Kızılay‘In Tıpçıları Şanlıurfa‘Da Sağlık Taraması Yapacak

Kızılay‘In Tıpçıları Şanlıurfa‘Da Sağlık Taraması Yapacak

Kızılay‘In Tıpçıları Şanlıurfa‘Da Sağlık Taraması Yapacak
Türk Kızılayı Ataşehir ve Şanlıurfa Şubesi, Kızılay Gönüllüsü Tıp Fakültesi öğrencileriyle Şanlıurfa‘da 10 mahalle ve 10 okulda sağlık taraması yapacak, yardımlarda bulunacak.

Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi, Uluslararası Tıp Öğrencileri Birliği işbirliğiyle, 70 kişilik sağlık ekibiyle Şanlıurfa‘ya ‘Sağlık ve Yardımda Kardeş Ziyareti‘ yapacak.

Türk Turkish Medical Students International Commitee (MSIC) Uluslararası Tıp Öğrencileri Türkiye Komisyonu üyesi 70 kişilik sağlık ekibiyle 1-4 Nisan tarihleri arası, 4 gün boyunca sağlık taraması yapılacak. Sağlık taraması kapsamında 10 mahallenin vatandaşı ve 10 okulun öğrencileri taramadan geçirilecek.

Proje ile ilgili bilgi veren Kızılay Şanlıurfa Şube Başkanı Abdulkadir Canpolat, "Arkadaşlarımızla bölgede çalışma yaptık. İhtiyaçları tespit ettik. Bu yıl projemizi gerçekleştiriyoruz. Seneye de tekrarlamak istiyoruz. Türk Kızılayı‘nın dünyanın bir ucundan diğer ucuna uzanan yardım eli, 1 Nisan- 4 Nisan tarihleri arasında, Şanlıurfa‘nın Okul ve yoksul mahallelerinde, bir yandan kan ve diş taraması yapacak, bir yandan da İstanbul‘dan kamyonlarla taşıdığı yardım malzemeleri dağıtılacak. Projeye 70 Tıp öğrencisi katılıyor.” dedi.

Canpolat, Şanlıurfa Türk Kızılayı il yöneticilerinin fiziki desteğiyle yürütülecek yardım kampanyasında kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma duygularının pekişeceğini anlattı.

KIZILAY ATAŞEHİR ŞUBESİ VE İSTANBUL KIZILAY ŞUBELERİNİN  ADRES VE TELEFONLARI İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER