UKRAYNALI VE TÜRK RESSAMIN RESİM KULÜBÜ SERGİSİ CKM’DE AÇILDI.

Ukranyalı ve Türk Ressamın Resim Klübü Sergisi Caddebostan Kültür Merkezi’nde, 10 Mayıs 2019’da açıldı.

UKRAYNALI VE TÜRK RESSAMIN RESİM KULÜBÜ SERGİSİ CKM’DE AÇILDI.
 UKRAYNALI VE TÜRK RESSAMIN RESİM KULÜBÜ SERGİSİ CKM’DE AÇILDI. 

Ukranyalı ve Türk Ressamın Resim Klübü Sergisi Caddebostan Kültür Merkezi’nde, 10 Mayıs 2019’da açıldı.

Kadıköy Belediyesi Caddebostan Gönüllüleri Resim Kulüplerinin eğitmenleri “Tetiana Müsevitoğlu ve Çiğdem Aküzüm “ öğrencileri Sergisi Caddebostan Kültür Merkezi’nde, 10 Mayıs 2019’da açıldı.
Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Nesibe Müsevitoğlu tarafından açılan sergi, 15 gün süre ile Kültür Merkezinde sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek.
Sergide Resim Kulübü öğrencilerinin yanı sıra, eğitmenler Tetiana Müsevitoğlu ve Çiğdem Aküzüm de ikişer resim ile yer aldılar.
Caddebostan Gönüllüleri Resim Kulübünde eğitim alan öğrencilerin resimlerine eğitmenlerinin tekniklerinin yansıdığı görüldü.
2009 Yılında Nesibe Müsevitoğlu’nun oğlu Serkan ile evlenerek Türkiye’de yaşamaya başlayan ve Genç kuşak sanatçılarından, Eğitmen Tetiana Müsevitoğlu 1986 Ukrayna'da(Kherson) doğdu. Kültür ve Sanat İdari Personeli Devlet Akademisi/ Kiev/Ukrayna – ( 2004-2008) mezunudur. 2008'de CZECH REPUBLIC UNIVERSITY OF WEST BOHEMIA, fotoğraf bölümünde eğitim programını tamamlandı. Yüksek Lisans: Reklam Enstitüsü – Grafik tasarım/Kiev/Ukrayna – ( 2016-2018) mezunudur.  Tetianaiçin İstanbul’da yeni bir yaşam sayfası açılmış,  bir yandan dil öğrenirken, kişisel ve karma sergiler, magazin, kitap ve dergilerin kapak tasarım üzerine çalıştı. Yağlı boya, suluboya, karakalem, pastel gibi teknikler kullanan Tetiana'nın en sevdiği teknik yağlı boya çalışmalarıdır. Yaptığı çalışmalarda Akademik Klasik Resim eğitimi,  kompozisyon,  bileşimsel bütünlük ve renk zenginliği olarak yansımaktadır. Venüs Sanat Galerisinde, Caddebostan Gönüllüleri Evinde Resim Atölyelerinde eğitmenlik yapmaktadır.
Resim Kulübünün diğer eğitmeni Çiğdem Aküzüm; 1977 yılında Kars’da doğdu. Siyah Kalem Resim Atölyesi’nde desen dersleri aldıktan sonra, Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümünden 2013 yılında mezunu olup, 2017 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi’nde Pedegojik Formasyon Eğitimini tamamladı. Kişisel ve karma sergiler ile sanatsal çalışmalarını sergileyen Çiğdem Aküzüm, Grafik ve Tasarım alanında da çalışmaktadır. Halen Caddebostan Gönüllüleri Resim Kulübünde yağlıboya eğitimleri vermekte ve  çocuklara yönelik resim çalışmaları da yapmaktadır..

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109