Yardımseven olmak, Kanımızda var

Kızılay, Yardımseven olmak, kanındavar sloganıyla kan bağış kampanya başlatıldı.

Yardımseven olmak, Kanımızda var
Yardımseven olmak, Kanımızda var


Kızılay, Yardımseven olmak, kanındavar sloganıyla kan bağış kampanya başlatıldı.

Kızılay yeni başlattığı “Yardımseven olmak #kanımızda var” kampanyası ile vatandaşları kan vermeye davet ediyor. Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, özellikle Ramazan ve yaz aylarından kan bağışlarında bir azalma olduğunu belirterek, “Zaten duyarlı olan milletimizi biraz daha fazla duyarlılığa davet ediyorum” diye konuştu. 


 Kızılay Ramazan’a kan stokları dolu girmek istiyor

Türkiye’nin yaklaşık 2,5 milyon ünite olan kan ihtiyacının yüzde 100’ünü karşılamayı hedefleyen Kızılay, yaklaşan Ramazan ayı ve yaz aylarında, gönüllü kan bağışındaki düşüşün önüne geçmek ve toplumsal duyarlılığı artırmak için “Yardımseven Olmak” sloganı ve “#kanımızdavar” hastagı ile yeni bir kan bağışı kampanyası başlattı.

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, özellikle Ramazan ve yaz aylarında kan bağışlarında bir azalma olduğunu belirterek, vatandaşların Ramazan ayında da rahatlıkla kan verebileceğini vurguladı. Bunun oruç tutmaya ve sağlığa olumsuz bir etkisinin olmayacağının altını çizen Dr. Kınık, “Ramazan, kış veya farklı coğrafi iklim olaylarında da kan ihtiyacı değişmiyor. Ancak biliyoruz ki Ramazan ayında kan bağışı düşüyor. Biz de bu nedenle Ramazan ayına kan stoklarımız güçlü bir şekilde girmek istiyoruz. Vatandaşlarımızı biraz daha duyarlı, biraz daha özverili olmaya davet ediyoruz. Kızılay olarak çalışma saatlerimizi, modellerimizi iftar ve sahur saatlerine göre ayarlıyoruz. Düzenli bağışçılarımız bunu biliyorlar ve kan veriyorlar” dedi.

Türkiye’nin kan ihtiyacının tamamını karşılamak için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını belirten Dr. Kınık, “Türkiye’de 17 bölgede her gün yaklaşık 300 civarında noktada vatandaşlarımızdan kan bağışı talep ediyoruz. 3 bin 300 kişilik bir dev ordu bu anlamda çalışıyor. Kanın toplanması, güvenli bir şekilde test edilmesi ve Türkiye’deki yaklaşık 1250 hastaneye ihtiyaç duyulan anda sunulması noktasında Kızılay devamlı çalışıyor. Bugün başkasına ihtiyaç olan kan, yarın kendimize ya da en yakınımıza ihtiyaç olabilir. Bu düşünceyle hareket etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Kızılay öncelikle sosyal medya üzerinden başlattığı yeni kampanyada da bu düşünceyi öne çıkartıyor. Aile bireylerinin günlük yaşantılarından kesitlerle hazırlanan videoda, kan bağışı konusunda toplumsal dayanışmanın önemi vurgulanıyor.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2017, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109