KENTÇARŞI’da PUL SERGİSİ açıldı.

PTT’nin 174. Kuruluş Yıldönümü sebebiyle KENTÇARŞI’da PUL SERGİSİ açıldı. 20 Ekim de kokteyl ile aşılışı yapılan sergiye PTT nin üst düzey müdürleri de katıldı.

KENTÇARŞI’da PUL SERGİSİ açıldı.
KENTÇARŞI’da PUL SERGİSİ açıldı.

PTT’nin 174. Kuruluş Yıldönümü sebebiyle KENTÇARŞI’da PUL SERGİSİ açıldı. 20 Ekim de kokteyl ile aşılışı yapılan sergiye  PTT nin üst düzey müdürleri de katıldı.

Çarşı müşterilerinin yoğun ilgisiyle karşılaşılan sergide birçok özel gün damgası uygulaması ile Pul Kolleysiyoncularının da ilgisi çekildi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen filatelistler hem sergiyi gezdi hemde damgalarına sahip oldu.

Sergide filigranlı pullardan, kuruluş dönemine ait pullara, kurtuluş savaşı pullarından Atatürk pullarına kadar çok çeşitli pullar sergiye açıldı. Sergi sırasında basım hatalı bir Atatürk pulu davetliler tarafından özel ilgi gördü.

Kolleksiyonculukta çok ayrı bir yeri olan Pul Kolleksiyonculuğu, unutulmaya yüz tutmuş değerler arasında addediliyor.  Büyük bir tutku olan pul kolleksiyonculuğu için; bir pulun dünyada sadece kendisinde olduğunu iddia eden Amerikalı bir filatelis, İstanbul’da aynı puldan olduğunu öğrenince ilk uçakla Türkiye’ye gelip pulu 150 bin dolara satın alıp anına yaktığı hikayesi anlatılagelmiştir.

26 Ekim’e kadar Kentçarşı giriş fuayyede gezilebilen sergi hakkında detaylı bilgi için 0216 688 36 34’ten ulaşabilirsiniz.


ATAŞEHİR, BATI ATAŞEHİR FİRMA REHBERİ

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2014, 19:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER