Kars’ın işgalden kurtuluşunun 97.yılı Ataşehir'de kutlandı

Kars’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. ve Cumhuriyet’in 94. yılı Ataşehir’de kutlandı.

Kars’ın işgalden kurtuluşunun 97.yılı Ataşehir'de kutlandı
 Kars’ın işgalden kurtuluşunun 97.yılı Ataşehir'de kutlandı 

Kars’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. ve Cumhuriyet’in 94. yılı Ataşehir’de kutlandı.

Kars’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. ve Cumhuriyet’in 94. yılı CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Milletvekili Barış Yarkadaş‘ın katılımıyla Ataşehir’de kutlandı.Kars Ardahan Iğdır Dernekler Platformu, Yeditepe Üniversitesi’nde düzenlenen programla Kars’ın düşman işgalinden kurtuluş 97.Yıl dönümünü kutladı. 




Yeditepe Üniversitesi İnan Kıraç Konferans Salonu’nda düzenlenen programa CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Milletvekili Barış Yarkadaş ile birlikte CHP Ataşehir İle Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Sadi Özata, Ataşehir Belediye başkan yardımcıları Abdullah Der ve Hüseyin Hışman, Araştırmacı Yazar Neşe Doster, İstanbul Anadolu Yakası Pazarcı ve Seyyar Esnaf Odası Başkan Mehmet Emin Yarar’ın aralarında olduğu STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve Kars, Ardahan, Iğdır yöreleri ağırlıklı olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı.Kars, Ardahan, Iğdır’ın arasında yer aldığı serhat illeri mensubu ağırlıklı olarak yoğun katılımın olduğu gece, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 




Kars, Ardahan, Iğdır’ın arasında yer aldığı serhat illerinin tanıtımının yapıldığı barkovizyon gösteriminin ardından Kars Ardahan Iğdır Platformu Başkanı ve Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez yaptığı konuşma ile programı başlattı.






CUMHURİYETİ’NİN KURULMASINA ÖRNEK TEŞKİL ETMİŞTİR

Açılıştaki konuşmasına Kars’ın tarihi önemine vurgu yaparak başlayan Kars Ardahan Iğdır Platformu Başkanı ve Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Serhat şehri Kars’ın milli mücadele döneminde ilklerin yaşandığı şehir olduğunun altını çizerek,“Kars ilimizde kurulan cumhuriyet deneyimi, milli mücadele sonrası Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına örnek teşkil etmiş, demokrasi ve cumhuriyet yolunda ışık olmuştur” dedi.

“KARS’IN KURTULUŞU TBMM HÜKÜMETİNİN İLK RESMİ ZAFERİ

”Kars tarihinin ülke tarihinde önemli yer tuttuğunu kaydeden Orhan Çerkez, konuşmasında; Kars’ın ilk gazi unvanı alan il olduğunu hatırlatarak, “Karsımızın kurtuluşu TBMM hükümetinin ilk resmi zaferi, imzalanan Gümrü anlaşması ise ilk resmi anlaşma olması nedeniyle şanlı tarihimizde oldukça önem taşımaktadır. Bununla birlikte Kars 1855’de Rus işgaline karşı gösterdiği kahramanca savunma sonucu ilk gazi unvanını alan il olmuştur” ifadelerini kullandı.

“CUMHURİYETİ YÜCELTİP, GELİŞTİREBİLİRSEK ÇAĞDAŞ TOPLUM ARASINDA OLURUZ”

Kars’ın kurtuluşuyla birlikte Cumhuriyet Bayramı’nı da kutlamanın büyük gururunu yaşadıklarını dile getiren Çerkez, “Cumhuriyet hiç şüphesiz demokrasiyi geliştiren en iyi sistemdir. Türk milleti cumhuriyete bağlanıp onu yüceltip geliştirebilirse demokrasinin nimetlerinden yararlanır ve çağdaş toplumlar içinde yerini alır. Bizlere düşen görev ulusal kimliğimizi pekiştirerek cumhuriyetimizi yücelterek gelecek kuşaklara aktarmaktır” şeklinde konuştu. 
Araştırmacı, Gazeteci Yazar Neşe Doster, Kars ve bölge illerinde yaşanan tarihi süreci ve günümüz gelişmelerini konu alan bir bilgi paylaşımında bulundu. 

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2017, 22:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER