Kızılay, bir hafta boyunca iyiliği hatırlatacak

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, 1868 yılından bu yana Türkiye’nin emin elleri olarak dünyanın her yerinde hizmet verdiklerini vurguladı.

Kızılay, bir hafta boyunca iyiliği hatırlatacak
 Kızılay, bir hafta boyunca iyiliği hatırlatacak

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, 1868 yılından bu yana Türkiye’nin emin elleri olarak dünyanın her yerinde hizmet verdiklerini vurguladı. Kızılay Haftası, Kızılaycılık bilincinin oluşturulmasında ve Kızılay’ın karşılıksız sunduğu hizmetlere kamuoyu desteğini sağlamak açısından büyük önem taşıyor.

Kızılay’ın yedi gün boyunca iyiliği hatırlatacağı “Kızılay Haftası” her yıl olduğu gibi bu yıl da 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında kutlanacak. Türkiye genelinde faaliyet gösteren Kızılay Şubeleri ve tüm okullarda çeşitli etkinliklerle kutlanan Kızılay Haftası, Kızılaycılık felsefesi ve temel ilkelerini tanıtmak ve benimsetmek, gerçekleştirdiği yenilikleri ve hedefleri konusunda kamuoyunu bilinçlendirme imkânı sunması açısından büyük önem taşıyor.

Türkiye’nin “Emin Elleri”


Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Kızılay Haftası dolayısıyla yaptığı açılamada, Kızılay’ın gönüllü olarak yürüttüğü tüm çalışmalarında vatandaşların desteğine ihtiyaç duyduğunu söyledi. Gerçekleştirilen çalışmaların doğru araçlar ile halkımıza aktarılması bu çalışmaların devamlılığına büyük katkı sağladığını belirten Dr. Kınık, “Türkiye’nin Emin Elleri olarak dünyanın her yerinde hizmet veriyoruz. 1868 yılından bu yana ulusal ve uluslararası alanda her koşulda insanların acısını hafifletmeye çalışan ve hizmetlerinde hiçbir ayrım ve çıkar gözetmeyen Kızılay, ülkemizin en köklü ve güçlü yardım kuruluşudur. 149 yıldır insan onurunun korunması amacıyla, gönüllü olarak çalışmalar yürüten Kızılay, günümüze kadar yurtiçi ve yurtdışında milyonlarca ihtiyaç sahibine halkımızın yardım elini uzatmıştır” dedi.

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu’nun yasal toplantısına 5-11 Kasım tarihleri arasında ev sahipliği yapacaklarını hatırlatan Dr. Kınık, “Böyle bir organizasyonu gerçekleştirmekten ötürü son derece sevinçliyiz. Savaşta ve barışta, sosyal hayatta, uluslararası alanda ve afetlerde birçok görev üstlenen Kızılay, mensubu olduğu Hareketin 7 temel ilkesinden biri olan gönüllülük esasına göre çalışmalarını yürütmektedir. Kızılay’ın sonsuz bir özveriyle gerçekleştirdiği çalışmalarda temel gücü yardımsever halkımız ve Kızılaycılık ruhudur” diye konuştu.

Toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi önemli görevler üstlenen ve birçok konuda da öncü olan Kızılay, kan, ilkyardım, afet müdahale, sağlık, sosyal hizmetler, gençlik ve gönüllülük çalışmaları ile eğitim alanlarında da hizmetler sunuyor.

Kuruluşundan bu yana afete hazırlık ve afetlerde halkın gereksinimlerini karşılamaya yönelik çalışmalar yürüten Kızılay, ulusal ve uluslararası planda bütün bu çalışmalarıyla saygınlık kazanmıştır. Kızılay yurdumuzda meydana gelen doğal afetlerde, felaketzedelerin acılarına ortak olur. Yerleşim sistemleri, battaniye, giyim eşyası, gıda maddesi, sıcak yemek, sağlık yardımı yaparak afetzedelerin acısını hafifletir.

Kızılay, halk sağlığı ile yakından ilgilenen bir kurum olarak Türkiye’de kan hizmetlerinin kurulup geliştirilmesi görevini üstlenmiştir. Bölgesel Kan Merkezleri Projesi ile ülkemizin kan sorununu çözmeyi hedefleyen Kızılay, ülkemizin kan gereksiniminin önemli bir bölümünü karşılıyor.

Sosyal hizmet alanında da birçok faaliyet yürüten Kızılay, çalışma gücünü kaybetmiş, yoksul ve korunmaya muhtaç vatandaşlarımıza yiyecek, giyecek ve nakdi yardımlar yapıyor. Yılın 365 günü Kızılaycılar ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmıyor.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109