Trabzon Uzungöl ziyaretçilerini bekliyor

Trabzon Uzungöl ziyaretçilerini bekliyor

Trabzon Uzungöl ziyaretçilerini bekliyor
Trabzon Uzungöl ziyaretçilerini bekliyor

Türkiye’nin ve Doğu Karadeniz’in en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl, her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünüyor. Bölgede bu yıl geçmiş yıllardaki kadar kar yağmamasına karşılık, soğuk hava nedeniyle önemli bir kısmı buz tutan Uzungöl, doğa tutkunlarına görülmeye değer bir manzara sunuyor.

Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl beldesi, Doğu Karadeniz’e gelen yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği mekanların başında geliyor. Her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği doğa harikası Uzungöl, Trabzon’a 99, Çaykara ilçesine 19 kilometre uzaklıkta ve deniz seviyesinden bin 90 metre yükseklikte bulunuyor.

Çevresindeki bitki örtüsü ve Haldizen deresinin önünün tıkanmasıyla oluşan göl, Alpler’i aratmayacak bir güzelliğe sahip. Yazın botanik amaçlı turlar, trekking, yamaç paraşütü, kışın da yüksek yaylalarında helikopterli ve kar motorlu kayak yapma imkanı bulunuyor. Ancak bu yıl kış mevsiminde yeterli kar yağışının olmamasından dolayı kış sporlarına yönelik aktiviteler yapılamıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER