TSM BESTE ÖDÜLLÜ GÜFTE, YARIŞMASI ÖN ELEMESİ SONA ERDİ

Uluslararası Lions Dernekleri 118-Y İstanbul Anadolu Yakası Federasyonu tarafından düzenlenen, Türk Sanat Müziği Beste Ödüllü GÜFTE (Şarkı Sözü) Yarışması ön elemesi sona erdi.

TSM BESTE ÖDÜLLÜ GÜFTE, YARIŞMASI ÖN ELEMESİ SONA ERDİ
TSM BESTE ÖDÜLLÜ GÜFTE, YARIŞMASI ÖN ELEMESİ SONA ERDİ

Uluslararası Lions Dernekleri 118-Y İstanbul Anadolu Yakası Federasyonu tarafından düzenlenen, Türk Sanat Müziği Beste Ödüllü GÜFTE (Şarkı Sözü) Yarışması ön elemesi sona erdi.

Kadıköy Belediyesinin desteklediği yarışmaya gönderilen üç yüzü aşkın güfte arasından, şartname kurallarına uyan 256 eser, ön eleme jürisi üyeleri Söz Yazarı Nedim Saatçioğlu ve Söz Yazarı Hasan Karakuş tarafından uzun ve titiz bir çalışma ile değerlendirildi.

Ön eleme; 24 Mart 2015 günü Lions Görsel ve Sahne Sanatları Proje Koordinatörü  Ln. Nesibe Müsevitoğlu ve Müzik Ödülleri Komite Başkanı Ln. Latife Güler ile Komite Başkan Yardımcısı Ln. Fatma Çelikbilek’in nezaretinde Lions Merkezi olan Kilercibaşı Köşkü’nde yapıldı.

Uzun saatler süren eleme sonucu, 10 eser finale kalırken, 4 eser de yedek olarak belirlendi.

Finale kalan eserler; 8 Nisan 2015 Çarşamba akşamı, Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi Meclis Binası Konferans Salonunda jürinin, halkın, sanatçıların,  basının ve Lionların katıldığı final konserinde yarışacaklar.

Final konserinde tanınmış söz Yazarları ve Bestekarlar; Nedim Saatçioğlu, Hasan Karakuş, Hüseyin Balkancı, Hülya Şenkul,  Talat Er, Sami Derintuna, Cengizhan Mutlu, Cem Adalı ve Bülent Nuran’ın yer aldığı jüri tarafından en iyi üç eser belirlenecek.

En iyi üç güfte; Bestekar Talat Er, Bestekar Cem Adalı ve Bestekar Bülent Nuran tarafından bestelenecek, diğer 7 Finalist ise mansiyon ile ödüllendirilecek.
Final gecesi bir konser de gerçekleştirilecek ve halka açık ücretsiz olacak.

Anadolu Yakası Lions Kulüplerinin, Kadıköy Belediyesi işbirliği ile düzenlediği diğer bir yarışma da,  Türk Sanat Müziği Amatör Ses Yarışması. Bu yarışmaya 18-45 yaş arası her yarışmacı katılabilecek. Müracaatlar 20 Nisan 2015 tarihine kadar devam etmekte.

Ön eleme sonucu dereceye giren 10 finalist, 17 Mayıs 2015 akşamı, Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salonda halka açık bir konser programında tekrar yarışacak ve ilk üç yarışmacı, Cumhuriyet altınları (3, 2, 1,) ile ödüllendirilecek, 7 finalist mansiyon alırken, 2 ayrı ses de Efsane Sesler kapsamında ünlü ses sanatçısı Yaşar Özel ve Gönül Yazar Özel ödülleri ile ödüllendirilecekler. 

Güfte Yarışmasında finale kalan eserler, rumuzları ve eser sahipleri aşağıdaki gibidir.

BESTE ÖDÜLLÜ TÜRK SANAT MÜZİĞİ GÜFTE ( ŞARKI ) YARIŞMASI FİNALİSTLERİ-2015



FİNALİSTLER

 

 

SÖZ YAZARI

RUMUZ

GÜFTE ADI

DR. NEDİM UÇAR

KORAY

GURBET AKŞAMI

EROL SAMBURKAN

AŞKIN

MURADIM YARIM KALDI

İBRAHİM ŞAŞMA

FİDAN

UÇURUM GÖZLERİN

MUSTAFA GÜZELTEPE

AKSGN

AKŞAMIN GÜNEŞİ ELVEDA DERKEN

NECATİ ÖZDENKOŞ

SİNA 4

SENSİN

RÜŞTÜ OKYAR

CAN EVİM

BİLMEZ GİBİ SEN BANA

SAADETTİN KAPLAN

BEDEV

GÖNÜL BİLMECESİ

SERAP ÖZ

DENİZ

AŞK OLSUN

SİBEL UNUR ÖZDEMİR

FELEK

YALANCI

YAŞAR ÇERİT

ARAF

HAYATIM



Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2015, 15:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER