Sultanbeyli Erzurumlular Derneğin'den Halep'e yardım

Sultanbeyli Erzurumlular Derneğinin organize ettiği Halep'e İnsanı Yardım kampanyası kapsamında hazırlanan beş tır insani yardım dualarla uğurlandı.

Sultanbeyli Erzurumlular Derneğin'den Halep'e yardım
Sultanbeyli Erzurumlular Derneğin'den Halep'e yardım
 
Sultanbeyli Erzurumlular Derneğinin organize ettiği Halep'e  İnsanı Yardım kampanyası kapsamında hazırlanan beş tır insani yardım dualarla uğurlandı.
Sultanbeyli Erzurumlular Dernek Başkanı Ali Sezer  konuşmasında  bugün  topladığımız yardımları kardeşlerimize ulaştırmak için tırlarımız yola çıkıyor. Hemen yanı başımızda cereyan eden olaylara duyarsız kalamazdık Bizde dernek olarak karınca kararınca kanayan yaraya mehlem olabilmek adına böyle bir kampanya başlattık. Kampanyamıza destek veren yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma ve iş adamlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. 100 bin liralık bir yardım için yola çıktık ama kısa zamanda hedeflediğimiz rakamın üzerine çıkmış olmamız da bizi ayrıca mutlu etti.  Bu güne kadar yaptığımız hizmetlerle hep ilk olduk buda bizim dernek olarak ilklerimizden biridir. Bu tür hizmetlere aralıksız devam edeceğiz dedi.

HALEP’E YARDIM TIRLARI DUALARLA UĞURLANDI

Kızılay Sultanbeyli Şube Başkanı Ali Bulut Sultanbeyli Erzurumlular Derneğine duyarlı davranışından dolayı teşekkür ediyoruz.  Organizasyonlarında Kızılay’ı tercih ettikleri içinde ayrıca teşekkür ediyoruz. Biz Kızılay olarak bu tür kampanyalarda derneklerimizin emrindeyiz. Sultanbeyli’de Kızılay adına hizmet veren gönüllü arkadaşlarımı da ayrıca teşekkür ediyorum dedi

Ak Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç de yardım kampanyasının içinde olan herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasını, “Bu bir sorumluluktur. Ülkemizde 3 milyon insanı misafir ederken, 6 milyon insanı Suriye’nin kuzeyinde  muhafaza etmek koaly değildir. İstanbul’da ki en büyük çalışmayı Sultanbeyli yaptı. Erzurumlular Derneğinede yaptığı çalışmadan dolayı ayrıca teşşekür ediyorum dedi.

Sultanbeyli belediye Başkanı Hüseyin Keskin konuşmasında Sultanbeyli Erzurumlular Derneği Gerek sosyal hizmetleriyle, gerek yardım hizmetleriyle, gerekse yapmış olduğu etkinliklerde Sultanbeyli’de hep önder olmuştur bu bağlamda dernek başkanı ve yönetimine teşekkür ediyoruz. Bizlere diyorlar ki Halep’te ne işiniz var. Onlara buradan sesleniyorum Halep’in nere olduğunu bilmek istiyorsanız Çanakkale’ye baksınlar. Lozan’da sınırları çizenler cetveli Halep’ten koysalardı Halep bizim bir ilimiz olacaktı.  Sultanbeyli’de 20 bin Suriyeliyi misafir ediyoruz bunların % 95 i Halepli. “Mülteciler misafirimiz olmaya başladığı andan itibaren olaya insani anlamda yaklaştığımızdan dolayı hemen mülteciler merkezimizi kurduk. Türkiye olarak dünyanın vicdanı olduk. Zulme uğrayanların geldiği büyük bir ülkeyiz. Ümmetin vicdanıyız. Sığınmacılar kelimesini doğru bulmuyorum. Onlar bizim kardeşlerimiz. Geçmişte birlikte yaşadık, düşmanlarımıza karşı birlikte savaştık. Bu söylediklerime itirazı olanları Çanakkale Şehitliğine götürmek isterim” diye konuştu.

Konuşmaların sonra Sultanbeyli Soğuksu Kuran kursu kurucusu Fetullah Aydın Hocanın muhteşem duasıyla yapılan uğurlama törenine Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Ak Parti ilçe başkanı Ali Sevinç, Sadet Partisi İlçe Başkanı Fetullah Bülbül, Kızılay Şube Başkanı Ali Bulut , Sultanbeyli Dernekler Platform Başkanı M.Şefik Erdem İl Dernek başkanları ve Kampanyaya katkı veren işadamları ve dernek yönetim kurulu üyeleri , , Kızılay şube yönetimi ve gönüllüleri ve Sultanbeyli  yerel yayın yapan basın mensupları katıldı.
600 çuval un, 5000 adet battaniye, 1000 adet,çocuk montu, 100 çift çocuk botu, 100 adet fareçe elbise, 100 adet bayan elbisesi,  100 adet bayan kazak, 850 paket çocuk bezi, 300 koli ped, 500 takım iç çamaşır, 50 teneke sıvı yağ, 50 çuval bulgur, 50 çuval pirinç, 50 çuval makarna, 50 koli margarin den oluşan üç tır Sultanbeyli’den yola çıktı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109