YILIN KORO VE SUNUCU ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri ve BTH ( Bir Tatlı Huzur TV) işbirliği ile 6 yıldır düzenlenen Yılın Koroları ve Sunucuları Yarışması finali, 3 Haziran 2015 akşamı Kadıköy Evlendirme Salonunda gerçekleştirildi.

YILIN KORO VE SUNUCU ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
YILIN KORO VE SUNUCU ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri ve BTH ( Bir Tatlı Huzur TV) işbirliği ile 6 yıldır düzenlenen Yılın Koroları ve Sunucuları Yarışması finali,  3 Haziran 2015 akşamı Kadıköy Evlendirme Salonunda gerçekleştirildi.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Nesibe Müsevitoğlu yarışma hakkında detaylı bilgi verdi ve; “- Türk Müziğinin tanıtımı ve yaşaması için bu alanda faaliyet gösteren korolarımızı motive etmek, Türk Müziği sevenlerin korolara katılımını özendirmek, korolardaki koristlerimizin çalışmalarını takdir etmek amacı ile 6 yıl önce başlattığımız “Yılın Koroları” Yarışması, bu yıl da sizlerden gelen genel istek üzerine tekrarlandı. Bu yıl farklı bir uygulama yaparak; Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Klasik Türk Sanat Müziği ve Tasavvuf Müziği kategorilerinde ödül verilmesini kararlaştırdık.

Yarışma yönetmeliği gereğince, bir dalda yarışmanın olabilmesi için en az 20 koronun müracaatı gerekmekteydi. Bu nedenle Türk Halk Müziği, Klasik Türk Sanat Müziği ve Tasavvuf Müziği dallarında yeterli katılım sayısına ulaşılamadığı için, yarışmaya katılan koroların göndermiş oldukları videolar ön eleme jürimiz tarafından izlenerek, değerlendirmeler önceden yapıldı.

Son üç yıldır düzenlediğimiz En İyi Sunucu kategorilerinde de aynı yöntem uygulandı ve en iyiler ön eleme sonucu belirlendi. 

En büyük katılım Türk Sanat Müziği Kategorisinde oldu ve ön eleme sonucu 9 koromuz finale kaldı. Finale kalan 9 koromuz bu akşam performanslarını sergileyecekler ve birincilik, ikincilik ve üçüncülüğün yanı sıra, Jüri Özel Ödülü, İzleyici Özel Ödülü ve Ulusal Bilim ve Kültür Dergisi “Kırıntı” Özel ödülü ile diğer üç koromuz da mansiyon ile ödüllendirilecek.” Dedi.

Gecenin sunumu; geçen yılın Erkek Sunucu Yarışmasında birinci olan Dr. Özer Öztekin tarafından yapıldı.

Programın ilk bölümünde 9 koro performanslarını sergilediler, ikinci bölümde Türk Sanat müziği Sevenlerin sesinin güzelliği ile yakından tanıdıkları Arzu Kırali muhteşem bir konser verdi.

Geceye TRT Ses Sanatçısı Pelin Uyanıker ve çok sayıda koro şefi, bestekar ve söz yazarları katıldılar.  İzleyicilerin yoğun ilgisi nedeni ile salonda izdiham yaşandı ve birçok kişi programı ayakta izlemek zorunda kaldı.

Geceye kendi adı ile anılan “Fatih Erkoç Sanat Akademisi Türk Sanat Müziği Korosu’nu desteklemek amacı ile gelen, sevilen ses sanatçısı Fatih Erkoç;  halkın sevdiği “Ellerim Bomboş” isimli şarkısını izleyiciler ile birlikte söyledi.

 Jüri’de yer alan ses sanatçısı Atilla Yelken de bir şarkı söyledi, ardından Ses Sanatçısı Oya Aksoy da birlikte düet yaptılar.

İzleyicilerin büyük beğenisini kazanan sanatçılar uzun süre ayakta alkışlandılar.

