SİVASLI SANATÇILARIN TÜRKÜ GECESİ COŞKULU GEÇTİ

Kartal Belediyesi ve Sivaslı Sanatçılar Derneği ile birlikte Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik yoğun ilgi gördü.

SİVASLI SANATÇILARIN TÜRKÜ GECESİ COŞKULU GEÇTİ
SİVASLI SANATÇILARIN TÜRKÜ GECESİ COŞKULU GEÇTİ

Kartal Belediyesi ve Sivaslı Sanatçılar Derneği ile birlikte Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik yoğun ilgi gördü.

Kültür Müdürlüğü’nden sorumlu Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Başkan Danışmanı Özbey Pekşen, Kartal Muhtarlar Derneği Başkanı Salim Coşar ile Mahalle Muhtarları Soner Eker, İlhan Düzülütaş, Ferhat Aslan, Mustafa Koç’un da katıldığı, Sivas köy-kasaba dernek başkanları ile THM Topluluğu Şefi Yakup Esen’in izlediği etkinlikte Sivas türkülerinin yanı sıra farklı yörelerden de sanatçılar türküleri seslendirdi.

Sivaslı Sanatçılar Dernek Başkanı Ünal Taşlık’ın sunuculuğunu yaptığı gecede kendi bestelerinden oluşan Sivas Türkülerini de okudu. Sivas Vizyon 58 TV’nin çekim yaptığı gecede çok sayıda sanatçı sahne aldı. Etkinlikte bir konuşma yapan Kültür Müdürlüğü’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz’ün kültür ve sanata verdiği önem yanında 230 aşkın farklı projeyi Kartal’da uyguladığını belirtip sosyal belediyecilik anlayışı ile “önce insan”yaklaşımı ile belediyecilik yaptıklarını söyledi.

Gürer, Kartal’ın farklı illerden gelen göçlerle oluşan bir bölge olduğunu ve yerel kültürlerin Kartal’da yaşamasını önemsediklerini belirterek, “Her yerel kültüre kapımız açık ve destekliyoruz ama bütün bunların buluştuğu Kartal’da Belediye Başkanımız Op. Dr Altınok Öz’ün de vurguladığı gibi bizi bir kılan “Kartal’ı seviyoruz” yaklaşımında da hep birlikte buluşuyoruz. Kartal’ın gelişimi için çalışıyoruz.” dedi. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal’ın Anadolu yakasının da kültür ve sanatın merkezi olması adına çalışmalara devam edeceklerini belirtti. Sanatçıların söyledikleri türkülerle Anadolu’nun farklı yörelerinin anımsandığı gecede Kartal Muhtarlar Derneği Başkanı Salim Coşar ve Uğur Mumcu Mahallesi Muhtarı Soner Eker’de sanatçılar adına Ünal Taşlık’a bir plaket sundu.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2015, 18:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER