ULUSLARARASI ARGUVAN TÜRKÜ FESTİVALİ 29-30 TEMMUZDA

Arguvan Köyleri Eğitim Kültür Vakfı Başkanı Hasan Aydın festivalin yapılacak olmasından daolyı mutlu olduklarını ifade ederek vatandaşları festivale davet etti.

ULUSLARARASI ARGUVAN TÜRKÜ FESTİVALİ 29-30 TEMMUZDA
 ULUSLARARASI ARGUVAN TÜRKÜ FESTİVALİ 29-30 TEMMUZDA

Arguvan Köyleri Eğitim Kültür Vakfı Başkanı Hasan Aydın festivalin yapılacak olmasından daolyı mutlu olduklarını ifade ederek vatandaşları festivale davet etti.

Arguvan Belediyesi ile Arguvan Köyleri Eğitim Kültür Vakfı tarafından düzenlenecek festival ile ilgili Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, düzenlenen basın toplantısında, marka haline gelen türkü festivalini yükseltmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirtti.

Kızıldaş, "Saygıdeğer basın mensupları, Türkü sever dostlar ve bizi yalnız bırakmayan sevgili Arguvanlılar...

Marka haline gelen Arguvan Türkü Festivali’nin bu marka değerini yükseltmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Toplumun değerlerini ön plana çıkaran böylesi bir festivalin amacı, bu coğrafyaya damgasını vuran halkımızın kültürel değerlerini aslına uygun olarak geliştirip Dünya kültürleriyle buluşmasını, birbirinden, etkileşerek evrenselliği beslemesini ve halklar arasındaki dostluğu, kardeşliği geliştirip pekiştirmesini sağlamaktır.

Derviş Muhammedlerin, Şah Sultanların, Âşıkilerin, Âşık Balıların, Âşık Bektaş Yılmazların, Âşık Seyit Meftunilerin ve Cemal Erbeklerin yetiştiği her köşesi buram buram türkü çağlayan Arguvan’da, türkülerimizi icra etmek ve kültürümüzü canlandırmak aynı zamanda gelecek nesillere aktarmak için yapılan, Uluslararası statüsü de kazandırdığımız Arguvan Türkü Festivalimizi iki yıl aradan sonra gerçekleştirecek olmanın sevinci içerisindeyiz.

Arguvan’da türkü yaşamın bir parçası, çünkü Arguvanlılar; çocuğunu türküyle uyutmuş, tarlasını türküyle sürmüş, ekinini türküyle dermiş, harmanını türküyle savurmuş, sevdiğini türküyle övmüş, düşmanını türküyle yermiş bir coğrafyanın, bir kültürün vazgeçilmez parçası. Türküler hep yaşasın, yaşatılsın diyoruz…

Bu anlamda bizlere destek veren, her zaman yanımızda olan, Uluslararası Arguvan Türkü Festivali’nin yaşatılması için mücadele eden, katkı sunan herkese teşekkürlerimizi iletiyorum.

Tüm türkü severleri, Arguvanlıları, Arguvan sevdalılarını, gönüldaşlarımızı, dostlarımızı 29-30 Temmuz’da 12. Uluslararası Arguvan Türkü Festivaline davet ediyoruz. Buraya kadar gelen siz değerli basın mensupları ve misafirlerimize de ayrı ayrı teşekkür ediyoruz." dedi.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz da ilçenin kültürünü ve türkülerini tanıtma adına bir çok faaliyet gerçekleştirildiğini aktararak, 'İlçe kültürüne katkı sağlayacak bir festival hazırlanmış, festivalde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109