Maltepe Belediyesi’nden Karadeniz Konfederasyonu’na iftar

Maltepe Belediyesi, Karadeniz Konfederasyonu (KARKON) üyelerine iftar yemeği verdi.

Maltepe Belediyesi’nden Karadeniz Konfederasyonu’na iftar
Maltepe Belediyesi’nden Karadeniz Konfederasyonu’na iftar  

Maltepe Belediyesi, Karadeniz Konfederasyonu (KARKON) üyelerine iftar yemeği verdi. Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Ekşioğlu, Maltepe’de derneklerin çalışmalarını desteklemeye ve yanlarında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Belediye meclis üyelerinin de katıldığı iftarda KARKON Başkanı Sıtkı Ada, 2010 yılında kurulan konfederasyonlarının siyaset üst bir kurum olduğunu belirterek, desteklerinden ötürü Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’a teşekkür etti. Maltepe’de Ramazan ayı etkinliklerinin düzenlendiği Altayçeşme Mahallesi’ndeki Organik Pazar alanında da, bin beş yüz kişiye iftar yemeği verildi.  

Ramazan Sohbetleri’nin konuğu yazar Vehbi Tülek, eski Ramazan eğlenceleri ve Osmanlı dönemindeki Ramazan hazırlıklarıyla ilgili Maltepelileri tarihi bir yolculuğa çıkardı. Tülek, Osmanlı döneminde Ramazan hazırlıklarının Recep ve Şaban aylarında başladığını, padişahların hacca gidemediğini belirterek, “Surre alayı adı verilen alay Üsküdar’dan törenle uğurlanır, 3 ay süren yolculuktan sonra Mekke ve Medine’ye gidilirdi” diye konuştu. Daha sonra sahnelenen “Yaramaz Tavşan” adlı tiyatroyla, çocuklar eğlenceye doydu. Yalı Mahallesi’ndeki açık basketbol sahasında da, “Çanakkale 1915” isimli sinema filminin gösterimi yapıldı.




Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2015, 20:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER