SHERATON GRAND, DOWN ŞEFLER PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİYOR

SHERATON GRAND, DOWN ŞEFLER PROJESİNİ HAYATA GEÇIRIYOR SHERATON GRAND İSTANBUL ATAŞEHIR, İSTANBUL DOWN SENDROMU DERNEĞİ İŞBİRLİĞİYLE TÜRKİYEDE İLK DEFA YAPILACAK OLAN DOWN ŞEFLER PROJESİNİ HAYATA GEÇIRIYOR .

SHERATON GRAND, DOWN ŞEFLER PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİYOR
 SHERATON GRAND, DOWN ŞEFLER PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİYOR 

 SHERATON GRAND İSTANBUL ATAŞEHIR,  İSTANBUL DOWN SENDROMU DERNEĞİ İŞBİRLİĞİYLE TÜRKİYEDE İLK DEFA YAPILACAK OLAN DOWN ŞEFLER PROJESİNİ HAYATA GEÇIRIYOR
23 hafta sürecek atölyeler ile Down sendromlu gençler hem mutfak becerileri kazanacak, hem de alacakları eğitim ile gelecekte mutfak sektöründe iş bulma imkanını yakalayacak.

Sheraton Grand İstanbul Ataşehir, Down sendromlu gençlerin hayata katılmasına ve mutfak becerilerini geliştirerek kendi yiyeceklerini hazırlamalarına destek olmak amacıyla özel bir proje başlatıyor. İstanbul Down Sendromu Derneği öncülüğünde 23 hafta boyunca devam etmesi planlanan proje kapsamında, Down sendromlu gençler, otelimizin Mutfak Şefi Özkan Acar ve ekibinin mutfak eğitimlerine katılacak. Gençler, eğitimleri tamamladıklarında hem mutfak becerileri kazanacak, hem de program sonunda alacakları eğitim belgesi ile yiyecek-içecek sektöründe iş bulma imkanına kavuşacak.

Sheraton Grand İstanbul Ataşehir Genel Müdürü Soner Metin ;İşbirliği kapsamında İstanbul Down Sendromu Derneği bünyesinde hayata geçirilecek proje ile ilgili duyduğu mutluluğu şu sözlerle anlattı: “Engelli çocuklarımızın turizm sektörüne ve hayatlarının her alanına aktif bireyler olarak katılmalarına katkıda bulunacak bu projenin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Sheraton Grand İstanbul Ataşehir yönetimi olarak engelli gençlerimizin yeteneklerini geliştirmelerinde  ve öğrenecekleri mutfak becerileriyle yaşamlarında beslenme konusunda daha bağımsız ve yaratıcı olmalarını sağlayacağız. Bizim başlattığımız bu projenin diğer otellere de örnek olacağına ve toplum olarak Down Sendromlu gençlerimizi kabullenme düzeyini de artırarak toplumsal bütünleşmemize olumlu yansımaları olacağına inanıyorum.”

Soner Metin, projeyle ilgili yaptığı açıklamada İstanbul Down Sendromu Derneği ile birlikte topluma katkı sağlayan bir projeye imza atmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Metin, “ Mutfak Şefimiz Özkan Acar önderliğinde, 23 hafta  boyunca her hafta ikişer saatlik eğitimler düzenleyeceğiz. Bu projeyle Down sendromlu gençlerimize gündelik hayatlarında kullanabilecekleri yeni beceriler katmayı ve onlara gelecekte mutfak sektöründe kariyer yapabilmeleri için gerekli tecrübeyi kazandırmayı hedefliyoruz. ”dedi.

“ENGELLİ ÇOCUKLARIMIZIN TOPLUMSAL BÜTÜNLEŞMESİNE KATKI SAĞLAMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ”

Soner Metin, down sendromlu gençlerin toplumsal bütünleşmesine katkı sağlayan bir projeye imza atmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Sheraton Grand İstanbul Ataşehir ‘de şubatın ikinci haftası itibariyle başlayacak olan proje profesyonel olarak uygulanmakta olan Aşçılar federasyonu eğitim programının Down Sendromlu gençlere özel olarak uyarlanmış formatına dayanıyor. 23 haftalık eğitim programı, gıda sağlığı, hijyen, iş güvenliği, beslenme, temel besinler ve sağlıklı menüler, mutfakla tanışma gibi alanları kapsıyor. Toplumsal faydanın artırılması amacıyla program sonunda “Down Şeflerden Tarifler” içeren final kitapçığıyla başta Down Sendromlu bireyler ve aileleri olmak üzere tüm topluma sağlıklı ve temel beslenme rehberi sunmayı amaçlıyor.


Sheraton Grand İstanbul Ataşehir Hakkında:
Sheraton Grand İstanbul Ataşehir, finans merkezi olarak gelişen Ataşehir’de, 80 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirildi. 30.000 m² kapalı alana kurulu 27 katlı otel; Adalar ve Marmara Denizi manzarasına sahip, geniş hacimli ve yüksek tavanlı 165 modern misafir odasıyla hizmet vermektedir. İki ayrı servis sağlayıcısından internet ağı oluşturan otel, bir iş oteli olarak konukların tüm internet ihtiyaçlarına hızlı, kesintisiz ve etkin çözüm sunmaktadır. İleri teknolojiyle donatılmış, ikiye bölünebilen 1084 m²’lik kolonsuz balo salonuna sahip Sheraton Grand İstanbul Ataşehir; 13 toplantı odası, sigara içme alanları, 1000 m²’lik açık teras alanı ve City Brasserie Restoran ve Teras Bar ile konuklarını ağırlamaktadır.

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2017, 10:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER