Ünlü İtalyan şef Geovani B-Kitchen’a konuk olacak

Beykoz Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, İtalya’nın dünyaca ünlü şefi Geovani’yi ağırlayacak.

Ünlü İtalyan şef Geovani B-Kitchen’a konuk olacak
 Ünlü İtalyan şef Geovani B-Kitchen’a konuk olacak
 
Beykoz Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, İtalya’nın dünyaca ünlü şefi Geovani’yi ağırlayacak. Üniversitedeki B-Kitchen’da İtalyan usulü ‘Al dente’ yani makarna yapımının sırlarının paylaşılacağı bu sertifika eğitimine tüm gastronomi meraklıları ve bu alanda kariyer yapmak isteyen herkes katılabilecek.
 
Beykoz Üniversitesi etkinliklerine ara vermeden yaz tatilinde de devam edecek. Sanat ve Tasarım Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, ünlü İtalyan şef Geovani’yi atölyeleri B-Kitchen’da ağırlayacak. Beykoz Üniversitesi Yaşam Boyu Öğrenme Merkezi iş birliğiyle 20 Temmuz 2019 Cumartesi günü 11.30 – 14.00 saatleri arasında gerçekleşecek etkinlikte, İtalyan yemek kültürüne ilgi duyan ve yemeğe gönlünü vermiş tüm gastronomi meraklıları usta şeften İtalyan usulü ‘Al dente’, yani makarna yapmayı öğrenecekler.
Yöresel sırları verecek
Dünyanın en zengin mutfaklarından biri olan, özellikle makarna ve pizzada yüzlerce çeşide sahip olan İtalya’nın ünlü şefi, İtalyan Mutfağı’nın yöresel makarna pişirme tekniklerini ve sırlarını katılımcılarla paylaşacak. Doğru yiyeceği seçme, hazırlama ve sunmanın önemli olduğu kadar bundan keyif almanın da farkındalığını artırmaya çalışan Beykoz Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, bu yüzden alanında en önemli isimlerden birini ağırlayacak.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından hazırlanan bu ilk sertifika programında katılımcılar, gıdanın tarihi ve kökenleriyle birlikte sanata dönüşerek yarattığı küresel etkiyi deneyimleyebilecekler. Mutfak ve yemek kültürüyle ilgili daha bilinçli olmak isteyenler, gelecekte gıda şirketi yöneticiliği, yemek yazarlığı ve yemek eleştirmenliği yapmak isteyenler bu programa başvurabilirler. Katılım aşağıdaki adreslerden yapılabilir:

BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ
İstanbul Kavacık’ta 2016 yılında kurulan Beykoz Üniversitesi’nin temeli, 2008’de Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun kurulması ile atıldı. Rektörlüğünü Prof. Dr. Mehmet Durman’ın yaptığı Beykoz Üniversitesi’nde; ‘İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi’, ‘Sanat ve Tasarım Fakültesi’, ‘Sosyal Bilimler Fakültesi’, ‘Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’ olmak üzere dört fakülte, ‘Yabancı Diller Yüksekokulu’, ‘Sivil Havacılık Yüksekokulu’ olmak üzere iki yüksekokul, Meslek Yüksekokulu, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu olmak üzere iki meslek yüksekokulu ve yüksek lisans ve doktora programlarının sunulduğu bir Lisansüstü Programlar Enstitüsü yer almaktadır.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER