Macar Çigan Orkestrası Ataşehir'e geliyor

30. yılı kutlamaları kapsamında 21 Kasım Cumartesi akşamı Ataşehir Ülker Sports Arena’da konser verecek.

Macar Çigan Orkestrası Ataşehir'e geliyor
Macar Çigan Orkestrası Ataşehir'e geliyor

“Dünyanın en ünlü ve en büyük Çigan Orkestrası” olarak kabul edilen 100 kişilik Budapeşte Gypsy Senfoni Orkestrası, kuruluşunun 30. yılı kutlamaları kapsamında 21 Kasım Cumartesi akşamı Ataşehir Ülker Sports Arena’da konser verecek.

Dünyanın en ünlü ve en büyük Çigan Orkestrası” olarak kabul edilen 100 kişilik Budapeşte Gypsy Senfoni Orkestrası, kuruluşunun 30. yılı kutlamaları kapsamında 21 Kasım Cumartesi akşamı Ataşehir Ülker Sports Arena’da konser verecek.

Tek konser için Türkiye’ye gelecek olan orkestranın İstanbul’da gerçekleşen basın toplantısına katılan Budapeşte Gyspy Senfoni Orkestrası’nın Başkanı ve Manager’ı Farkas Beke Nandor ve 1. Keman Suki Andras orkestra hakkında bilgi verdi. Farkas Beke Nandor, “Uzun yıllar sonra Türkiye’de yeniden olmak bizi sevindiriyor. Konserin sonunda Türkiye’de en sevilen şarkılardan biri olan ‘Fıldır Fıldır Hayriye’ şarkısını geceye özel çalacağız. Yerel çalgınız kemençe de bazı parçalarımızda bize eşlik edecek.” dedi. En büyük özelliği, partisyonlar olmadan müzik parçalarını çalması olan ve Liszt, Bartõk, Kodaly, Hubay, Erkel, Brahms, Tchaikovsky, Sarasate, Strauss’un eserlerinin yanı sıra Macar Çigan Müziği, Macar melodileri ve halk şarkıları da çalan orkestra Golden Bridge organizasyonuyla İstanbul’da müzikseverlerle buluşacak.

Cimbalo enstrümanını en iyi çalan isimlerden virtüöz Oszkar Ökrös ve orkestranın aynı zamanda şefi Jozsef Lendvai Csocsi gibi sanatçıları bünyesinde bulunduran orkestra, 60 keman, 9 viola, 6 çello, 10 kontrbas, 9 klarnet ve 6 simbaldan oluşuyor.

Ülker Sports Arena'ya nasıl gidilir



Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2015, 20:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER