TAKIM TEZGAHLARI SEKTÖRÜNÜN KALBİ İSTANBUL’DA ATACAK

Avrupa’nın en büyük takım tezgahı kullanım ve tüketim hacmine sahip ülkeleri İstanbul’a geliyor.

TAKIM TEZGAHLARI SEKTÖRÜNÜN KALBİ İSTANBUL’DA ATACAK
 TAKIM TEZGAHLARI SEKTÖRÜNÜN KALBİ İSTANBUL’DA ATACAK


Avrupa’nın en büyük takım tezgahı kullanım ve tüketim hacmine sahip ülkeleri İstanbul’a geliyor.



10 MİLYAR DOLARLIK BULUŞMA

Avrupa’nın en büyük takım tezgahı kullanım ve tüketim hacmine sahip ülkeleri İstanbul’a geliyor. 2017 yılında 10 milyar dolarlık ithalat yapmış olan Avrupa Takım Tezgahları, Takım ve Aksesuarları Ticari Birliği’nin (CELIMO) üyesi olan 11 ülkenin temsilcileri, TİAD’ın ev sahipliğinde MAKTEK Avrasya 2018’de buluşacak. TİAD Başkanı Hakan Aydoğdu “10 milyar dolarlık dev bir ithalat hacmine sahip potansiyel alıcılar Türkiye’ye geliyor. Bunu TİAD olarak biz gerçekleştiriyoruz. Ülkemizin geçtiği ekonomik durum göz önüne alındığında, bu toplantının önemi bir kat daha artıyor” dedi.



Makine ve imalat sanayiinin temel üretim ve yatırım aracı olan takım tezgahları sektörünün Avrasya bölgesindeki en büyük fuarı MAKTEK Avrasya 2018, 2-7 Ekim tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Önde gelen 1.000’i aşkın firmanın katılacağı fuarda; TİAD’ın, 2000 yılından bu yana üyesi olduğu Avrupa Takım Tezgahları Takım ve Aksesuarları Ticari Birliği’nin (CELIMO) Yönetim Kurulu Ekim Dönemi Toplantısını 5 Ekim tarihinde MAKTEK Avrasya Fuarı’nda gerçekleşecek. 2017 yılı toplam ithalatı 10 milyar Dolar’ı aşan bir pazarı ve 1.200 adet takım tezgahı distribütörü firmayı temsil eden CELIMO üyelerinin Türkiye’de buluşacak olması, sektör adına büyük önem taşıyor. Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) Başkanı Hakan Aydoğdu, CELIMO toplantısının Türkiye’deki üretici ve ihracatçılar açısından büyük önem arz ettiğini belirterek “10 milyar dolarlık dev bir ithalata sahip olan ülkelerin temsilcileri Türkiye’ye geliyor. Bunu TİAD olarak biz gerçekleştiriyoruz. Ülkemizin geçtiği ekonomik durum göz önüne alındığında, bu toplantının önemi bir kat daha artıyor” dedi.


SEKTÖRÜN DEVLERİ GELİYOR

CELIMO toplantısına; birliği oluşturan, Almanya, Avusturya, Belçika, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya’nın temsilcileri ve ev sahibi olarak TİAD’ın katılacağını söyleyen Aydoğdu “Katılımcılar toplantıdan birkaç gün önce Türkiye’de olacaklar ve MAKTEK Avrasya Fuarı’nı da ziyaret ederek görüşmeler gerçekleştirecekler. Toplantı sonrasında ise İstanbul’u gezecekler” dedi. Toplantının ana başlıklarına da değinen Aydoğdu şu bilgileri verdi: “Takım tezgahları sektörü ticaretinin dünyadaki durumu, ülkelerin ticaretteki konumları, geliştirilen ve yürütülen sektörel projeler üzerinde yoğunlaşacak. CELIMO’nun son dönemdeki en önemli konu başlığı teknik eğitimler olarak öne çıkıyor. Bu konuda Mayıs ayında gerçekleşen Genel Kurul Toplantısı’nda Almanya temsilcisi Takım Tezgahları ve Aksesuarları Derneği (FDM) ve Türkiye temsilcisi Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) tarafından eğitim konusunda sunumlar yapıldı. Her iki ülke arasında eğitim alanında olası işbirlikleri doğdu. Bu toplantıda görüşmelerin detaylandırılması bekleniyor” dedi.



60 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

MAKTEK Avrasya 2018’e 70 ülkeden 60 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor. Çin ve Tayvan gibi milli katılımlara ek olarak Almanya, Rusya, İtalya ve Hindistan başta olmak üzere uluslararası katılımcılara ev sahipliği yapacak olan fuar; yurtdışından gelecek kamu ve sivil toplum örgütlerinin üst düzey yöneticilerini de ziyaretçi olarak ağırlayacak. 14 salonda toplam 120 bin metrekarelik alanda gerçekleşecek olan fuarda 1 milyar dolarlık iş hacmi oluşması planlanıyor.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109