‘Mutluluğun Sırrı Doğru İletişim’

İletişim Uzmanı Gurbet Altay (ZONDEF Başkanı) konuşmacı olarak katıldığı ‘Mutluluğun Sırrı Doğru İletişim’ konulu konferans, Zonguldak Çaycuma'da gerçekleştirildi.

‘Mutluluğun Sırrı Doğru İletişim’

Mutluluğun Sırrı Doğru İletişim’ 

İletişim Uzmanı Gurbet Altay (ZONDEF Başkanıkonuşmacı olarak katıldığıMutluluğun Sırrı Doğru İletişim’ konulu konferans, Zonguldak Çaycuma'da gerçekleştirildi.

Konferansa Toplumsal Gelişim ve İletişim Uzmanı Gurbet Altay (ZONDEF Başkanı konuşmacı olarak) katıldı. Etkinliğe, Çaycuma Milli Eğitim müdürü Mehmet Özdemir, İmam Hatip Lisesi Müdürü Selami Özduran, İmam Hatip Orta Okulu müdürü İhsan Günay, İlçe Murakıbı Cemalettin Torun, Müftülük şube müdürü Erdal Oruçoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Zonguldak Dernekler Federasyonu Başkanı Gurbet Altay konuşmasında, Doğru iletişim ile ilgili bilgi verdi. Altay; "Sabah uyandığımız andan gece yattığımız ana kadar bütün bir günümüz iletişimle doludur. Eğer kişi, kendisiyle mutlu ise, tüm bu verilen örneklerde ve yaşamı boyunca diğer bireyler ile de doğru iletişim kurabilir ve stressiz bir gün ve hatta bir ömür geçirebilir. İnsanların dışa dönük mü yoksa içe dönük mü olacakları doğuştan belli oluyor. Ne derece kendilerini geliştirip geliştirmeyecekleri ise sadece ailede bitiyor. İçe dönük kişiler enerjilerini iç dünyalarındaki duygu yoğunluğu, hisler, odaklanmalar ve düşüncelerinden alırlar. Kararlarını genellikle kendi kişisel doğrularını esas alarak verirler ve çevrelerine danışmadan, akıl almadan içten yaparlar. Sessiz bir yaratıcılık iç dünyalarında dolanır durur. Eğer bulunduğu ailede de iletişime önem verilmiyor ve huzur hep ikinci planda kalan bir durum oluyorsa bu kişilerin işleri daha da zorlaşıyor. En başında da belirttiğim gibi, eğer kişi kendiyle mutluysa doğru iletişim kurmak için uzman olmasına gerek yoktur. O zaten doğuştan uzmandır. En önemli nokta ise, kişinin kendiyle ne derecede mutlu olabildiği ise, sadece ve sadece geldiği ve yetiştiği aile yapısına bağlıdır. Mutlu, huzurlu ve sakin bir ailede yetişen insanların genellikle dış dünya ve diğer canlılarla sorunu olmaz, tanıdık tanımadık her insanla doğru iletişim kurabilme potansiyeline sahiptir.

Aile içinde bazen yanlış iletişim kurabiliriz, bizim çocuklarımız için hedef koyma lüksümüz yok bırakalım kendi hedeflerini kendileri seçsinler, bırakalım hata yapsınlar, doğruyu anlatalım ama diretmeyelim. Çocuklarımıza güvenelim.

Çocuklarımıza Yalan söylememelerini, yalanın kötü olduğunu anlatmalıyız, Yalanın küçüğü, beyazı yoktur.

Yalan yalandır, küçüğü, büyüğü, beyazı karası yoktur. Tamamı kömürdür! Aile hayatını zedeleyen en dehşetli kötü hasletlerdendir. Zira, en başta güveni, sonra saygıyı zedeler. Ardından sevgiyi ve diğer ulvî hasletleri...

Kötü alışkanlıkların büyüklerinden olan yalan, insanlığın ortaklaşa reddettiği çirkin bir huydur. Yalanın nice canı, nice insanı, nice yuvayı yıkıp mahvettiğini sık sık müşahede ediyoruz. Ayrıca sık sık duyuyoruz” dedi.


Kaynak/caycumatv.net

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER