Nietzsche’nin “güç istenci” kavramına değinildi.

Lions’un Merkezi Tarihi Kilercibaşı Köşkü’nde Felsefe Doktoru Ufuk Yaltıraklı’nın anlatımı ile Nietzsche’nin “güç istenci” kavramına değinildi.

Nietzsche’nin “güç istenci”  kavramına değinildi.
 Nietzsche’nin “güç istenci”  kavramına değinildi.
Lions’un Merkezi Tarihi Kilercibaşı Köşkü’nde Felsefe Doktoru Ufuk Yaltıraklı’nın anlatımı ile Nietzsche’nin “güç istenci”  kavramına değinildi.
Ululararası  Lions 118-Y İstanbul Anadolu yakası Federasyonu Felsefe Komitesi organizasyonunda, Liay Vakfı Merkezi Tarihi Kilercibaşı Köşkünde, 30 Kasım akşamı,  çok beğenilen ve ilgiyle izlenen bir felsefe toplantısı gerçekleştirdi.
Lions Yönetim Çevresi 1. Kesim Başkanı Ln. Nesibe Müsevitoğlu’nun modaratörlüğünü yaptığı toplantıda, Berlin’de yaşayan konuk konuşmacı Terapist ve Felsefeci Dr. Ufuk Yaltıraklı salonu tıklım tıklım dolduran davetlilere ‘Nietzsche ve Yaşam’ başlıklı bir konuyu anlattı. Konuşmacı özellikle Nietzsche’nin biyografisindeki önemli kırılmaları ve bu kırılmaların hangi felsefi düşüncelere yol açtığını dile getirerek Nietzsche konusunda sık yapılan bir hatayı detaylarıyla anlattı.

Bu, Nietzsche’nin ‘güç istenci’ (Der Wille zur Macht) kavramıydı. Bu kavramın başkasını ezmek ya da başkaları üzerinde egemenlik kurmak anlamı taşımadığını, tersine insanın bir oluş olarak kavranması gereken yaşamındaki zevk ve acının birlikte oluşturdukları dinamiğin kavranması ve geliştirilmesi temeline dayandığını vurgulayan Dr.Yaltıraklı, söz konusu bu yaşam dinamiğine engel olan değerlerin yeniden değerlendirilmesini Nietzsche’nin kendine dert edindiğini dile getirdi.
Felsefeye ilgi duyan çok sayıda dinleyicinin katıldığı toplantıda,  Emekli Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman, Prof.Dr. Niyazi Öktem, Prof. Dr. Salih Yaşlak gibi isimler de vardı.
Yaltıraklı; toplantının sonunda,  izleyicilerin konu ile ilgili sorularına sorulara cevap verdi.
Lions Felsefe Komitesi Başkanı Ln. Rahmi Makul, Ln. Nesibe Müsevitoğlu ve Federasyon Başkanı Ln. Mahmut Tanyol konuşmacıya Teşekkür belgesini verdikten sonra, felsefe sohbetine köşkte verilen kokteylde devam edildi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER