SAKARYA’NIN 2 PROJESİ TÜRKİYE FİNALİNDE

SAKARYA’NIN 2 PROJESİ TÜRKİYE FİNALİNDE

SAKARYA’NIN 2 PROJESİ TÜRKİYE FİNALİNDE
Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Proje Tabanlı Beceri Yarışmasının 7. Bölge Finali İstanbul’da yapıldı

Ankara, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Tekirdağ ve Sakarya illeri birincilerinin katıldığı bölge finalinde; Tasarım ve Uygulama Hizmetleri Grubunda Serdivan Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin “Yaşam Kuşağı” adlı projesi ile Sağlık Hizmetleri Grubunda Sapanca Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin “Termostatlı Organ Nakli Poşeti” adlı projesi birinci olarak Türkiye Finalinde yarışmaya hak kazandı.

Ataşehir Zübeydehanım Öğretmenevi’nde dört gün süren yarışmalarda Sakarya projelerinin başarı göstermesi büyük sevince neden oldu. Proje Tabanlı Beceri Yarışması İl Koordinatörü Turgut Özbek ile İl Milli Eğitim Ar-Ge Biriminden Ziya Özbek’in ekiplerimizle yakından ilgilendiği yarışmalarda birinci olan projeler 4-8 Nisan tarihlerinde Ankara’da yapılacak Türkiye Finalinde Sakarya’yı temsil edecek.

Sakarya’ya bölge birinciliği kazandıran projelerden; Serdivan Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin “Yaşam Kuşağı” isimli projesini Danışman Öğretmen Dilek Balcı Saygılı’nın öncülüğünde öğrenciler Berfu Demirtaş ve Ebru Kısa hazırlarken, Sapanca Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin “Termostatlı Organ Nakli Projesi”ni Danışman Öğretmen Metin Aytekin’in öncülüğünde öğrenciler Belgin Ata ve Elif Yılmaz gerçekleştirdi.

Proje Tabanlı Beceri Yarışması bölge finalinde birinci olan projelere ödüllerini Sakaryalıların yakından tanıdığı İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya verdi. Hendek ilçesinde uzun yıllar kaymakam olarak görev yapan İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, ilimizin projelerde başarı göstermesinden büyük memnunluk duyduğunu ifade ederken, çok sevdiği Sakarya’ya selam ve sevgilerini gönderdi.

ÇARK HABER
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER