TASARIM ATÖLYESİ KADIKÖY (TAK)'DA ENGELSİZ GÜNLER

Engelliler, mimar ve tasarımcıların birlikte çalışma yürüttüğü ‘Engelsiz Günler’ etkinliğinin 2 haftasını geride bırakıldı.

TASARIM ATÖLYESİ KADIKÖY (TAK)'DA ENGELSİZ GÜNLER
TASARIM ATÖLYESİ KADIKÖY (TAK)'DA ENGELSİZ GÜNLER

"Empatiksen Sempatiksin"

Engelliler, mimar ve tasarımcıların birlikte çalışma yürüttüğü ‘Engelsiz Günler’ etkinliğinin 2 haftasını geride bırakıldı

Kaldırım düzenlemesi yaparken, bank tasarlarken, mekan düzenlemesi yaparken ne kadar empati kurabiliyorsun? Kadıköy Belediyesi Tasarım Atölyesi (TAK)  2 haftadır bu sorunun yanıtını arıyor. Tasarımcılar, Mimarlar, engelliler 6 hafta sürecek Engelsiz Günleri'nde şehre, ulaşıma, tasarıma, iletişime dair her şeyi masaya yatırıyor.

İki haftası geride kalan etkinlik sonunda Engelsiz Pedal Derneği ve TAK tarafından katılım sertifikası da verilecek olan programda İlk iki hafta “Engel nedir? Kim engeller, kim engellenir, erişilebilirlik nedir? Empati mi, sempati mi?” gibi soruların yanıtları arandı.

Yoğun katılımın olduğu ve
11 Aralık tarihine kadar sürecek program başlıkları şöyle:


20 Kasım Perşembe Saat: 19.30 Herkes İçin Erişilebilir Bir Kamusal Alan!

Konuşmacılar; Melike Cengiz – (Mediha Turhan Tansel Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Eğitim Uygulama Merkezi Özel eğitim Öğretmeni) ve Oğuzhan Gürel – (M.E.B Beykoz Rehberlik ve Araştırma Merkezi Özel Eğitim Öğretmeni). Planlanan son çalışma ise gelen katılımcıların özelliklerini dikkate alarak sanat ve tasarım üzerine daha önce birlikte paylaştıklarını da kullanarak engelsizleştirme çalışmaları yapılacak. Oluşturulacak sanat yapıtları ve tasarımlar hepimizin hayatına nasıl eşit dokunacak veya erişilebilir, ulaşılabilir olması için ne yapabiliriz, sorularını çözümleyecekler.

27 Kasım Perşembe Saat: 19.30 Anlamak ve anlaşılmak-I Konuşmacı; Ersin Sinay –(Dil ve Konuşma Terapisti). Engelli bireylerde iletişim problemleri, yasadığımız dünya engelli bireylerin iletişim problemlerini nasıl kötü anlamda etkiliyor ve toplumsal pozitif iletişim ortamının önemi, birey olarak neler yapabiliriz? sorularını yanıtlayacaklar.

4 Aralık Perşembe Saat: 19.30
Anlamak ve anlaşılmak-II Konuşmacı; Ersin Sinay –(Dil ve Konuşma Terapisti). Engelli bireyleri tasarım sürecine nasıl katabiliriz? Alternatif iletişim metotları, görsel destek, broşür veya toplantılarda kullanılabilecek yöntem ve teknikler nasıl olmalıdır? sorularının yanıtlarını bulacaklar.

11 Aralık Perşembe Saat: 19.30
Engelli Hakları Mücadelesinin Bugünü ve Geleceği

Konuşmacı; Ayşen Yılmaz Öğüt – (Mimar- Engelli Hakları Atölyesi). Engelli Hakları Atölyesi'nden katılımcılar ve hocalar, tüm toplumun engelli olduğu gerçeğiyle yüzleşeceğimiz bir sunum ile TAK'da Engelsiz Günler'de olacaklar. Engellerin aşılmasının birlikte mücadele ile mümkün olacağını, çözüme ortak olamayanın ise sorunun bir parçası haline geleceğine işaret edecekler.

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2014, 22:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER