Türk polis teşlkilatı 166. yıl dönümü kutlamaları

Türk polis teşlkilatı 166. yıl dönümü kutlamaları

Türk polis teşlkilatı 166. yıl dönümü kutlamaları
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Türk Polis Teşkilatının 166. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Ümraniye'deki ''Polis Hatıra Ormanı''na ağaç dikti.

Törende konuşan Çapkın, Türk Polis Teşkilatının 166. kuruluş yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutladıklarını belirterek, Ümraniye'deki Polis Hatıra Ormanı'nın 1990 yılında kurulduğunu anlattı.

Kurulduğu günden bu yana 20 bin civarında ağacın toprakla buluşturulduğunu ifade eden Çapkın, bu gün de ormana 2 bin 300 ağaç dikileceğini söyledi.

Çapkın, çevre ve ağacın son derece önemli olduğunu belirterek, ''Dünyada her şeyimiz olan oksijenin tek fabrikası yeşil ve ağaçtır. Dolayısıyla diktiğimiz her ağaç her birimiz için üretilecek oksijenin fabrikasıdır. Bu nedenle ağaç dikimi ve dikilen her ağacın korunması çok önemlidir'' dedi.

Bu tür etkinliklerin polis halk dayanışması açısından da önemli olduğunu vurgulayan Çapkın, ''Biz halkımıza hizmet için varız. Halkımıza hizmet ederken elbette çok riskli olaylarla karşılaşıyoruz. Bazen canımızı oraya koyuyor, bazen de şehit oluyoruz. Böyle bir meslek'' diye konuştu.

Çapkın, konuşmasının ardından Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ile İstanbul Çevre ve Orman Müdürü Mehmet Emin Birpınar'a, günün anısına birer plaket verdi.

Çapkın, daha sonra emniyet müdür yardımcıları, ilçe emniyet müdürleri ve öğrenciler eşliğinde ''Polis Hatıra Ormanı''na fidan dikti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER