SICAK BODRUM YAZ AKŞAMINDA "GÜLME FELSEFESİ" KONFERANSI

Nesibe Müsevitoğlu Moderatorlügünde 7 Ağustos 2019 akşamı Bodrum Turgutreis My Marin Otel'de gerçekleştirildi.

SICAK BODRUM YAZ AKŞAMINDA "GÜLME FELSEFESİ" KONFERANSI
 SICAK BODRUM YAZ AKŞAMINDA "GÜLME FELSEFESİ" KONFERANSI
Nesibe Müsevitoğlu Moderatorlügünde 7 Ağustos 2019 akşamı Bodrum Turgutreis My Marin Otel'de gerçekleştirildi. 



Dr. Ufuk Yaltıraklı ile "GÜLME FELSEFESİ" Konulu Felsefe toplantısı, 

Berlin Felsefe akşamları ile ünlü Felsefe Doktoru ve Terapist Dr. Ufuk Yaltıraklı ile Nesibe Müsevitoğlu;  dört yıl önce Berlin - İstanbul Felsefe Köprüsünü,  üç yıldır da Berlin - Bodrum  Felsefe Köprüsünü oluşturdular. 

Bodrum Felsefe Akşamları’nın  bu  yazki etkinliğinin konusu olan “Gülme Felsefesi” mitolojinin gülen tanrılarıyla başladı. Daha sonra felsefe tarihinin sürekli gülen filozofu Demokritos’un onu tedavi etmeye gelen hekim Hippokrates ile olan kurgusal sohbetinden yaşamın anlamsızlığına karşı gülmenin bir ilaç olabileceğini öğrendik. Tarihteki yolculuğumuza Ortaçağ ve Rönesans ile devam edip Roterdamlı Erasmus’un Bayan Stultitia’sıyla tanıştık. “Deliliğe Övgü”,  deli olduğunu söyleyen Stultitia’nın toluma ve alışılmış olana alaycı eleştirisindeki hem doğru olanın hem de yanlışın bir aradalığı sanki bize yaşamın kendisi hakkında bir ders niteliğindeydi; hem de bir delinin ağzından .!! Daha sonra Rönesans’ın dehası Rabelais’in iki deviyle tanıştık: Gargantua ve Pantagruel’in toplumsal kuralları ironileriyle ve düşündürücü gülmeleriyle nasıl eleştirdiklerini dinledik. Dr.Ufuk Yaltıraklı tarihten verdiği bu zengin örneklerden sonra gülmenin, yaşamımızda anlamsız olanı bize gösterme gibi bir işlevi olabileceği üzerinde durdu. Düşündürücü gülmenin ‘normal’ olandaki normalsizliği (anlamsızlığı) açığa çıkarabileceğini çeşitli örneklerle sundu. Büyük bir ilgi ve katılımla gerçekleşen bu felsefe akşamı herkesin tadına doyamadığı bir yaz gecesi oldu.
 Turgutreis'in en güzel lokasyonunda, Marina'nın karşısındaki Sempatik Marin Otel'de gerçekleştirdiğimiz konferansa felsefeye ilgi duyan Bodrumlular yanı sıra, Istanbul ve Izmir'den Felsefeye ilgi duyan yüze yakın dinleyici katıldı.
Caddebistan Sahil Lions Kulübü Kurucusu Ln. Nesibe Müsevitoğlu'nun  kulübü adına organize ettiği  ve  moderatorlüğünü yaptığı konferansa ayrıca  Lions camiasından da çok sayıda  Lion katıldı.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109