Sektör FAYDALI SİTELER
Yayınlama Tarihi 31 Ağustos 2010
Resmi Web Sitesi http://www.alexa.com/
ALEXA 2011 NASIL KULLANILIR NEDİR NE İŞE YARAR RESİMLİ ANLATIM PAGERANK ARTTIRMAataşehirweb rehberi

ALEXA 2011 NASIL KULLANILIR NEDİR NE İŞE YARAR RESİMLİ ANLATIM PAGERANK ARTTIRMA

Alexa ve Google arasındaki ilişki pekçok webmaster tarafından farklı şekillerde yorumlanıyor.Bu yazıda Alexa ile Google optimizasyonu arasında doğrusal bir ilişki olmadığını sizlere sunacağız. Öncelikle,  “Alexa Nedir?” sorusunun yanıtı ile başlayalım. Alexa internet sitelerinini ziyaret oranlarını yani bir nevi web dünyasının reytingini tutan güvenilir bir servis. Bu servis istatistiklerini “Alexa Toolbar” aracılığı ile tutmaktadır. Bu yüzden Alexa verileri %100 kesin veriler olarak algılanamaz.


Alexa rakamının veya sıralamasının Google optimazsyonuna herhangi  bir etkisi yoktur ama Alexa sıralamasının yüksek olması sitenin SEO açısından iyi yerlere geldiğini gösterebilir. Yani, Alexa bir etki mekanizması değil sadece bir göstergeden ibaret bizim için. Alexa’nını önem kazandığı alanlar, reklam ve link satışlarında olmaktadır. Bir sitenin Alexa rankı ne kadar yüksekse o kadar iyi bir fiyata reklam alanlarını pazarlayabilmektedir. Türkiye’deki gazete ve haber sitelerinin galeri servisleri bu yüzden oluşturulan alanlardır. Dikkat ederseniz bu galerideki resimler, ziyaretçiye tek tek sunulmaktadır. Ziyaretçi resimleri tek tek açarak siteye maximum düzeyde sayfa gösterimi sağlıyor ve Alexa değerleri tavan yapıyor.

Biz Alexa değerimizi nasıl attırabiliriz?

    * Öncelikli hedefimiz ziyaretçiyi sitede tutmak olacaktır. Bunun için web standartlarına uygun ve içerik yönünden zengin siteler hazırlamalısınız.
    * İçerikleri birbirleri ile eşleştirmeye özen gösterin. Sitenin içerik sayfasında benzer konuları ziyaretçilerin görebileceği şekilde listeleyin. (SEO açısından da faydalı bir işlem olacaktır. Benzer linklerin sayfa iç yapılanması sağlanır. )
    * Salt içerik yerine görsellerle ve diğer öğelerle zenginleştirilmiş içeriği sunun. Bu sayede ziyaretçi kitleniz daha da kalıcı hale gelecektir.
    * Sitenizde Alexa’nın sunduğu kodları kullanarak, Alexa’nın iconlarını ekleyebilirsiniz veya ziyaretçilerinize Alexa toolbar yükletebilirsiniz. (Ziyaretçiyi zorlamayacak şekilde.)
    * Diğer dillerde yayın desteği sağlarsanız, yabancı hit sayesinde Alexa’nın daha hızlı artabilir.
    * Sitenize Alexa Toolbar kullanan ziyaretçiyi çekin. Genelde webmasterlar Alexa Toolbarı yoğun olarak kullandıkları için, bu işi alt dizininize toplist,ücretsiz dizin kurarak sağlayabilirsiniz. Webmasterların sitenizde dolaşması Alexa değerinizi daha da hızlı arttıracaktır. Eğer kaliteli webmaster araçları sunabilirseniz; Alexanız devamlı artışta olur.

Bu gibi daha pekçok uygulama ile Alexa değerini arttırabilmeniz mümkün; fakat hile ile bu işi kısa yoldan  sağlamaya çalışmayın. Bu durumda sitenizin SEO puanı olumsuz etkilenebilir. Alexa’yı arttıran eylemler SEO gücünüzü de arttıracaktır; çünkü ikisi paralel ilerleyen alanlardır. Eğer sizlerin de Alexa rankını arttırmakta kullandığınız legal yollar varsa, yorumlarınızda belirtebilirsiniz. Bol Alexa’lı günler…

Alexa.com, internetteki sitelerin popülerliği hakkında sizlere bilgi veren bir site.

Alexa.com, internetteki sitelerin ziyaret edilirlik oranlarını, dolayısıyla reyting sıralamasını çıkaran bir servistir.
ALEXA 2011 NASIL KULLANILIR NEDİR NE İŞE YARAR RESİMLİ ANLATIM PAGERANK ARTTIRMA


En çok ziyaret edilebilirlik sıralaması, Alexa’nın ‘Alexa Toolbar’ adlı yazılımını kullanan internet kullanıcılarından elde edilen verilere göre oluşturulmaktadır.

Sıralama kesin bir veri olarak algılanabilir mi?

Alexa.com’daki rakamlar, sadece bilgisayarında ‘Alexa Toolbar’ yüklü internet kullanıcılarının tercihlerinden oluştuğundan, Alexa sıralaması hiçbir şekilde kesin bir veri olarak algılanmamalıdır.

Neden Alexa’ya ihtiyaç var?

Sitelerin kendi tuttuğu ve reklamverenlere sunduğu ziyaretçi raporları yerine, site sahibi ve reklamverenden bağımsız üçüncü bir kurumun raporlarına ihtiyaç duyuluyor. Bu alanda da tek servis, ‘İnternetin AGB’si’ olarak nitelendirilen Alexa.com’dur.

Alexa’daki sıralamayı nasıl görebilirim?

Alexa.com üzerinde ülke ve dillere göre en çok ziyaret edilen sitelerin sıralaması takip edilebilmektedir.

Örneğin ‘Country’ bölümüden girip Türkiye’yi seçtiğimizde, Türkiyeli internet kullanıcılarının ziyaret ettiği ilk 100 sitenin listesini görebiliyoruz.

Bu kategoriye, Türkiyeli internet kullanıcıların ziyaret ettiği yabancı siteler de dâhil ediliyor. Eğer ‘Language’ bölümüden girer ve Türkçe’yi seçersek, bu kez dili Türkçe olan ve en çok ziyaret edilen 100 sitenin sıralamasını görürüz.

Neden Alexa Toolbar kullanmalıyım?

İnternette değer verip ziyaret ettiğiniz, size göre nitelikli içeriğe sahip olan web sitelerinin sıralamada gözükmesi ve daha iyi yerlere gelmesi için, Alexa Toolbar kullanabilirsiniz. Bu şekilde destek vereceğiniz siteler, sıralamada yükselerek reklam paylarını yükseltebilir ve size daha iyi hizmet sunabilir.

Alexa Toolbar’ı bilgisayarıma nasıl yükleyebilirim?

Buraya tıklayarak ‘Alexa Toolbar’ı bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz. Yazılım, bilgisayarınızdaki tarayıcı programına ek bir uygulama olarak çalışacaktır.

Yüklemede sorunla karşılaşırsanız…

İnternet kullanıcılarının ziyaret ettiği sitelerle ilgili verileri Alexa.com’a gönderdiği için bazı antivirüs ve antispyware yazılımları Alexa Toolbar’ı engellemektedir. Bu engeli aşmak için yüklemeye başlamadan önce geçici olarak antivirüs programınızı devredışı bırakabilir ya da kurulum dosyasını bilgisayarınıza indirmeden doğrudan çalıştırabilirsiniz.

buradan indirin

Alexa Toolbar 2011


İnternette bu değerli diyip sık sık ziyaret ettiğiniz ve zaman geçirdiğiniz, size göre kaliteli içeriklere sahip web sitelerinin alexa sıralamasında gözükmesi ve daha iyi yerlere gelmesi için, Alexa Toolbar kullanabilirsiniz.

Alexa nedir, Ne yapar?

Alexa.com, internetteki sitelerin ziyaret sıralama oranlarını, bir başka yorumla reyting sıralamasını sunan bir servistir.
En çok ziyaret edilen site sıralaması, Alexa'nın 'Alexa Toolbar' adlı yazılımını kullanan kullanıcılar tarafından sağlanan verilere göre oluşturulmaktadır.

Sıralama tam olarak kesinmidir?

Alexa.com'daki sıralama sayısı, bilgisayarında 'Alexa Toolbar' yüklü kullanıcılarının tercihlerinden dolayı oluşan, Alexa sıralaması hiçbir şekilde kesin bir veri olarak algılanmamalıdır; yanlız şuda göz ardı edilmelidirki internette aktif olan çoğu kullanıcı 'Alexa Toolbar' adlı yazılımı kullanmaktadırlar .

Alexa'nın önemi varmıdır?

Sitele sahiplerinin kendi tuttuğu ve reklamverenlere sunduğu ziyaretçi raporları yerine, bağımsız bir kurumun raporlarına ihtiyaç duyulmaktadır; Bu alanda da etkili tek servis, Alexa.com'dur.

Alexa'daki sıralamayı nasıl görebilirim?

Alexa.com üzerinde ülke ve dillere göre en çok ziyaret edilen sitelerin sıralaması sizlere sunmaktadır.
Country; bölümüden girip Türkiye'yi seçtiğimizde, Türkiye internet kullanıcılarının en çok ziyaret ettiği ilk 100 sitenin listesini görebiliyoruz.
Alexa.com'a girerek site adresinizi yazıp sıralamanızı kolayca görebilmektedsiniz.

Neden Alexa Toolbar kullanmalıyım?

İnternette değer verip ziyaret ettiğiniz sitelerin, sıralamada iyi konumda gözükmesi ve daha iyi yerlere gelmesi için, Alexa Toolbar kullanabilirsiniz.
Bu şekilde destek vereceğiniz siteleri desteklemiş olur bir nevi oy kullanmış olursunuz, tabiki alexa site ziyaretinden çok sitede geçirilen süreyide önemsemektedir, bu nedenle alexa sıralaması %85 oranında gerçektır.

Alexa Toolbar'ı bilgisayarınıza ücretsiz olarak yükleyebilirsiniz

http://tbar.alexa.com/9.39/Alexa.9.39.exe

Alexa' da 1 hafta içinde müthiş yükselin!
Web sitenize gerçek ziyaretçiler alın !
Web sitenizin marka değeri ve bilinirliği artsın !
Süper SEO uygulamasından yararlanın !

Alexa'ya website nasıl eklenir ?



Alexa‘ya aslında sitenizi eklemeniz çok ta gerekli değildir. Alexa tarafından incelenen bir siteden link almanız veya Alexa Toolbar ile ziyaret edilmişse sayfanız, Alexa sizi de incelemeye almaya başlayacaktır. Ama bilinen bir gerçek, site hakkında doğru bilgiler verilerek Alexa’ya sitenizi kaydettirdiğinizde puanlamaya girmeniz daha kolay olacaktır.

1- Öncelikle Alexa sitesine giriyoruz; En üstte “search” yani ara yazan yere ekleyeceğimiz sitenin adresini yazıyoruz,
2- kendi sitemizi bulup hemen altında yazan “Overview” yazan yere tıklıyoruz. Açılan sayfada sağ orta tarafta yazan “Edit site adı contact info” yazan yere tıklıyoruz.

3-Site Owner yazan yere site sahibinin adı, Adress yazan yerlere adres, City yazan yere şehir, State/Province yazan yere ilçe, Postal/Zip Code yazan yere posta kodu, Country yazan yere ülke, Phone & Fax Number yazan yere tel no ve E-mail yazan yere mail adresinizi yazıyoruz. Continue yazan yere tıklıyoruz.

4-Sonra açılan pencerede sitenin size ait olduğunu doğrulamanız isteniyor. Bunun için iki alternatif sunuyor. Birincisi siteadi.com gibi olan adresinize ait bir e-mail adresi. Yani websitepaneli.com çin gerekli e-mail adresi [email protected] olabilir.

Aynı şekilde 2. alternatif ise bir txt dosyasını sitenize yerleştirmeniz.

1-Bunun için açılan pencerede sağ tarafta bulunan info.txt linkine sağ tuş tıklatıp hedefi farklı kaydet deyip info.txt dosyasını bilgisayarınıza kaydediyorsunuz,

2-ve bu dosyayı sitenizin kök dizinine kopyalıyorsunuz. Bu iki işlemden birini yaptığınız zaman e-mail adresini verdiyseniz şayet o mail adres kutunuza gidip, gelen aktivasyon linkine tıklamanız gerekiyor.

3-Eğer info.txt yi kök dizininize kopyaladıysanız hemen sağ tarafın altında yazan Go Fetch yazan yere tıklıyorsunuz.

Alexa sıralaması, webmasterlar için önemli kriterlerin başında gelir. Peki Alexa sırası düşük bir sitenin, sıralamasının yükselmesi için ne yapması gerekir? Öncelikle yapılması gereken ilk şey Firefox kullanıcıları için Alexa Sparky, Internet Explorer kullanıcıları içinse Alexa Toolbar kullanmaktr. Bu iki uygulamanın yüklü olduğu tarayıcılarla ziyaret edilen siteler, Alexa sıralama bazında diğer sitelere oranla çok daha kolay bir şekilde yükselir. Bu iki uygulamanın yükleme adreslerini yazı sonunda sizlerle paylaşacağım…

Bu iki önemli noktaya değindikten sonra Alexa site ekleme işlemi nasıl yapılır onları belirteyim… Garip olacak belki ama Alexa kayıt diye birşey yoktur Alexa; başka etkenlerle de değişse de, temel olarak sitenizin günlük ziyaretçi sayısıyla doğru orantılı olarak değişkenlik gösterir. Alexa sıralaması öğrenme için “http://www.alexa.com/siteinfo” adresini ziyaret edip ilgili alana site adresinizi yazmanız ve sonrasında “Search” butonuna basmanız yeterli olacaktır…

Alexa site info sayfasında karşınıza gelen Alexa sorgulama sonucunuza göre kendinize bir hedef belirlemek, yapmanız gereken ilk iş olmalı. Şunu da belirtmek gerekir ki, Alexa yükseltmek için alexa sayaç ya da benzeri bir şey henüz yok :) Yazı başında belirttiğim iki Alexa addon tarayıcınız için uygun olanını kullanmanız sıralamanızın yükselmesi için yeterli olacaktır. Alexa seviyesinin ‘iyi’ diye nitelendirilmesi için en önemli etkenler ziyaretçilerin sitede geçirdikleri ortalama süre, sayfa gösterim ortalaması ve tekil hit; yani ziyaretçi sayısını artırma ile ilgilidir. Bunları da dikkate alarak, aşağıdaki eklentileri indirebilirsiniz

İndir : Alexa Sparky- Statusbar (Firefox kullanıcıları için)
İndir : Alexa Sparky- Toolbar (Firefox kullanıcıları için)
İndir : Alexa Toolbar (Internet Explorer kullanıcıları için)

Alexa Kod Alma


1) İlk önce Alexa.com' a giriyoruz.

2) For Site Owners (Site sahipleri için) yazısına tıklıyoruz.

3) Get Traffic Widgets yazısına tıklıyoruz.

4) Hangisini istiyorsak sitemizin adresini (http:// ile birlikte) yanındaki kutucuğa yazıyoruz.

5) Hangisini beğendiysek yanındaki kodu alıyoruz.