SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYELER DERNEĞİ BÜYÜYOR

37 Belediye üye, 30 Belediye sırada… Sosyal Demokrat Belediyeleri bir araya getirerek, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyeliği sürecine katkıda bulunmak ve AB belediyeleri ile Türkiye Sosyal Demokrat Belediyeleri arasında işbirliği çalışmaları yapmak amacıyla İstanbul da bululan 12 CHP’li belediyenin kurduğu Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM)hızla büyüyor. Halen üye sayısı 37 olan Sodem, haftasonu Silivri’de Trakya Bölgesi’nde bulunan Belediyelere tanıtım toplantısı düzenledi.

SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYELER DERNEĞİ BÜYÜYOR

İstanbul da bulunan 12 CHP’li belediyenin bir araya gelmesiyle 6 ay önce kurulan ve Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün Dernek Başkanlığını üstlendiği Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği tanıtım çalışması için Silivri’de Trakya Bölgesi’nde bulunan Belediye Başkanlarıyla bir araya geldi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın ev sahipliğinde Silivri Klassis Otel’de bir araya gelen  Belediye Başkanlarına, Sodem’in kuruluş sürecini anlatan Kadıköy Belediye Başkanı ve Sodem Yönetim Kurulu Başkanı Selami Öztürk, Sodem’in Belçika da büro açarak, Türkiye’nin AB’ye katılımı sürecine katkı sunacağını, tanıtım çalışmaları yapacağını ve AB Fonlarından Türkiye’deki Sosyal Demokrat Belediyelerin de yararlanmaları konusunda faaliyetlerde bulunacağını söyledi. Öztürk  şöyle konuştu:

“Derneğimizin amacı, Türkiye’nin AB’ye katılım sürecinde Sosyal Demokrat Belediyeler olarak katkı sunmak, Türkiye’deki Sosyal Demokrat Belediyeler ile Avrupa Birliği belediyeleri arasında ortak proje üreterek işbirliği yapmak, sosyal ve kültürel aktiviteler düzenleyerek bu sürece olumlu katkıda bulunmak istiyoruz.  İstanbul da bulunan Kartal, Maltepe, Ataşehir, Adalar, Avcılar, Büyükçekmece, Silivri, Sarıyer, Bakırköy, Beşiktaş ve Çatalca Belediyeleri ile bir araya gelerek Sodem’i kurduk. 12 Olan üye sayımız şuanda 37’ye yükseldi. Üye sayımız her geçen gün artıyor.”

“BELEDİYELER BİRBİRLERİNE SAHİP ÇIKACAK”


 Başkan Öztürk, Sodem, yurt dışında tanıtım, AB ilişkileri ve fonlardan yararlanma çalışmaları dışında Türkiye’ dede kendi aralarında eğitim, dayanışma, yardımlaşma ve işbirliği çalışmaları yapacağını da kaydederek şöyle kunuştu:
“ Sosyal Demokrat  belediyeleri itibarsızlaştırma çalışmalarına karşıda,  Sodem’in çatısı altında  sırt sırta vererek birbirimize sahip çıkacağız. Sodem’in  çatısı altında  Sosyal Demokrat Belediyeler bir araya gelip sorunlarını, konuşup, tartışıp çözüm bulacak. Ayrıca ortak projeler yaparak, birlikte çalışma yapacaklar.”

TRAKYA BÖLGESİNDEN 30 BELEDİYE BAŞKANI KATILDI


Sodem’in Silivri’deki tanıtım toplantısına Trakya Bölgesi’nde bulunan 34 CHP’li belediyeden 30 Belediye Başkanı katıldı. 4 Belediye Başkanı ise mazeret bildirerek toplantıya gelemediler. Tanıtım toplantısına katılan belediye başkanları, toplantı sonunda  sorunlarını ve isteklerini dile getirerek, Sodem’in kurulmasından duydukları memnuniyeti belirtiler. Belediye Başkanları kısa sürede Sodem’e  üye olmak için gerekli prosedürleri tamamlayacaklarını da kaydettiler.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER