NEVRUZ BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Her yıl 21 Mart’ta kutlanan Nevruz Bayramı bu yıl da İstanbul’un bahar havasında büyük coşkuyla kutlandı.

NEVRUZ BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
 NEVRUZ BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN


Her yıl 21 Mart’ta kutlanan Nevruz Bayramı bu yıl da İstanbul’un bahar havasında büyük coşkuyla kutlandı.


İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Topkapı Kültür Parkı'nda Nevruz kutlamalarına katıldı. Uysal, "Baharın gelişiyle Türk coğrafyamıza kardeşlik, barış, sevgi, birlik ve beraberlik gelmiş olur" dedi.
Her yıl 21 Mart’ta kutlanan Nevruz Bayramı bu yıl da İstanbul’un bahar havasında büyük coşkuyla kutlandı. Etkinlikte gazetecilere açıklama yapan Başkan Uysal, "Baharın gelişiyle Türk coğrafyamıza kardeşlik, barış, sevgi, birlik ve beraberlik gelmiş olur. Bütün milletimizin nevruzunu kutluyorum" dedi.


İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde Topkapı Kültür Parkı’ndaki etkinliklerde İstanbul Valisi Vasip Şahin ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal demir döverek yumurta tokuşturdu.

Türk Cumhuriyetlerinden her yaştan öğrenicinin aileleriyle birlikte katıldığı Nevruz etkinliğine ayrıca, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, İstanbul Merkez Komutanı Tuğgeneral Sadettin Alp Ergin, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bürokratları ve Türk Cumhuriyetlerin İstanbul başkonsolosları ile davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın seslendirdiği marşlar katılımcılar tarafından coşkuyla dinlendi.

Kazakistan, Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan ve Kırgızistan'ın yerel danslarının sahnelendiği programda ayrıca TRT sanatçıları da Türküler seslendirdi.

-Nevruz Kardeşlik ve Barış Anlamına Gelir-
Başkan Uysal, stantları ziyareti sırasında gazetecilerin sorusu üzerine nevruzun birlik, beraberlik ve kardeşlik anlamına geldiğini söyledi.

Başkan Uysal, "Baharın gelişiyle Türk coğrafyamıza kardeşlik, barış, sevgi, birlik ve beraberlik gelmiş olur. Bütün milletimizin nevruzunu kutluyorum" dedi.

-Beraberliğimizin Yeniden Perçinlendiği Bir Gün-
İstanbul Valisi Vasip Şahin de Nevruzun, Türkiye'ye, tüm millete, gönül coğrafyasına mutluluklar getirmesini ve barışa vesile olmasını dileyerek, "Bugün hepimizin bir arada olduğu birlikte sevindiğimiz, milli birlik ve beraberliğimizin yeniden perçinlendiği bir gün. İnşallah bugünlerin kıymetini bilerek, geleceğimizi de bugünlerden aldığımız ortak duyguyla, ortak gelecek hedefiyle hep beraber gerçekleştirmiş oluruz. Hep berebare geleceğimeze yürümüş olururuz" diye konuştu.

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz programda yaptığı konuşmada, Mart ayının, Türklerin tarihinde kendisine mahsus izlerinin, hatıralarının olduğunu, millet olma yolunda özel anlamı bulunduğunu söyledi. Nevruz’un Türk tarihinde köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirten Yılmaz şöyle devam etti: “Biz bunu bugün bir şölen havasıyla kutluyoruz. Nev ‘yeni’, ruz ‘gün’ anlamına geliyor ve bir başlangıcı, bir yeniliği ifade ediyor. Her toplumun kendisine mahsus örfü, adeti, geleneği vardır. Milletleri millet yapan, güçlü yapan, millet olarak devam etmesini sağlayan en önemli unsurların başında bu değerlerini sahiplenmek ve yaşatmak gelir. Geleneklerimiz, örflerimiz ve adetlerimiz, bizim bir olmamızda, beraber olmamızda çok önemli bir yer tutar."

Törende daha sonra yumurta tokuşturarak, demir döven Vali Şahin ve Başkan Uysal nevruz ateşi başında objektiflerin karşısına geçti.

Vali Şahin ve Başkan Uysal Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Tataristan çadır ve stantlarını ziyaret ederek, ikram edilen yöresel yemek ve içeceklerin tadına baktılar ve yöresel kıyafetleri giyerek basın mensuplarına poz verdiler.

 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER