ULUSLARARASI BEŞÇEŞMELER YAZ FESTİVALİ BAŞLIYOR

Maltepe Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen "Uluslararası Beşçeşmeler Yaz Festivali", 22 Temmuz’da, Bulgaristan ekibinin sahne alacağı bir geceyle açılışını yapacak.

ULUSLARARASI BEŞÇEŞMELER YAZ FESTİVALİ BAŞLIYOR
 ULUSLARARASI BEŞÇEŞMELER YAZ FESTİVALİ BAŞLIYOR

Maltepe Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen "Uluslararası Beşçeşmeler Yaz Festivali",  22 Temmuz’da, Bulgaristan ekibinin sahne alacağı bir geceyle açılışını yapacak. Bulgaristan’ın yanı sıra Brezilya, Sırbistan, Belçika ve Gagauzia’nın da katılacağı festival 16 Eylül’de sona erecek.

Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenecek Uluslararası Beşçeşmeler Yaz Festivali'nin ilk konukları Bulgaristan olacak. Festivalin açılış günü etkinliklerine ev sahibi Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın yanı sıra, konuk ilçenin belediye başkanları, davetliler ve vatandaşlar katılacak.

Kardeş şehir protokolünün imzalanacağı açılış etkinliğinde DİGA (Gökkuşağı) Çocuk Grubu folklor dansı yapacak ve Bulgaristan folklorunu ve şarkılarını Avrupa’da temsil eden Ruçey (Küçük Dere) Folklor Grubu’ndan 6 sanatçı da şarkı seslendirecek. Etkinlikte, Bulgaristan’ı pek çok ülkede temsil eden ve altın madalya kazanmış Devlet Sanatçısı Tonka Koleva yer alacak. Etkinlikte ayrıca “Kırcaali Kadriye Latifova Müzikal Tiyatrosu”ndan 4 kişilik Türk Tiyatro sanatçısı program dahilinde Türkçe- Bulgarca sunuş yapacak ve şiir ile şarkı seslendirecek.

TARİH  :  22.07.2017 (Cumartesi)
SAAT     : 18.30
YER       : Yalı Mahallesi, Beşçeşmeler Meydanı, Maltepe/İstanbul

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER