MİNİK ELLERDEN BÜYÜK İŞLER...

MİNİK ELLERDEN BÜYÜK İŞLER...

MİNİK ELLERDEN BÜYÜK İŞLER...
Ataşehir Mustafa Zeki Demir İ.O.da  5.sınıf öğrencileri tarafından uygulanacak olan "Tohumdan Fidana" adlı proje start aldı.Okulun,Çevre ve Kültür Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD) ile işbirliği çerçevesinde  gerçekleştirdiği proje, okulun Din K.ve Ahlak Bil.Öğretmeni Ali KOCADAYI tarafından hazırlandı.  
Proje, fıstık çamından fidan elde etmeyi amaçlıyor. Ali KOCADAYI gazetemize yaptığı değerlendirmede şunları söyledi; “Projemizin amacı sadece,ağaç ve orman varlığımıza hediye edeceğimiz bir-kaç yüz  fidandan ibaret değildir Hareket noktamız; çocuklarımıza orman ve ağaç sevgisini kazandırmak,geleceğimizi tehdit altına alan hava kirliliğine karşı en iyi ve en doğru çözümün yeşili korumak olduğu bilincini kazandırmaktır.Çocuklarımızda bu yaşlarda oluşacak orman ve ağaç sevgisi,doğal çevremizin korunması ve geliştirilmesi adına büyük önem taşımaktadır.Bu sevgiyi oluşturabilmek için fidanları doğrudan ilgili kurumlardan temin etmek yerine, tohumdan elde etmeyi tercih ettik.Çocuklarımız,kendilerine verdiğimiz küçücük tohumlardan kocaman ağaçlar elde edeceklerdi.Minik ellerinde taşıdıkları şeyin sadece bir çekirdek değil,kocaman bir ağaç,bir dünya olduğunu hissettirebildiğimizde,yüzlerindeki heyecanı ve mutluluğu görmek her şeye değerdi doğrusu. Daha ilk adımda gördüğümüz bu manzara, projedeki amacın/amaçların gerçekleşmesi konusunda belirgin bir iyimserlik havasına soktu hepimizi. Öğrencilerimiz, boyu  1 cm olan bir çekirdekten sekiz ay gibi bir sürede, boyu ortalama 30-40cm’ lere varacak birer fidan elde edecekler. Bu süre içinde onlardan ilgi ve şefkatlerini esirgemeyecekler, adeta onların üzerine titreyecekler, sabretmeyi öğrenecekler. Gönüllerinden sevgi verecekler, minik elleriyle büyük işler başaracaklar.”

Bilindiği gibi, ülkemizin de üyesi olduğu Birleşmiş Milletler Cemiyeti, 2011 yılını tüm dünyada orman yılı ilan etti. Ağaç ve  ve orman konusunun dünya gündemine daha güçlü ve etkili  bir şekilde gireceği bu yılda bu anlamlı projeye  İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü’de destek veriyor.

     Projenin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için okulumuzla ÇEKÜD arasında bir de protokol imzalandı. İmza töreni için okulumuza gelen ÇEKÜD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman YORULMAZ, imza sırasında yaptığı açıklamada şunları söyledi ;“Çok önemli bir proje için buradayız. Derneğimiz, yaşanılabilir bir çevre için ağaçlandırma ve bilinçlendirme çalışmalarını ön plana almayı hedeflemiştir. Aynı zamanda derneğimizin de üyesi olan proje mimarı Ali Bey'e tekrardan teşekkür etmek istiyorum. Geçtiğimiz günlerde Orman Bölge Müdürlüğümüzle birlikte bir eğitim programı gerçekleştirdik. Bu eğitimlerde 30 gönüllü öğretmenimiz ormanların yararları, orman yangınlarını önleme ekseninde iki gün boyunca eğitim aldılar. Bu öğretmenlerimiz, öğrencilerimizle ÇEKÜD arasında gönül elçiliği yapacak ve çevre bilinci için İstanbul genelindeki ilköğretim okullarında eğitim çalışmaları düzenleyecekler. Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gerekli izinler alınıp, okullarımıza gönderildi.Hedefimiz, bu yolla  en az 20.000 öğrencimize ulaşmak. Derneğimiz, ilgi alanına giren konularda okulumuzun etkinlik ve projelerine destek
olmaya devam edecektir. Projeye katılıp fidan elde eden tüm öğrencilerimiz sertifika ile ödüllendirilecektir. Okulumuzun tüm öğrencilerine, öğretmenlerine, idarecilerine okul müdürümüz Ünal Bey'in şahsında  teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.”
Okul Müdürü Ünal YILMAZ ise imza töreni sonrası yaptığı konuşmada şunları kaydetti ;
    “Öğretmen arkadaşlarımızın katkıları, sevgili öğrencilerimizin de katılımlarıyla okulumuzda birbirinden önemli ve değerli projeler uygulanmaktadır. Diğer projeleri olduğu gibi bu projeyi de çok önemsiyor, çok faydalı buluyorum. Ormanlar, canlı varlığına oksijen üreten bacasız-dumansız fabrikalardır. İnsan için en temel yaşam şartı olan oksijeni, başka bir teknolojiyle elde etmenin de imkanı yoktur. Çalışmamız bu açıdan son derece anlamlıdır. Öğrencilerimizin sevgileriyle büyütüp elde edecekleri fidanları, ilçemizde bulunan diğer okullarımıza da hediye ederek, ağaç ve orman varlığımıza olan ilginin artmasına öncülük etmeye, katkıda bulunmaya çalışacağız. Eğitimde iyi örnekler kapsamında değerlendirilmek üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ ne göndermeyi düşündüğümüz projeye emek veren tüm öğrencilerimizin gözlerinden öpüyor, Süleyman Bey’in şahsında ÇEKÜD yönetim kuruluna,medya sponsorumuz Gerçek  Medya Gazetesine teşekkür ediyorum.”
 
FVMF95OAtaşehir Mustafa Zeki Demir İ.O-1.jpg
ÇEKÜD-M.ZEKİ DEMİR İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.


NCKHLI7Ataşehir Mustafa Zeki Demir İ.O-2.jpg
PROJEYE OKUL İZCİ GRUBUNDAN DESTEK
 

GHF0Z4OAtaşehir Mustafa Zeki Demir İ.O-3.jpg
İDARECİ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER UYGULAMALI EĞİTİMDE


V1KBRGFAtaşehir Mustafa Zeki Demir İ.O-4.jpg
PROJE KOORDİNATÖRÜ ALİ KOCADAYI

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109