Zonguldak Dernekleri Federasyonun'dan Çanakkale'ye yardım

Zonguldak dernekleri Federasyonu olarak Çanakkale'de yaşanan ve sürekli haberlerden duyduğumuz DEPREM haberlerine duyarsız kalmadı.

Zonguldak Dernekleri Federasyonun'dan Çanakkale'ye yardım
Zonguldak Dernekleri Federasyonun'dan Çanakkale'ye yardım

Zonguldak dernekleri Federasyonu olarak Çanakkale'de yaşanan ve sürekli haberlerden duyduğumuz DEPREM haberlerine duyarsız kalmadı.

ZONDEF Genel Başkan Yardımcısı bir kıvılcım başlattı 

Zonguldak dernekleri Federasyonu Gençlik Spor Komisyonu başkanı Mustafa Kalaycı'nın destekleri ve omuz vermesi ile Çanakkale Ayvacık Kaymakamlığı arayarak ihtiyaç listesi belirlendi. Gönüller iyilik için açıldığında önünde hiçbir engel kalmazmış. Öylede oldu ve yardımcılar 3 gün gibi kısa sürede toplantı ve 18 Şubat Cumartesi sabahın bereketi ile yola çıkıldı.

 ÇANAKKALE YALNIZ DEĞILSİN !
"Nerede bir garip ses varsa Zonguldaklı ve Türk Milleri orada olur?" sözünü desteklercesine gerek ZONDEF Eğitim Kültür Komisyonu Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Sayın Raziye Karakök ve Gençlik Spor Komisyonu Başkanı Mustafa Kalaycı gönülden gönüllü Zonguldaklı hemşerilerimizle yardımlar bizzat elden gönüllere teslim edildi.
Yardım için aranılan herkesin mutlaka destek vermek için yarışması birlik ve beraberliğin en güzel örneği oldu bizlere. Sabunlar köyü derneği başkanı Şeref Cavlak ve Hukuk Komisyonu başkanımız Av. Şenol Cinköse ve tüm ZONDEF başkanlarımız yanımızda oldular.
ZONDEF Başkan yardımcısı Raziye Karakök ve bölgeye gelen heyet burada Çanakkale İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Bölge Koordinatörlüğünden bilgi aldılar.
Depremde 16 köyün hasar aldığını ve burada kalan ailelerin bölgeye yakın yerde kurulan deprem çadırlarına yerleştirildikleri bilgisi verildi. Konteynerlerde kalan aileler elektrik, su ve ısıtma sistemi sayesinde burada yaşamlarını sürdürmeye devam ediyor bilgisi alındı.Kentte kalan bir depremzede aileden bilgi alarak depremzede ailenin buradan Türkiye'ye ve İstanbul'a durumlarının iyi olduklarını ve hiç kimsenin merakta kalmaması konusunda bilgi verdi. Karakök aileye İstanbul'dan geldiklerini ve Zonguldak'tan selam getirdiğini hatırlatarak, depremzede aileye yalnız olmadıklarını dile getirdi.
Çanakkale de şunu gördük DEVLETİMİZ bütün imkânlarını seferber etmiş KIZILAY AFAT JANDARMA düzenli olarak gerekli yardımları tam anlamıyla yaparak Ayvacık halkını yalnız bırakılmamış buradan tüm YETKILILERE teşekkürlerimi sunarız.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER