Küçük mucitler TED Rönesans’ta buluşuyor.

Küçük mucitler, TED Rönesans Koleji 2’inci Yaz Sanat Kampı atölyelerinde buluşuyor.

Küçük mucitler TED Rönesans’ta buluşuyor.
Küçük mucitler TED Rönesans’ta buluşuyor.

Küçük mucitler, TED Rönesans Koleji 2’inci Yaz Sanat Kampı atölyelerinde buluşuyor.

Araştırmacı, yenilikçi eğitim yöntem ve teknikleriyle, öğrencilerine hayat boyu sürecek başarının yolunu açmayı hedefleyen TED Rönesans Koleji’nin düzenlediği yaz sanat kamplarının ikincisi 8-9 Ağustos 2014 tarihleri arasında düzenlenecek.

‘Keşfedecek dünyalarımız var’ sloganıyla yola çıkan TED Rönesans Koleji’nin kampüsünde ücretsiz olarak düzenlenecek Yaz Sanat Kampı’nda çocuklar teknoloji ve sanatla iç içe olacaklar. Kampın en önemli atölyelerinden birini Porof. Zihni Sinir Atölyesi oluşturacak.

TED Rönesans Koleji 2’inci Yaz Sanat Kampı atölyelerinde, çocuklar eğitmenler eşliğinde sosyal medyadan müziğe, heykelden bilime pek çok farklı olguyu sanatla buluşturacaklar. Kampta, Tan Sağtürk Akademi ile Jazz, Dev Kağıt Heykeller, Yaratıcı Oyun, Graffiti, Twitter Art gibi atölyeler yer alacak. Yaz Sanat Kampı kapsamında yaratılan eserler TED Rönesans Koleji sosyal medya hesaplarından kampla eşzamanlı olarak sanal ortamda sergilenecek. TED Rönesans Koleji 2’inci Yaz Sanat Kampı Sanal Sergisi iki gün boyunca sürekli güncellenerek küçük sanatçıların çalışmaları takipçilerle paylaşılacak.

Çocuklar, teknolojik eserler yaratacak!

Kampın en fazla ilgi çekmesi beklenen atölyelerinden birini Porof. Zihni Sinir Atölyesi oluşturacak. Sanatla, teknolojiyi bir araya getirecek olan bu atölyeye katılan çocuklar, rengarenk boncuklar, plastik borular, kablolar, flaşör ledler, piller gibi farklı malzemeleri kullanarak, kendilerine özgü ‘teknolojik eserler’ yaratacaklar.
Türkiye’nin LEED sertifikalı koleji olan TED Rönesans Koleji’nin önem verdiği bir atölye de Dev Kağıt Heykeller Atölyesi… Bu atölyede çocuklar, ‘çevreci sanat’ etkinliğine katılacaklar ve atık kağıtlardan rengarenk heykellere imza atacaklar.

2’inci Yaz Sanat Kampı kapsamında gerçekleştirilecek diğer atölyeler şöyle:
Tan Sağtürk Akademi ile Street Jazz Atölyesi (7-12 yaş): Hip-Hop, Funk, RNB kombinasyonlarını içeren hareketli danslardan oluşan Street Jazz Atölyesi ile küçük dansçılar, müziğin enerjisini doyasıya hissedecekler.

Yaratıcı Oyun Atölyesi (5-12 yaş): Yaratıcı yapı blokları ve oyuncakları dolu bu rengarenk atölyede çocuklar, yaratıcılıklarının sınırlarını farklı ve eğlenceli bir şekilde geliştirecekler.

Twitter Art Atölyesi: Bu atölyede öncelikle Led panolar için çalışma yapan sanatçı Jeny Holzer ve sanat anlayışı tanıtılacak. Holzer’in yaklaşımı ışığında yapılacak çalışmada, çocuklardan Led panolara belli konularda slogan yazmaları istenecek. Sloganların bulunduğu kartlar, daha sonra; çocukların ismi ve yaşı ile birlikte TED Rönesans Koleji’nin twitter hesabından paylaşılacak. Her atölyede en çok retweet edilen tweetin sahibi çocuk ödüllendirilecek.

Linol Baskı Atölyesi (9-12 yaş): Baskı resim teknikleri arasındaki en zevklilerinden biri olan Linol Baskı çalışmasında çocuklar, linolyumdan yapılan baskı malzemesini önce kazıyacaklar, sonra kendi baskılarını yapacaklar.

Kalıbımı Ailece Basarım Atölyesi (5-99 yaş): Çocuklar kil ve alçı kullanarak el kalıplarını aileleriyle basacaklar. Bu atölye ile tüm ailenin elleri yan yana çok özel bir hatıraya dönüşecek.

Tişörtünü Boya, Yaza Selam Yolla! (9-12yaş): Bu atölyede çocuklar, tişörtlerini su bazlı boyalarla, hayal ettikleri gibi boyayacaklar.

Duvar Resmi Atölyesi (7-12 yaş): Çocuklar duvara sabitlenmiş dev kağıtlar üzerinde kendilerini kalıp olarak kullanacak ve dev boyuttaki resimlerle ‘hayal dünyalarındaki kendilerini’ resme dökecekler.

İFSAK ile Fotoğrafçılık Atölyesi (9-12 yaş): İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği İFSAK eğitmenleri eşliğinde Fotoğrafçılığa Giriş Atölyesi’nde çocuklar, fotoğrafçılık eğitimi alacaklar.

Graffiti Atölyesi (9-12 yaş): Küçük sanatçılar, bu atölyede, hayal dünyalarını, su bazlı kokusuz sprey boyalar eşliğinde dev bir kumaş duvarla buluşturacaklar.
Küçükyalı’da bulunan TED Rönesans Koleji Kampüsü’nde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek kampa katılım kontenjanla sınırlı olduğundan, www.tedronesans.com adresinden kayıt yaptırılabilecek.

İki gün sürecek Sanat ve Yaşam Kampı’na ulaşım için Ataşehir ve Caddebostan’dan TED Rönesans Koleji’ne servis kaldırılacak. Katılım ve detaylar için web adresinden bilgi alınabilecek.




TED RÖNESANS KOLEJİ

Aydınevler Mah. Siteler Yolu Küçükyalı – Maltepe / İstanbul

İLETİŞİM

Tel. : 444 9 833

[email protected]

www.tedronesans.com

www.atasehirweb.com/firma-rehberi/ted-ronesans-koleji-8099.html

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2014, 20:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109