Beşiktaş: 0 - Fenerbahçe: 2 Yendi

Süper Lig'deki dev derbide Fenerbahçe, Olimpiyat'ta Beşiktaş'ı 2-0 yendi. Sarı-lacivertliler Emenike ve Sow'un attığı gollerle liderliğe yükseldi.

Beşiktaş: 0 - Fenerbahçe: 2 Yendi
Beşiktaş: 0 - Fenerbahçe: 2 Yendi

Süper Lig'deki dev derbide Fenerbahçe, Olimpiyat'ta Beşiktaş'ı 2-0 yendi. Sarı-lacivertliler Emenike ve Sow'un attığı gollerle liderliğe yükseldi. Derbide Olcay Şahan kırmızı kart görürken, 9 sarı kart çıktı

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasındaki dev derbide Fenerbahçe, Beşiktaş'ı 2-0 yendi. Olimpiyat Stadı'ndaki mücadelede galibiyet gollerini, 3. dakikada Emenike ve 86. dakikada Sow kaydetti. Beşiktaş'ta Olcay Şahan, 43. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. Öte yandan derbide toplam 9 sarı kart çıktı. 16 puana yükselen Fenerbahçe, averajla liderliğe yükseldi. Beşiktaş ise 14 puanda kaldı.

MAÇTAN RAKAMLAR
Fenerbahçe, Şubat 2011'den beri Beşiktaş'ı ilk kez deplasmanda mağlup etti. Sarı-Lacivertlilerin ikinci golü atan Moussa Sow, Beşiktaş karşı oynadığı 6 lig maçında da gol attı. Mücadeleyi sakatlanarak tamamlayaman Emre Belözoğlu, son 2 sezonda oynanan derbi maçlarda 90 dakika sahada kalamadı. Fenerbahçe bu sezon Süper Lig'de ilk kez iki farklı galibiyet aldı. Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, ligde Fenerbahçe ve Galatasaray'a karşı galip gelemedi.

BEŞİKTAŞ : 0 - FENERBAHÇE: 2
STAT: Atatürk Olimpiyat
HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Ekrem Kan, Asım Yusuf Öz

BEŞİKTAŞ: Tolga Zengin, Necip Uysal (Dk. 46 Sosa), Ersan Adem Gülüm, Sivok, Motta, Hutchinson, Veli Kavlak (Dk. 78 Mustafa Pektemek), Kerim Frei Koyunlu, Oğuzhan Özyakup (Dk. 74 İsmail Köybaşı), Olcay Şahan, Demba Ba
FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Kadlec, Caner Erkin (Dk. 58 Hasan Ali Kaldırım), Mehmet Topal, Meireles, Kuyt, Emre Belözoğlu (Dk. 64 Sow), Alper Potuk (Dk. 84 Selçuk Şahin), Emenike

GOLLER: Dk. 3 Emenike, Dk. 86 Sow (Fenerbahçe)
KIRMIZI KART: Dk. 43 Olcay Şahan (Beşiktaş)
SARI KARTLAR: Dk. 26 Caner Erkin, Dk. 45 Emre Belözoğlu, Dk. 57 Bekir İrtegün, Dk. 65 Emenike, Dk. 79 Kuyt (Fenerbahçe), Dk. 45 Veli Kavlak, Dk. 66 Oğuzhan Özyakup, Dk. 80 Demba Ba, Dk. 90+5 Sivok (Beşiktaş)

İLK YARIDAN POZİSYONLAR
3. dakikada sol kanatta topu iyi taşıyan Alper, ceza alanına girdiği anda topu altıpasın önünde boş pozisyonda bekleyen Emenike'ye bıraktı. Bu oyuncu, meşin yuvarlağı yerden bekletmeden filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.
9. dakikada Fenerbahçe ceza alanı içinde Oğuzhan'ın kafayla bıraktığı topu, altıpasın sağ çaprazında önünde bulan Olcay'ın dönerek vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Volkan'da kaldı.
13. dakikada Fenerbahçe, bu sefer sağ kanattan tehlikeli bir şekilde geldi. Gökhan'ın sağdan ortasında ön direkte Alper'in ayak koyduğu topu kaleci Tolga, iki hamlede kontrol etti.
17. dakikada içinde Beşiktaş'ın ceza alanı içinden uzaklaştırmaya çalıştığı topu önünde bulan Kuyt'un yerden şutunda, kaleci Tolga meşin yuvarlağa daha sahip oldu.
24. dakikada siyah-beyazlı ekip, rakip kaleyi bir kez daha yokladı. Kerim'in pasında ceza alanı içinde topla buluşan Demba Ba, etkisiz bir vuruş yapınca kaleci Volkan meşin yuvarlağı rahat bir şekilde kontrol etti.
27. dakikada Oğuzhan'ın sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde topla buluşan Demba Ba'nın kafa vuruşunda Volkan, son anda uzanarak meşin yuvarlağı çeldi. Savunma daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.
35. dakikada Fenerbahçe, ikinci gol için Caner ile Beşiktaş kalesine geldi. Sarı-lacivertli oyuncu, rakiplerini rahat geçerek sol çaprazdan ceza alanına girdiği anda sert vurdu. Tolga, meşin yuvarlağı güçlükle kornere tokatladı.
37. dakikada Emenike, bu sefer uzaktan gol aradı. Nijeryalı oyuncunun uzak mesafeden şutunda, kaleci Tolga yine başarılı oldu ve topu tokatlayarak uzaklaştırdı.
41. dakikada Oğuzhan'ın sağdan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde topla buluşan Sivok'un kafa vuruşunda, ilk yarının başarılı ismi Volkan, meşin yuvarlağı meşin yuvarlağı kornere çeldi.
43. dakikada Olcay Şahan, Emre'ye yaptığı faul sonrası ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Bu kartın ardından saha bir anda karıştı. İki takım oyuncuları arasında itişmeler yaşanırken, Emre ile Veli arasında gerginlik oldu. Hakem Bülent Yıldırım, her iki oyuncuya sarı kart gösterdi.

İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR
66. dakikada Ersan'ın büyük hatasında Fenerbahçe, net bir pozisyon yakaladı. Ersan'dan topu kapan Kuyt, meşin yuvarlağı Emenike'nin önüne bıraktı. Nijeryalı futbolcu, Sivok'u geçtiği anda ceza alanı içinde kaleci Tolga ile karşı karşıya kaldı. Tolga, rakibinin açısını iyi kapatarak topu kontrol etti.
86. dakikada Kuyt, bu sefer Motta'yı hataya zorladı ve Emenike'nin topu almasını sağladı. Bu oyuncu bekletmeden savunmanın arkasına sarkan Sow'u gördü. Senegalli oyuncu, meşin yuvarlağı düzgün bir vuruşla filelere göndererek farkı 2'ye çıkardı: 0-2
90. dakikada Volkan'ın uzaklaştırmaya çalıştığı top, bu oyuncunun hemen önündeki Mustafa'ya çarparak direğin hemen yanından auta gitti.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2014, 08:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER