Kosovalı Kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Konseri'nde Atatürk'ün Sevdiği Şarkıları Söyledi

Kosova'da 1999 yılında savaşın sona ermesinin ardından kurulan ve Mustafa Kemal Atatürk'ün annesinin ismini taşıyan 'Zübeyde Hanım Kosova Türk Kadınları Derneği'nin 'Ata Kadınları' korosunun '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' münasebetiyle verdiği...

Kosovalı Kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Konseri'nde Atatürk'ün Sevdiği Şarkıları Söyledi

Kosova'da 1999 yılında savaşın sona ermesinin ardından kurulan ve Mustafa Kemal Atatürk'ün annesinin ismini taşıyan 'Zübeyde Hanım Kosova Türk Kadınları Derneği'nin 'Ata Kadınları' korosunun '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' münasebetiyle verdiği konser büyük ilgi gördü.

1999 yılında beri faal olan dernek, dil ve eğitici kurslar dışında geçtiğimiz yıl kurduğu 'Ata Kadınları' korosuyla da büyük beğeni topluyor. Kosovalı Türklerin çoğunlukta yaşadığı Prizren'de merkezi bulunan 'Zübeyde Hanım Kosova Türk Kadınları Derneği, 'Ata Kadınları' 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla verdiği konsere; Kosova Meclis Başkan Yardımcısı ve KDTP Milletvekili Enis Kervan, Prizren Belediyesi Başkan Yardımcısı Orhan Lopar, Kosova'da görevli Türk subayları ile Yunus Emre Türk Kültür Merkezi temsilcileri katıldı. Prizren Cemali Berişa Kültür Evi Salonu'nda düzenlenen konser yaklaşık 2 saat sürdü. Konserde Uşak ve rast makamından oluşan fasılda Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği Rumeli Türküleri koro halinde söylendi. Gecede ayrıca eşiyle birlikte Türkiye'den Kosova'ya çalışmak için gelen ve koroya katılan Serra Yücel'in solist olarak seslendirdiği şarkılar büyük alkış aldı.

Konser öncesi bir konuşma yapan Zübeyde Hanım Kosova Türk Kadınları Derneği Genel Başkanı Birsen Gota: "Şiddetin sürdüğü bu dünyada barış ve güvenlik için tüm sivil kurum ve kuruluşların işbirliği ve dayanışmasına ihtiyacımız var" diye konuştu.

Kadınlar olarak tüm mekanizmalara katılmaları gerektiği söyleyen Gota: "Cennet anaların ayakları altındadır. Savaşı ve barışı bize bıraksalardı tüm dünyayı cennet yapardık" dedi. Gota, şiddetin ve savaşın hüküm sürdüğü tüm ülkelerdeki kadınları unutmadıklarını ve acılarını paylaştıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından Reşit İsmet'in koro şefliğinde düzenlenen konserde, Doğru Yol Türk Sanat Müziği orkestrasının eşliğinde Zübeyde Hanım Kosova Türk Kadınlar Derneği 'Ata Kadınları' korosunun seslendirdiği birbirinden güzel şarkıları dinleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2012, 23:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER