Kocaeli Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları gerçekleştirildi

Özel Olimpiyatlar Türkiye ve Kocaeli Üniversitesi’nin iş birliğiyle düzenlenen Kocaeli Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları, 208 özel ve partner sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi

Kocaeli Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları gerçekleştirildi
 Kocaeli Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları gerçekleştirildi
Özel Olimpiyatlar Türkiye ve Kocaeli Üniversitesi’nin iş birliğiyle düzenlenen Kocaeli Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları, 208 özel ve partner sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Birlikte yarışıp eğlenmenin keyfini yaşayan genç sporcular gün sonunda madalya kazanma mutluluğunu da paylaştı.

Özel ve partner sporcular ‘tek yürek’ oldu

Dünyanın en yaygın sivil toplum kuruluşu ve en büyük amatör spor organizasyonlarından biri olan Special Olympics’in bir parçası olarak faaliyet gösteren Özel Olimpiyatlar Türkiye, özel eğitim gereksinimi olan bireyler için düzenlediği bölgesel etkinliklerini, Kocaeli Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları ile sürdürdü.

Kocaeli Üniversitesi ile 2016 Şubat ayında imzalanan protokol kapsamında düzenlenen oyunlarda; özel ve partner sporcular atletizm, masa tenisi, yüzme, karma futbol ve karma basketbol branşlarında performans sergiledi. Oyunlara atletizmden 55, masa tenisinden 38, yüzmeden 17, karma basketboldan 39, karma futbol branşından ise 59 olmak üzere toplam 208 sporcu katıldı.

Civelek: “Özel ve partner sporcularımız tek yürek oluyor, gelecek için ümit veriyor…”

Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek oyunların açılışında yaptığı konuşmada, “Özel çocuklarımızı sosyal hayatın içine çekebilmek amacıyla düzenlediğimiz etkinlikleri Kocaeli Bölge Oyunları ile sürdürüyoruz. Bu oyunlar, çocuklarımıza yaşıtlarıyla kaynaştıkları, birlikte yarışıp yine beraberce kazanmanın mutluluğunu yaşadıkları bir ortam sunuyor. Özel çocuklarımızın kendileri hakkındaki önyargıları yıktıkları, partner sporcularla tek yürek olduklarını gördükçe gelecek için ümit doluyoruz. Bu çocuklarımız kendilerine fırsat verildiği takdirde hayatı ve oyunu nasıl birlikte güzelleştirdiklerini herkese kanıtlıyorlar” şeklinde konuştu.

Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Çakır da Özel Olimpiyatlar Türkiye’nin çalışmalarını ilgi ve takdirle takip ettiklerini belirterek, “Özel çocuklarımızı, ailelerini ve Özel Olimpiyatlar Türkiye gönüllülerini üniversitemizde ağırlamaktan, böyle anlamlı bir etkinliğin parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Kocaeli Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunlarına ayrıca antrenörler, öğretmenler ve doktorların yanı sıra Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinden 200 kişilik gönüllü ekip de destek verdi.

Oyunlar çerçevesinde spor müsabakalarının yanı sıra uzman hekimler tarafından Sağlıklı Sporcu Taramaları da gerçekleştirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER