KADIKÖY 18. TÜRK SANATMÜZİĞİ BESTE (ŞARKI) YARIŞMASI GERÇEKLEŞTİ

Türk Sanat Müziği Beste (Şarkı) Yarışmasının 18.si, 13 Mayıs 2019 Pazartesi akşamı Caddebostan Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

KADIKÖY 18. TÜRK SANATMÜZİĞİ BESTE (ŞARKI) YARIŞMASI GERÇEKLEŞTİ
 KADIKÖY 18. TÜRK SANATMÜZİĞİ BESTE (ŞARKI) YARIŞMASI GERÇEKLEŞTİ

Türk Sanat Müziği Beste (Şarkı) Yarışmasının 18.si, 13 Mayıs 2019 Pazartesi akşamı Caddebostan Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.



 KADIKÖY 18. TÜRK SANATMÜZİĞİ BESTE (ŞARKI) YARIŞMASI’ININ İZLEYİCİ VE JÜRİ BİRİNCİSİ AYNI BESTE OLDU.



Kadıköy Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Türk Sanat Müziği Beste (Şarkı) Yarışmasının 18.si, 13 Mayıs 2019 Pazartesi akşamı Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salonda, çok sayıda sanatçının ve izleyicinin katılımı ile gerçekleştirildi.
Yarışma hakkında bilgi veren Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Nesibe Müsevitoğlu; “ -  Kadıköy Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen yarışmamıza her yıl olduğu gibi bu yıl da Türk Müziği Bestekarları büyük ilgi gösterdiler.
Ülkemizin bir çok bölgesinden, yarışmamıza gönderilen eserler arasından şartname kurallarına uygun 327 eser, konusunda duayen bestekarlardan oluşan ön eleme jüri Üyelerimiz; Sayın Hasan Esen, Sayın Mahmut Oğul, Sayın Necip Gülses tarafından titizlikle değerlendirildi ve 13 eser yarı finale bırakıldı. Ülkemizdeki sayılı yarışmalardan biri olan Beste yarışmamızın bu yıl da gerçekleşmesine destek veren Kadıköy Belediye Başkanımız Sayın Şerdil Dara Odabaşı’na, yarışmamıza katılan tüm yarışmacılarımıza, jüri üyelerimize sonsuz teşekkürler eder, finalistlerimize başarılar dileriz.” Dedi.
Bestekarları ya da ünlü ses sanatçılarının sazlar eşliğinde yorumladıkları 13 eser;  Türkiye’nin tanınmış duayen bestekarları; Bilge Özgen, Cengizhan Sönmez,  Göksel Baktagir,  Hasan Esen, Hüsnü Üstün, Mahmut Oğul,  Mehmet Özkaya, Necip Gülses,  Zeynettin Maraş’ın yer aldığı final jürisi tarafından titizlikle değerlendirildi ve ilk üç derece belirlendi.
Jürinin değerlendirmesi sırasında Türk Müziğinin sevilen sanatçısı Melda Kuyucu Kılıç muhteşem bir konser verdi. Programında Bestekar jüri Üyelerinin eserlerine de yer veren Kuyucu’ya, bestekarlar ve izleyiciler de katılarak büyük bir koro oluşturdular.


Ayrıca gecede salonda bulunun izleyicilere dağıtılan anket formları ile izleyici birincisi  seçilerek özel ödül ile ödüllendirildi.
Jüri ve izleyici birincisinin aynı eser olması, izleyicler tarafından büyük takdir gördü. Jüri heyeti de seçimlerinin ne kadar doğru olduğunun tescilini izleyicinin yapmasından büyük mutluluk duydu.
Yarışmaya Bursa’dan katılan, sözleri Esin Şenkal’a, bestesi Salih Berkmen’e ait, Salih Taşkın’ın yorumladığı Nihavent Şarkı “ Sen Yoksun” isimli eser izleyici ve jüri birinci olurken;
İstanbul Kadıköy’den katılan; sözleri Sevinç Atan’a, bestesi Burhan Atik’e ait, bestekarının kendisinin yorumladığı Kürdilihicazkar Şarkı “Son Mektubumu Aldın mı Bilmem” isimli eser ikinci,
Ankara’dan katılan, sözleri İbrahim Taşdemir’e, bestesi Murat Demirhan’a ait, bestecisinin kendisinin yorumladığı Nihavend Şarkı ”Şimdi Huzur Zamanı” isimli eser üçüncü oldu.
Gecenin sonunda; Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı adına teşekkür plaketleri  Nesibe Müsevitoğlu tarafından jüri üyelerine, sunucuya, konuk sanatçı Melda Kuyucu Kılıç’a,  mansiyon alan yarışmacılara,  ilk üç dereceye girenlere takdim edildi.
Ayrıca ilk üç derecenin para ödülleri de sahnede teslim edildi. Birinci olan bestenin yorumlanması ile gece sona erdi.

Mansiyon ile ödüllendirilen diğer eserler şu şekilde oldu (Bestekar’a göre alfabetiktir.)
İstanbul’dan katılan; sözleri Şafaknur Yalçın’a, bestesi Adnan Oflazer’e ait Aylin Şengün Taşçı’nın yorumladığı hüseyni şarkı “Gönlünün Tahtına Eller Çıkarken”,
Gaziantep’ten katılan; sözleri Vedat Fidanboy’a, bestesi Ahmet Özkök’e ait, Savaş Özkök’ün yorumladığı hicaskar şarkı “Sen Bu Aşktan DönmeKalbim”,
Ankara’dan katılan; sözleri Şahin Çandır’a, bestesi Ali Ertuğrul Ottekin’e ait, bestekarının yorumladığı Kürdi Şarkı “Bahçemin Tek Gülü”,
Ankara’dan katılan; sözleri Asuman Apul’a, bestesi Aynur Akçınar’a ait, Füsun Batum’un yorumladığı Hicaz Şarkı “ Şiirimsin Sen Benim, Düşmez Elden Kalemim”
İzmir’den katılan, sözleri Rüştü Okyar’a, bestesi Feyzullah Bahadır Efil’e ait, bestekarının yorumladığı Kürdi Şarkı “Mor Akşamın Hüznü”
Karamürsel’den katılan, sözleri Mehmet AliKeleş’e, bestesi Hilmi Gök’e ait, bestekarının yorumladığı Rast Şarkı “ Sana Dönmeyeceğim”
İstanbul’dan katılan, sözleri Şerif Kutludağ’a, bestesi Kemal Külah’a ait, bestekarının yorumladığı Hüseyni Şarkı “Sevda Pınarından Taşan Sevgiler”
İzmir’den katılan, sözleri Engin Çır’a, bestesi Korkut Samancı’ya ait, Erdem Özgen’in yorumladığı Buselik Şarkı “ Ayrılırken Kor Bakışlar”
Samsundan katılan, sözleri Mustafa Kemal Kocaballı’ya, bestesi Osman Ergen’e ait, bestekarının yorumladığı Nikriz Fantezi şarkı “ Kızdım Amma Bizim Oğlan Hanım Köylü”
Mudanya’dan katılan, sözleri Yasemin Mirahmetoğlu’na, bestesi Semih Hattaoğlu;’na ait, Çiğdem Yarkın’ın yorumladığı Nihavent Şarkı “ Anlatma Dinlemem ki” 



İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109