YEREL YÖNETİMLER FUARI KAPILARINI AÇTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Mevlüt Uysal, “Yerel Yönetimler Kitap ve Kültür Fuarı’nın” açılışını yaptı.

YEREL YÖNETİMLER FUARI KAPILARINI AÇTI
 YEREL YÖNETİMLER FUARI KAPILARINI AÇTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Mevlüt Uysal, “Yerel Yönetimler Kitap ve Kültür Fuarı’nın” açılışını yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Mevlüt Uysal, Marmara Belediyeler Birliği tarafından Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Yerel Yönetimler Kitap ve Kültür Fuarı’nın” açılışını yaptı.
 
Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’ndeki Rumeli Salonu’nda düzenlen “Yerel Yönetimler Kitap ve Kültür Fuarı’nın” açılışına Başkan Uysal’ın yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Marmara Belediyeler Birliği’ne üye belediye başkanları katıldı.

Fuarın açılışında konuşan Başkan Uysal, Marmara Belediyeler Birliği’nin ilk defa kitap ve kültür fuarı gerçekleştirdiğini belirterek, “Geçmişte belediyecilik denildiğinde sadece cadde, yol ve kaldırımlar düşünülür ve onlarla ilgili çalışmalar belediye faaliyeti olarak görülürdü. Ama devamında gördük iki kültür ve eğitim de belediyecilik adına olması ve yapılması gereken bir iştir” ifadelerini kullandı.

Geçmişte Merzifon, Kütahya ve Mardin denildiğinde orada mimarisiyle, caddesiyle, kaldırımıyla ve kültürel yapılarıyla kendine özgü yereli ve algısı olan yapıların olduğunu hatırlatan Başkan Uysal konuşmasına şöyle devam etti: “Şu anda belediyeler olarak 'bazı şeyleri acaba eksik mi yaptık? Veya eksik mi yapıyoruz?’ düşüncesinde hareketle yerel kültürle yerel hizmeti birleştirme o var olan kültürü koruma gibi bir görevimiz olmalı diye düşünüyoruz. Bu konuda yapılan araştırmalar, yayınlar, evveliyatıyla, geleceğiyle onları ortaya koymak ve bu ortaya konulanları da bir sergide buluşturmak. Bugün aslında bu yapıldı. Türkiye'de belediyecilik adında çok güzel mesafeler kat edildi. Bu mesafelerin son noktası yerel yönetimin, yerel hizmette ve yerel anlayışla, yerel kültürle bütünleşmesidir. Bu kültür yayın işleri geçmiş ile geleceği birleştirecek."

Fuara 28 belediyenin kültür adına imza attıkları güzel işlerle katıldıklarının altını çizerek, yerel yönetimlerin bu alanlarda da önemli işlere imza attıklarını söyledi.

“Kültür adına yapılan faaliyetler belediyecilikte yol gösterici nitelikte olmalı” diyen Başkan Uysal konuşmasını şöyle sürdürdü: “Belediyecilik adına yapılan faaliyetlerde o kültür çalışmalarının bir yön gösterici, o yörenin, o şehrin şeklini, şemalını belirlemesi gerekir. İnşallah, amacımız belediyeler olarak vatandaşlara hizmet, yerel kültürü korumak, yaşatmak ve geleceğe taşımaktır. Bu hepimizin görevidir.”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’da insanların fiziki ihtiyaçları olduğunu ve belediyeler olarak bunları yerine getirmekle yükümlü olduklarını söyledi. mutlaka yerine getirmek zorunda olduklarını söyledi. 
“İnsanın midesini doyurduğunuz gibi, kalbini, beyninin beslemezseniz insan eksik kalır. İnsan mutlu olamaz, yaşayamaz. Medeniyetler kuramaz, gelişemez, ilerleyemez. Onun niçin bizi, biz yapan en önemli değerleriniz arasında kitap ve kültür hayatımız çok önemlidir. Kitapsız bir medeniyetin gelişmesi milletin huzur, mutluluğu mümkün değildir. Onun için kitabı, kültürü önemsiyoruz. Yerel yönetimler olarak biz bunun ortasındayız, içindeyiz ve önceliğini yapacağız.”

Konuşmaların ardından fuara katılan belediye başkanları sahnede Kitap ve Kültür Fuarı’nın kurdelesini kesti. Açılışın ardından Başkan Uysal ve diğer belediye başkanları birlikte stantları gezerek stant görevlilerinden bilgi aldı.

Fuarda ayrıca "Geçmişten Günümüze Yerel Yönetim Yayınları", "Siyah Beyaz İstanbul" ile "Kitap ve İnsan" konulu sergiler yer alıyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109