimlik numarasını ve ad- soyadını yazmayan, test grubunu kodlamayan ve imzasını atmayan öğrencilerin durumları Üniversitede incelenerek karara bağlanacaktır. Bu öğrencilerin yukarıda belirtilen eksik işlemden bahisle Üniversitemize ve Fakültemize başvurmalarına gerek yoktur. Bu tür başvurulara cevap verilmeyecektir.

      6. Öğrenciler, kıyafet konusunda mevcut mevzuata göre belirlenen kurallara uyacaklardır. Mevcut mevzuata uygun olmayan kıyafetle sınava girmekte ısrar eden öğrencilerin  T.C. kimlik numaraları ile ad ve soyadları, Bireysel Sınav İptal Tutanağına “Kıyafeti yönergeye uygun değil” sütunu işaretlenerek yazılır ve bu öğrencilerin o oturumdaki sınavlarının tümü geçersiz sayılır.

      7. Cevap kâğıdına yazılacak her türlü yazı, rakam ve yapılacak işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanılacaktır. Tükenmez kalem veya dolmakalem kesinlikle kullanılmayacaktır. Kullanıldığı takdirde öğrencinin o oturumdaki sınavı geçersiz sayılır. CEVAPLARIN TÜMÜ CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLENECEKTİR. Soru kitapçıkları üzerine yapılan işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez. Her dersin cevabı, o dersin isminin yazılı olduğu sütuna işaretlenmelidir.
      Yanlış sütuna yapacağınız işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez.

      8. Soru kitapçığının sayfalarındaki boş yerleri müsvedde yapmak için kullanabilirsiniz. Başka bir kâğıdı müsvedde olarak kullanmak yasaktır. Bu tür işlemleri yapanların o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır.

      9. Öğrencilerin soruları ve/veya sorulara verdikleri yanıtları cevap kağıdı dışında herhangi bir yere yazmaları ve bunu sınav salonundan dışarıya çıkarmaları yasaktır. Bu kurala uymayanların o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır.

      10. Sınav sırasında sigara içilmesi, öğrencilerin birbirinden kalem, silgi vb. şeyleri istemesi kesinlikle yasaktır. Yasağa uymayanların o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır.

      11. Sınav sırasında hesap makinesi kullanılabilir. Ancak üzerinde program yapılmasına, saklanmasına ve çalıştırılmasına izin veren (EXE, STORE, RUN gibi tuşları bulunan) hesap makineleri ile data bank, vb. özel donanımlar kullanılamaz. Hesap makinesinin sınav sırasında ödünç alınması, verilmesi ve değiştirilmesi yasaktır. Bu tür davranışlarda bulunanların o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır.

      12. Öğrenciler sınava gelirken telsiz, cep telefonu, çağrı cihazı, taşınabilir bilgisayar vb. iletişim araçları ile görüntü kaydetmeye yarayan fotoğraf makinesi, kamera vb. araçları getirmemeleri konusunda sınava giriş belgelerinde uyarılmışlardır. Bu cihazları, kapalı olsa bile sınav salonunda yanlarında bulunduran öğrencilerin, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır.

      13. Öğrenciler ruhsatlı veya resmî olsa bile silah ile sınav binasına gelmemelidirler. Bu öğrenciler kesinlikle sınava ve binaya alınmaz, bir şekilde girmişlerse dışarı çıkarılıp o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır.

      14. Kıtalarından izinli olan er-erbaşlar dışında resmi kıyafetle sınava girmek yasaktır. Aksine davranan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır.

      15. Sınavınız bittiğinde, cevap kağıdınız ve soru kitapçığınızı salon görevlilerine şahsen teslim ediniz. Teslim etmediğiniz evrak nedeniyle o oturumdaki sınavlarınız geçersiz sayılır.
      Açıköğretim Sistemine Göre Öğretim Yapan Fakülteler Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 11. maddesinin (c) şıkkına göre; sınav kurallarını, düzenini ve işleyişini bozan, sınavın yapılmasını uzun veya kısa süre engelleyen, sınav görevlilerine hakaret eden, sınav salonunu kendilerine duyurulan süreden önce terk eden, sınav görevlilerinin sınavla ilgili düzenlemelerini reddeden öğrencilerin sınavları, sınav görevlilerince düzenlenen salon sınav tutanağına göre Dekan tarafından geçersiz sayılır.

      Sınavları kopya nedeniyle geçersiz sayılan öğrenciler, Açıköğretim Sistemine Göre Öğretim Yapan Fakülteler Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 12. maddesine göre kopya olayının gerçekleştiği sınav dönemini izleyen ilk sınav döneminde hiçbir dersin sınavına giremezler. Sınavları geçersiz sayılan öğrenciler, bu ders veya derslerden sıfır almış kabul edilirler. Bunun için öğrencilerin yukarıda açıklanan sınav kurallarına mutlak surette uymaları gerekmektedir.
      Sınav Soru ve Cevaplarının İnternetten Yayımlanması

      Geçmiş yıllara ait sınav soru ve cevapları http://www.anadolu.edu.tr adresinden erişilebilen Açıköğretim e-Öğrenme Portalında yayımlanmaktadır. Ayrıca öğretim yılı içerisinde yapılacak olan ara, yıl sonu ve bütünleme sınav soru ve cevapları sınavların ardından açıklanmaktadır.
      Sınav Sonuçlarının Duyurulması

      Sınav sonuçları ise sınav tarihinden itibaren yaklaşık 30 gün içinde http://aofburo.anadolu.edu.tr adresinde yayımlanmakta ve öğrenciler şifresiz olarak sonuçlara ulaşabilmektedir. İnternetten yapılan duyuru resmî olmayıp, resmî tebligat öğrencilerin adreslerine postayla gönderilmektedir.
      Sınavlar Nasıl Değerlendirilecek, Sınıf Geçme Nasıl Olacak?

      Bilgi Yönetimi Ön Lisans ve İngilizce Öğretmenliği Lisans programları hariç uzaktan eğitim sistemine göre öğretim yapılan tüm ön lisans ve lisans programları sınavlarının değerlendirilmesi ve sınıf geçme sistemi aşağıda açıklanmaktadır.

      Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır.

      Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır. Cevap kâğıtları bilgi işlem ortamında optik okuyucu ile iki kez kontrollü olarak okunduğundan ve bu okumada yanılma payı bulunmadığı yargı mercilerince de onaylandığından herhangi bir yanlışlığın olması söz konusu değildir. Bu nedenle duyurulan sınav sonuçları kesin olup itiraz edilemez.

      Her dersin cevabı, o dersin isminin yazılı olduğu sütuna işaretlenmelidir. Yanlış sütuna yapacağınız işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez. Cevap kâğıdında mutlaka ilgili ders için ayrılan ve açıkça dersin adı yazılan sütunu kodlayınız.

      Tüm sınavlar çoktan seçmeli test şeklinde hazırlanmakta ve bilgisayarla değerlendirilmektedir. Bu sınavlarda öğrencilerin, derslerin her birinden ayrı ayrı başarılı olmaları gerekmektedir. Cevaplar değerlendirilirken doğru cevaplara puan verilecek, yanlış cevaplar için puan düşürülmeyecektir. Başka bir deyişle, yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecektir. Bu nedenle soru kitapçıklarındaki soruların cevapsız bırakılmaması, öğrencilerin yararınadır. Sınavlarda değerlendirme her ders için 100 tam not üzerinden yapılır. 100 puan,  o dersin sınavında sorulan soru sayısına bölünerek her sorunun puanı bulunur. Başka bir şekilde ifade etmek gerekirse her soruya eşit ağırlıkta puan verilmektedir.  Doğru yanıt sayısı puan değeriyle çarpıldığında o dersin notu bulunur.  Sınav sorularında hata var ise, soru iptal edilip sorunun puan değeri notunuza eklenecektir.

      Her dersin başarı notu, ara sınav notunun %30'u ile yıl sonu veya bütünleme sınav notunun %70'i toplanarak bulunur.

      Örnek bir hesaplama yapmak gerekirse:
      Öğrencinin ara sınavından 70, yıl sonu sınavından 60 aldığını varsayalım.
      Ara sınavının ağırlığı % 30 olduğuna göre,
      70 x 30 : 100 = 21 olacaktır.
      Yıl sonu sınavının ağırlığı % 70 olduğuna göre,
      60 x 70 : 100 = 42 olacaktır.

      Ara sınav ve yıl sonu sınavının not toplamı 21+42=63 başarı notunuz olacaktır.

      Bir dersten başarılı olabilmek için başarı notunun 50 veya daha yukarı olması gerektiğine göre, öğrenci bu dersten 63 not aldığı için başarılı sayılacaktır.

      Ara sınavı, bütünleme sınavını da aynı şekilde etkilemekte ve bu sınavlardaki başarı notu hesabı da yukarıdaki örnekteki gibi yapılmaktadır.

      Ara sınavına girmeyen öğrenciler, yıl sonu veya bütünleme sınavına katıldıkları takdirde, aldıkları notun %70'inin, 50 veya daha fazla olması hâlinde bu dersten başarılı sayılırlar.

      Bulunduğu sınıftaki derslerin en çok 2'sinden başarısız olanlara bir üst sınıfın dersleri verilir. 3 ve daha fazla dersten başarısız olanlar, aynı sınıfta başarısız oldukları dersleri tekrar ederler ve bu derslerin sınavlarına girerler. Bu öğrenciler üst sınıftan ders alamazlar.

 
 








İletişim

Aşağıdaki adres, telefon ve fakslar aracılığıyla da iletişim kurabilirsiniz.

Yazışma Adresi    Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yunusemre Kampüsü Tepebaşı 26470 Eskişehir/Türkiye
 
Merkez Büro Tel    0 (222) 330 93 22
0 (222) 335 05 81    8 Hat
Dahili 27 90
 
Basın ve Halkla İlişkiler Tel    0 (222) 335 05 81    Dahili 27 76
 
Fax    0 (222) 320 07 58    
 
İletişim Merkezi Tel    0 (222) 320 69 06
0 (222) 330 41 21
0 (222) 330 84 15
0 (222) 330 81 77    
          










http://aofburo.anadolu.edu.tr/

TC ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÖF INTERNET HİZMETLERİ - AÖF SINAV SONUÇLARI
 

banner110

banner109