ŞAHKULU ALEVİ AKADEMİSİ’NDE DÖRDÜNCÜ DÖNEM BAŞLADI

24 Kasım'da başlayan yeni dönem 23 Aralık Cumartesi gününü kadar sürecek. 10 hafta her Cumartesi devam edecek akademide toplam 60 ders yapılacak.

ŞAHKULU ALEVİ AKADEMİSİ’NDE DÖRDÜNCÜ DÖNEM BAŞLADI
 ŞAHKULU ALEVİ AKADEMİSİ’NDE DÖRDÜNCÜ DÖNEM BAŞLADI

Şahkulu Alevi Akademisi’nde dördüncü dönem başladı. 24 Kasım'da başlayan yeni dönem 23 Aralık Cumartesi gününü kadar sürecek. 10 hafta her Cumartesi devam edecek akademide toplam 60 ders yapılacak.

Şahkulu Alevi Akademisi’nin dördüncü döneminin ilk gününde konuşan Şahkulu Sultan Vakfı Başkanı Mehmet Çamur şunları söyledi:


İlgisi olanlara Aleviliği, tarihsel, felsefik, sosyolojik ve antropolojik açıdan inancımızı öğretmek ve bu konuda araştırma yapmayı özendirmek amacıyla bu programı uyguluyoruz. Bu konuda eksikliklerimiz olabilir, gelecek eleştirileri içtenlikle karşılayacağımızı ve düzeltmek için çaba göstereceğimizi bilmenizi isteriz.

Şahkulu 1996’dan bu yana çeşitli formatlarda bu tür çalışmalar yaptı. Bizim için çalışmaların sürekliliği önemli. Aslolan bu çalışmayı, üniversitelerde Lisans ve Yüksek Lisans çalışmalarıyla birleştirmek ve ciddi bir akademiye dönüştürmek…



Şahkulu Alevi Akademisi’nde bugün, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Zeynep Oktay "Kaygusuz Abdal'ın Dinsel Öğretisi" isimli sunumunu yaptı. Arkasından Hüseyin Elmas Dede, “Alevilikte Düşkünlük ve hukuk” konusunu anlattı. Akademinin son iki dersinde de Şahkulu Sultan Dergahı Vakfı Başkanı Mehmet Çamur, “Alevilik'te Terimler – Deyimler” konusunu işledi.

ŞAHKULU SULTAN KÜLLİYESİ MEHMET ALİ HİLMİ DEDE BABA ARAŞTIRMA EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI

Adres : Merdivenköy Mahallesi. İmam Ramiz Tekkealtı Sokak. No: 7 Kadıköy / İstanbul

Telefon : 0216 368 55 25 Faks: 0216 385 64 49
E-Posta: [email protected]



Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2017, 17:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER