Yetimler Kızılay’ın iftar sofrasında buluştu

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Dünya yetimleri için dünyanın dört bir yanında sofralar kuruldu.

Yetimler Kızılay’ın iftar sofrasında buluştu
 Yetimler Kızılay’ın iftar sofrasında buluştu
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Dünya yetimleri için dünyanın dört bir yanında sofralar kuruldu.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Dünya Yetimler Günü’ne özel bir organizasyonla yurt içinde ve yurt dışında onlarca noktada yetimler için iftar programı düzenleyen Türk Kızılay, yetimleri Ramazanda da unutmadığını gösterdi


Türkiye’nin dört bir tarafında şubeleri aracılığıyla, Ortadoğu’dan Güney Asya’ya, Afrika’dan Balkanlara, Güney Amerika’dan Orta Asya’ya kadar geniş bir coğrafyada uzman personellerinin eşliğinde yetimler için 20 Mayıs tarihinde iftar programları düzenleyen Türk Kızılay, on binlerce yetimin yanında oldu.


Saldırılarda ailelerini kaybeden Gazzeli yetimler, kuraklık nedeniyle ailelerinin terk etmek zorunda kaldığı Somalili çocuklar, 8 yıldır süren savaşta babalarını yitiren Suriyeli çocuklar ve daha fazlası Kızılay’ın iftar sofrası buluştu.


Sadece iftar sofraları kurmakla da kalmayan Kızılay, Türk halkının emaneti olan Ramazan yardımlarını yetimlere, yetim ailelerine ve ülkelerdeki diğer ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

Hazırlıklarını günler öncesinde tamamlayan, Ramazan’ın 15’inci günü dünyanın birçok noktasında yetimler için sofralar kuran Kızılay, toplumların yetimleri koruyup gözetmesi için yerelde de farkındalık oluşturmuş oldu. İftar sofralarında yerel yöneticileri de davet eden Kızılay, yetimlerin yalnız bırakılmaması gerektiğini bir kez daha hatırlattı.


Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Bugün ülkemizde 81 ilimizde ve Dünyanın 38 ülkesinde gönüllülerimizle yetimlerle sofraya oturduk. Sevgi gibi gıda, yetimlik gibi açlık yoktur” dedi. Kerem Kınık, bu yıl Ramazan ayında yaklaşık 15 milyon ihtiyaç sahibinin yanında olacaklarını belirterek, “Biz sadece milletimizin merhamet elinin ihtiyaç sahibine ulaşmasında bir aracıyız. Fitre ve zekâtlarınızı, Ramazan yardımlarınızı Kızılay üzerinden dünyanın dört bir yanına ulaştırabilir, yetimlerin sofrasında bir tas çorba, üzerlerinde bir bayramlık kıyafet olabilirsiniz. Resmi internet sitemizden bağış için ayrıntılı bilgi alabilir ve ya 168 ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz” diye konuştu.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109