Kısa bir süre önce eşini kaybeden, İnleyen Nağmeler ve Gizli Aşk gibi sevilen şarkıların Bestekarı Zeynettin Maraş Başkanlığındaki Jüri Üyeleri;  TRT Ses Sanatçısı ve Koro Şefi Hayri Pekşen, Ses Sanatçısı ve Koro Şefi Gürsel Mercanlı Radyo Alaturka Genel Yayın Yönetmeni Seçil Süslü, Koro Şefi ve Bestekar Hüsnü Çakman,  Şair Atılay Erge, Ses Sanatçısı ve Koro Şefi Atilla Yelken, Koro Şefi Şeyda Sevinçli, TRT Keman Sanatçısı ve Koro Şefi Şeref Gülsün titiz bir çalışma sonunda dereceye girenleri belirlediler.

Dereceye girenlere ödülleri Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Nesibe Müsevitoğlu ve BTH TV Yöneticisi Mürşide Akgün tarafından sahiplerine verildi.
Uluslararası Profesyonel Müzisyenler Derneği Başkanı Yakup Karameşe’ye de sanat adına çalışmalarından dolayı onur plaketi verildi.

Yarışma sonucu;

Nedim Saatçioğlu ve Ercan Dirikan yılın en iyi erkek sunucuları ödülünü ,

Arzu Başlantı, Ayla Can ve Semra Tunca Hırçın da yılın en iyi kadın sunucuları ödüllerini paylaştılar.

Osman Aksu yönetimindeki “KADIKÖY BELEDİYESİ FENERYOLU GÖNÜLLÜLERİ KAZIM KARABEKİR KOROSU” Tasavvuf Müziğinde,
Şef Nesibe Özgül Turgay Yönetimindeki “ BURGAZADA KOROSU” ile Faruk İbrahim Ağaoğlu yönetimindeki “ KADIKÖY BELEDİYESİ MUSİKİ MECLİSİ KOROSU” Klasik Türk Sanat Müziğinde,
Turan Arpat Yönetiminde “KADIKÖY BELEDİYESİ DUYGU SELİ TÜK MÜZİĞİ KOROSU” ve Gülden Kaya Yönetimindeki ” GÜLDEN KAYA MUSİKİ DERNEĞİ KOROSU” Türk Halk Müziği yılın en iyileri ödüllerini paylaştılar.

Türk Sanat Müziğinde ise finale kalan 9 korodan;

Tevhid Acar  Yönetimindeki  “KADIKÖY BELEDİYESİ FİKRET KARAHAN,TÜRK SANAT MÜZİĞİ  SEVGİ KOROSU” Birinci,

Talat Er Yönetimindeki  “ULUSLARARASI LIONS 118-Y İST.ANADOLU YAKASI LIONS KOROSU” İkinci,

Şule Mandık Yönetimindeki “KADIKÖY BELEDİYESİ RASİMPAŞA GÖNÜLLÜLERİ TSM KOROSU” Üçüncü oldular.

İbrahim Şirin Yönetimindeki “ KADIKÖY BELEDİYESİ İBRAHİM ŞİRİN TSM KOROSU” Jüri Özel Ödülüne,

Bursa’dan yarışmaya katılan Bahadır Sevik Yönetimindeki “ FATİH ERKOÇ SANAT AKADEMİSİ TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSU” Ulusal Bilim ve Kültür Sanat Dergisi “KIRINTI” Özel Ödülüne,
Çorlu’dan geniş bir katılım sağlayarak gelen, kanser hastası olmasına rağmen korosunu çalıştırmaya devam eden Nilay Döldöş Yönetimindeki “ÇORLU HALK EĞİTİM MERKEZİ TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSU” İzleyicilerin Gönlündeki birinciliği elde ederek, “ İZLEYİCİ” Özel ödülüne layık görüldüler.

Cihat Hırçın Yönetimindeki “ KADIKÖY BELEDİYESİ HOŞ SEDA TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSU”,

Ayşe Sağyaşar Yönetimindeki “KADIKÖY BELEDİYESİ ASUDE TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSU”

Fulya Soyata Yönetimindeki “KADIKÖY BELEDİYESİ FASL- I PIRLANTA TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSU”  Mansiyon ile ödüllendirildiler.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2015, 18:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER