Mutlu İnsanlar” kitabının ilk imza günü çocuklarla yapıldı

KVA Çocuk tarafından yayımlanan “Mutlu İnsanlar” kitabının ilk imza günü, D&R İstinye Park AVM’de gerçekleştirildi

Mutlu İnsanlar” kitabının ilk imza günü çocuklarla yapıldı
Mutlu İnsanlar” kitabının ilk imza günü çocuklarla yapıldı 


KVA Çocuk tarafından yayımlanan “Mutlu İnsanlar” kitabının ilk imza günü, D&R İstinye Park AVM’de gerçekleştirildi. Etkinlikte, çocuklar “Mutlu İnsanlar” kitabında yer alan tariflere kendi yaratıcılıklarını da katarak birbirinden sevimli çalışmalara imza attı.


Koray Varol Akademi Yayınlarının yeni markası KVA Çocuk’un ilk kitabı “Mutlu İnsanlar” okurlarıyla buluştu. Kitabın ilk atölye çalışması ve imza günü etkinliği çocukların katılımıyla D&R İstinye Park AVM’de gerçekleştirildi. Etkinlikte, çocuklar “Mutlu İnsanlar” kitabında yer alan tariflere kendi yaratıcılıklarını da katarak birbirinden sevimli çalışmalara imza attı.

3-7 yaş grubundaki çocuklar yemek sofralarda karşılaştıkları sebzeler, meyveler ve yiyeceklerle hayal güçlerini birleştirdiler ve ortaya renkli kompozisyonlar çıktı. Bir marul yaprağı eteğe, havuç dilimi saça, kaşar dilimlerinden küçük adamlara, zeytinler de araba tekerliğine dönüştü. ‘Mutlu İnsanlar’ kitabında esinlenerek yiyeceklerden yaptıkları resimleri sonra afiyetle yiyen çocuklar, ebeveynleriyle de lezzetli ve yaratıcı atıştırmalıkları paylaştı.

Yemek dünyasının yıldızı Selin Kutucular’ın yazdığı ve fotoğrafçı Caroline Erel ile birlikte mutfağa girip yiyeceklerle canlandırdığı Mutlu İnsanlar, bizi sebzelerle meyvelerin renkli ve eğlenceli dünyasına götürüyor, bu büyüleyici dünyada farklılıklarımızla birlikte mutlu olmanın anahtarını avcumuza bırakıyor. Büyük küçük herkesi kendi mutfağında öyküler anlatmaya teşvik eden, anne babalar ve çocukların birlikte uygulayabileceği, yaratıcılığı yiyeceklerle birleştiren büyüleyici bir kitap.

Yaratıcı etkinlik çalışmasında çocukları yalnız bırakmayan Selin Kutucular ve Caroline Erel, “Çocuklar artık manavdaki sebze ve meyvelere, buzdolaplarındaki kahvaltılıklara farklı bir gözle bakacaklar. Rafadan bir yumurta, bir dilim portakal, kuru fasulye ve nohut artık onların dokundukları sevdikleri renkli ve lezzetli oyun arkadaşı oldu. En güzeli de bu oyun sonunda yapılanları yiyebiliyor ve yedirebiliyorlar” diyerek çocukların hayal dünyasını büyütmenin pek çok yolu olduğunu, ‘Mutlu İnsanlar’ kitabı ile bu yolu açmak istediklerini ifade ettiler.

Okul öncesi çocuklar için görsellik ön plana çıkıyor
Davranış Bilimleri Enstitüsü’nden Uzman Psikolog Cemre Soysal, ebeveynlerin çocuklarına kitap vasıtasıyla entelektüel, zihinsel ve duygusal zenginlik sunma imkanı bulacaklarını belirterek, “Çocuklar çok küçük yaşlardan itibaren kitaplarla tanıştırılabilirler. Kendileri okumayı öğrenene kadarki süreçte çocuklara ebeveynlerin okuduğu, resimli, renkli hatta daha da küçük yaşlarda duyusal kitaplar sunulabilir. Böylelikle kitap okuma alışkanlığının temelleri atılmış olur. Okul öncesi yaşlar için görselliğin ön plana çıktığı, çocuğun duygusal dünyasına yönelik çizimlerin olduğu, metinlerin çok uzun olmadığı kitaplar tercih edilmelidir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2017, 14:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER