KAR-DER İSTİŞARE TOPLANTISI DÜZENLEDİ

KAR-DER tarafından düzenlenen üye ve yöre derneklerininin katıldığı birlik, dayanışma ve istişare kahvaltısı düzenledi.

KAR-DER İSTİŞARE TOPLANTISI DÜZENLEDİ
 KAR-DER İSTİŞARE TOPLANTISI DÜZENLEDİ


KAR-DER tarafından düzenlenen üye ve yöre derneklerininin katıldığı birlik, dayanışma ve istişare kahvaltısı düzenledi.



Kısa adı KAR-DER olan Kars Yöresi Sosyal Kültür Yardımlaşma Dayanışma Derneği, Kars’ın Kurtuluşu ile ilgili yapacağı etkinlik nedeniyle üye derneklerle bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulundu.


KAR-DER tarafından düzenlenen üye ve yöre derneklerininin katıldığı birlik, dayanışma ve istişare kahvaltısı programı Ataşehir Replik Cafe Restaurant’ta gerçekleşti.

Etkinliğe Kars ve Ardahan tanınmış iş, sanat camiasından isimlerin yanı sıra derneğin üyeleri ile köy ve yöre dernek temsilcileri katıldı.


“BİLGİ VE KATKILARINIZI BEKLİYORUM”

KAR-DER Başkanı Orhan Çerkez katılımcılara teşekkür ederek kahvaltının amacını şöyle açıkladı: “ 3 Kasım da Kars ilimizin kurtuluşu ile ilgili yapacağımız projelerle ilgili sizlerden katkı bekliyorum. Ne yapmalıyız, kimleri davet etmeliyiz, birlikte neler yapabiliriz konusunda bilgi verirseniz daha güzel bir programın hazırlanacağını düşünüyorum” dedi.


“ÖNCELİKLE KİMLİKLERİMİZDE KARS YAZILIDIR”

Çerkez; “Iğdırlı, Ardahanlı olabilirsiniz ama bildiğiniz gibi öncelikle kimliklerimizde Kars yazılıdır. Her ne kadar nüfuslarımız ayrılsa, il sınırlarımız çizilse de bu üç il birdir. Geleneğimiz, kültürümüz ve yaşam biçimimiz aynıdır. Toplumları toplum yapan yaşam biçimleridir, kültürüdür, örf ve adetleridir. Bu üç il olarak birbirimize benzeriz, farkımız yok. Onun için 3 Kasım da Yeditepe Üniversitesinde bir etkinlik yapacağız. Sizleri de bu etkinliğin içerisinde görmek istiyorum. Sizlerde benim kadar sorumlusunuz. Ayrıca oturduğunuz bölgelerde bizim yapabileceğimiz bir sorun varsa o sorunu çözmek için her zaman hazırız ve yanınızdayız” diye konuştu.


“MUHARREM AYI ACIDIR, İSYANDIR, GÖZYAŞIDIR”

Orhan Çerkez konuşmasını şöyle tamamladı: “ Bugün Muharrem ayının son günü. İnsanlık hayatında yapılan en büyük zülümün yaşandığı aydır. Muharrem ayı acıdır, isyandır, gözyaşıdır. İnsanlığa sığmayan bir katliam yaşanmıştır. Umuyorum ve diliyorum ki; Bir daha böyle insanlık dışı bir olay yaşanmaz. Tutmuş olduğunuz matem orucunu Allah kabul etsin.”



Çerkez, daha sonra gelen konuklarla yakından ilgilenerek, diğer çalışmalarla ilgili talepleri dinledi ve soruları yanıtlayarak, katılım sağlayan herkese teşekkür etti.


İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER