Türkiye’nin Ar-Ge İnovasyon Zirvesine Sayılı Günler Kaldı

Ülkeler artık geleceklerini ar-ge yatırımları ve teknolojik yenilikler, dönüşümler üzerine kurarken ülkemizde de ar-ge ve inovasyona verilen önem her geçen gün artıyor.

Türkiye’nin Ar-Ge İnovasyon Zirvesine Sayılı Günler Kaldı
Türkiye’nin Ar-Ge İnovasyon Zirvesine Sayılı Günler Kaldı
Ülkeler artık geleceklerini ar-ge yatırımları ve teknolojik yenilikler, dönüşümler üzerine kurarken ülkemizde de ar-ge ve inovasyona verilen önem her geçen gün artıyor.

Konuyla ilgili çalışmalarını aralıksız sürdüren üniversiteler, özel sektör ve kamu kuruluşlarının katılımıyla bayramın hemen ertesinde, 6-7 Eylül’de Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde 2. MMG Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi’nde ülkemizde bilgi ekonomisine geçisin hızlanması yolları konuşulurken, bilim insanlarının yaptığı buluşlar, icatlar da iki gün boyunca sergilenecek. Girişin ücretsiz olacağı bu iki günlük etkinliğe, bilim ve teknoloji konularına ilgi duyan, yediden yetmişe herkes davetli. Geçen yıl 5 bin kişinin ziyaret ettiği zirvede bu yıl katılımın iki katına çıkması bekleniyor.

HİÇBİR YERDE GÖREMEYECEĞİNİZ YERLİ BULUŞLAR BU SERGİDE


Ülkemizde, savunma sanayinden ulaştırmaya, sağlıktan çevreye kadar pek çok konuda bilimsel çalışmalar hızla devam ederken buluşlar da birbiri ardına yapılıyor. Türkiye’nin hibrit otomobil üretimine başlamak üzere hazırlıklarını tamamlandığınıturbo jetler için motor üretim çalışmalarına başlandığını biliyor musunuz? Ya da muharebelerde en fazla ihtiyaç duyulan çevreye duyarlı, sessiz ve hafif jeneratörlerin üretildiğini? Peki, nükleer güç santrallerinde, laboratuvar araştırma ve inceleme çalışmalarında, radyoaktif maddelerin taşınmasında ve depolanmasında, uzay araçlarında gama ve nötron radyasyonu sızıntılarına karşı radyasyon zırhlayıcı kalkan malzemesi hazırlandığını… Beyin tümörü için taşınabilir otomatik mikro enjeksiyon cihazı üretildiğini, böylece cerrahi müdahaleye gerek kalmayacağını… Çocuklar için 3 boyutlu yazıcı tasarlandığını, elektrik üreten ve üstelik istediğiniz modelde kaplatabileceğiniz store perdeler üretildiğini biliyor musunuz?

DEVLETİN ZİRVESİ AÇILIŞA KATILIYOR


2. MMG Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi’nin açılışına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan katılarak konuşma yapacaklar. Açılış konuşmalarının ardından, katılımcılarla birlikte sergi alanı ziyaret edilerek milli ve yerli projeleri inceleyecekler.

Bu önemli etkinlikte; 100 kurum ve kuruluşun geliştirdiği inovatif projeler sergilenecek. Ayrıca iki gün boyunca 10 oturumda, alanlarında uzman 40 konuşmacı; Bilgi Ekonomisine Geçiş, Milli Teknoloji Hamlesi, Savunma, Uzay ve Havacılık Alanında Milli Projeler, Yerli ve Milli Ulaşım Teknolojileri, İklim Değişikliği ve Yeşil Teknolojiler, Yerel Kalkınma: Teknokentler ve Sanayi Kümelenmeleri, Enerjinin Depolanması ve Yeni Nesil Batarya Teknolojileri, Ar-Ge ve İnovasyonun Finansmanı, 5 G Teknolojilerinin Getirdiği Yerlilik ve Yenilik Fırsatları, Sivil Havacılıkta Başarılı Yerlileştirme ve Yenilik Hikâyeleri başlıklarında paneller gerçekleştirilecek.

Tüm bunlar ve daha fazlası, 6-7 Eylül’de Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenecek, 2. MMG Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi’nde, yediden yetmişe tüm Türkiye’nin karşısına çıkacak.


Bilim Sanayi ve Teknoloji BakanlığıEnerji ve Tabii Kaynaklar BakanlığıKalkınma Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı himayelerindeSağlık Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK, DEİK ve TOKİ'nin katkılarıyla düzenlenecek zirve kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından Üniversiteler, Teknoparklar, Kalkınma Ajansları ve Ar-Ge Merkezleri’ni Türkiye’nin geleceği için bir araya getirecek. Zirveye katılım için sadece argezirvesi.com adresinden ücretsiz kaydolmak yeterli.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER