KEMAL SUNAL’A MAVİ BONCUK’LU YAŞ GÜNÜ

Kemal Sunal’ın 72.yaş günü; ailesinin, sanatçı dostlarının ve aynı zamanda “Mavi Boncuk” temasıyla Emel Sayın’ın ve Metin Akpınar’ın da katılımlarıyla çok renkli bir seremoniyle kutlanacak.

KEMAL SUNAL’A MAVİ BONCUK’LU YAŞ GÜNÜ
 KEMAL SUNAL’A MAVİ BONCUK’LU YAŞ GÜNÜ

Türk Sinemasında komedi deyince akla gelen ilk isim olan büyük usta Kemal Sunal’ın 72.yaş günü; ailesinin, sanatçı dostlarının ve aynı zamanda “Mavi Boncuk” temasıyla Emel Sayın’ın ve Metin Akpınar’ın da katılımlarıyla çok renkli bir seremoniyle kutlanacak.

Törende Kemal Sunal’ın kullandığı otomobillerin ve sinema kostümlerinin yanı sıra, Mavi Boncuk filminde Kaymakam Cafer rolünde kullandığı 1937 model araç da filmin afiş ve görselleriyle süslenmiş şekilde sergilenecek.
İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’nin organize ettiği, Arzu Film’in destek verdiği  etkinlik 6 Kasım Pazar günü Kadıköy’de gerçekleşecek. Yeşilçam’da seyirciyi bugüne kadar en çok güldüren isim olmayı başaran ve oynadığı filmler ne kadar gösterilirse gösterilsin, izlenme oranlarını altüst eden Kemal Sunal aramızdan ayrılışının 16.yılında renkli bir törenle anılacak. Etkinlikte Kemal Sunal’ın kendisine ait ve birçok filminde kullandığı 34 KS 401 plakalı 1982 BMW ve 34 NZ 427 plakalı 1984 model Mercedes marka araçları görseller eşliğinde sergilenecek.

Programda aynı zamanda Şabaniye ve Hababam Sınıfı filmlerinde kullandığı orijinal kostümler de sevenleriyle buluşturulacak.1974 yılında Ertem Eğilmez’in yönetmenliğini yaptığı Emel Sayın, Kemal Sunal, Tarık Akan, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Münir Özkul, Halit Akçatepe gibi çok önemli isimlerin rol aldığı Mavi Boncuk filminde kullanılan ve sürekli yolda kalan 1937 model aracın muadili de, Kemal Sunal’ın 72.yaş günü anısına sergilenecek.

Filmde 6 arkadaş Emel Sayın’ın çalıştığı gazinoya giderler. Ancak burada hesabın fazla gelmesinden dolayı dayak yiyince,gazinonun sahibinden intikam almak için Emel Sayın’ı bir halıya sarıp kaçırırlar.Kaçırdıkları 1937 model aracı kullanan isim ise Kaymakam Cafer rolündeki Kemal Sunal’dır.Türk Sinemasının bir dönemine damga vurmuş olan Kemal Sunal, oynadığı filmlerle büyük çıkış yakalamış,iyi ve saf adam rolleriyle büyük beğeni kazanmıştır.Sanatçı, komedi filmleri ağırlıklı olsa da dram türündeki filmlerde de yer almıştır.

Tiyatro kökenli olan sanatçı yaşamı boyunca 82 filmde rol almıştır.İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay etkinliğe ilişkin şunları ifade etti: “Yeşilçam’a saygı temalı aktivitelerimiz kapsamında büyük usta Kemal Sunal’ı dostlarıyla birlikte anacak olmak mutluluk verici. Emel Hanım’ın ise davetimizi kırmayarak aramızda olacak olması bizi heyecanlandırıyor.

Kemal ağabey Yeşilçam için çok büyük bir isimdir. Filmlerinde zekasıyla hep kötülerle mücadele etmiş, haksızlıkların karşında durmayı ve daima doğru yolu öğretmiştir bizlere. Tabi ki her şeye rağmen gülmeyi başarmayı da.” 

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

TARİH : 06 KASIM 2016 
SAAT    : 12.00
YER     : İSTANBUL KLASİK OTOMOBİLCİLER DERNEĞİ 
Adres  : Uzunçayır Cad. Konak İş Merkezi No:30 (Salı Pazarı Girişi Karşısı)  Hasanpaşa Kadıköy

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2016, 12:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109