Sermet Erkin, Çocuklara oynuyorum diye oyunu çocuklaştırmıyorum

MSKM'de 2 gösteri yapan Sermet Erkin ile kısa bir söyleşi, ‘Çocuklara oynuyorum diye oyunu çocuklaştırmıyorum’

Sermet Erkin, Çocuklara oynuyorum diye oyunu çocuklaştırmıyorum
 Sermet Erkin, Çocuklara oynuyorum diye oyunu çocuklaştırmıyorum

MSKM'de 2 gösteri yapan Sermet Erkin ile kısa bir söyleşi, ‘Çocuklara oynuyorum diye oyunu çocuklaştırmıyorum’


Yaptığı gösterilerle her yaştan insanın beğenisini kazanan Sermet erkin illüzyon gösterisi ile Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde sahne aldı. Sermet Erkin’in gösterisini 2 seansta 662 çocuk izledi.

Sahneye çıktığı ilk andan itibaren çocuklarla kurduğu iletişimle dikkat çeken Erkin, gösteri süresince temponun hep üst düzeyde kalmasını sağladı.
Seyirciler arasından seçtiği çocukları da sahneye alan Erkin yaptığı gösterilerle büyük beğeni topladı.



 Sermet Erkin ile kısa bir söyleşi

45 yıldır illüzyon gösterileri yapan Sermet Erkin gösteri sonrası sorularımızı yanıtladı.
Erkin, geçtiğimiz yıl da MSKM’de iki gösteri yaptığını, çocukların tepkilerinden ve gösteriye katılımlarından memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Erkin, bugüne kadar Bodrum ve Yüksekova haricinde Türkiye’nin her yerinde sahne aldığını belirterek, “Mesleğimin 45. yılındayım. Sahne aldığım her yerde aynı ciddiyet ve istekle yaptım gösterilerimi” dedi.

“Önemli olan gösteriye gelenlerin mutlu olması…”

Erkin’in gösterisini izlemeye gelen çocuklarla iletişimi hakkında yaptığı açıklama ise dikkat çekici: “Özellikle küçük yaş grubundaki izleyicilerime çocuklar diye hitap etmiyorum, çünkü onlar genç… Onlara genç diyerek motive etiğimi düşünüyorum. Önemli olan gösteriye gelenlerin mutlu olması…  Onlar mutluysa sorun yok demektir. Beni bir gece gösterisine de çağırsanız aynı şeyleri yaparım. Çocuklara oynuyorum diye oyunu çocuklaştırmıyorum.”

Sermet Erkin,  kendisini çocukken izleyenlerin artık kendi çocuklarını hatta torunlarını gösterilerine getirdiğine dikkat çekerek, “Bu çok güzel bir şey aslında, ektiğim tohumlar yeşermiş oluyor. Sahnede hala böyle gösteri yapabilmek insanı mutlu ediyor. Bu yaşta iki seans yapabilmek kolay değil. Yarın bir gösterim daha var. Sürekli çalışıyorum” şeklinde konuştu.
Sermet Erkin 45 yılın kendisine kazandırdığı en önemli şeyin seyircilerle kurduğu iletişim ve mutluluk olduğuna dikkat çekerek, “Ben bu işi sevdiğim için yapıyorum. Sevmesem yapamam. Beni ayakta, zinde tutan da sevdiğim işi yapmam” şeklinde konuştu.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109